Працював в 10 компаніях 24 роки 9 місяців
Промисловість та Виробництво, Торгівля оптова / Дистрибуція / Імпорт-експорт, FMCG, Торгівля роздрібна / Retail, IT
Заступник директора з маркетингу та розвитку продукту
ТОВ UniBlend, група компаній ALVIVA group
Промисловість та Виробництво
5 місяців
03.2024 - 08.2024
- Здійснення маркетингового та технологічного супроводу продажів нових та існуючих продуктів
- Формування загальної концепції напрямку розвитку каналів продажу та затвердження бюджету .
- Підключення нових клієнтів та участь у комерційному просуванні продажів продуктів по технічному завданню .
- Розробка пропозиціїй щодо освоєння нових напрямків та нових ринків.Планування проектів і створення інноваційних продуктів під клієнтський запит .
- Розробка фінансових звітів, аналіз результатів та прогнозування фінансових показників.
- Організація розрахунків ТЕО ефективності від реалізації проектів.
- Після затвердження проектів організація підготовки відповідної документації.
- Аналіз економічних, фінансових показників на кожному етапі реалізації проекту.
- Взаємодія з основними потенційними клієнтами на профільних конференціях.
- Разом з відділом розробок R&D участь у проведенні дегустацій та аналіз інформації для подальшого доопрацювання продукту згідно запиту .
- Взаємодія з виробничим та технологічним відділами компаній клієнта для вивчення та аналізу інформації про всі показники роботи на кожному етапі відтворення замінників продуктів .
- Детальний аналіз інформації про обсяги продажу на момент розробки та реалізації проекту.
- Вивчення та аналіз данних по продукції , яка на данний час використовується на виробництві потенційних клієнтів.
- Розробка презентацій, специфікацій та прайсів на готову продукцію.
- Аналітика результатів роботи відділу маркетингу та розвитку і вивчення впливу на кількісно–якісний показник реалізації інноваційних продуктів та загальний показник рентабельності компанії.
Головний Технолог , Керівник відділу R&D розробок .
TD Eldorado
Торгівля оптова / Дистрибуція / Імпорт-експорт
5 років 1 місяць
02.2019 - 03.2024
- Борошномельний комбінат потужністю 120 тон/добу .
- Повний цикл переробки , власна логістика, склади і продажі .
- Виведення підприємства на максимальні потужності і вхід до ТОП 10 виробників України 2023 року по кількості і асортименту виробленої продукції.
- Формування моделі управління маркетингу інноваційних продуктів : розробка специфікацій, презентацій, відео презентацій та публікація статей у профільних журналах.
- Підготовка пропозицій для продажу через тендерні закупівлі .
- Планування та контроль виробничих процесів: координація взаємодії між відділом якості, виробничим та технологічним відділом підприємства .
- Розробка фінансових звітів, аналіз результатів та прогнозування фінансових показників.
- Реалізація продажів розроблених інноваційних видів борошна цільового призначення з подальшою технологічною підтримкою.
- Здійснення технологічного та комерційного супроводу продажів нових продуктів .
- Управління виробничими процесами, фінансами, технічним забезпеченням, економічною складовою, логістикою, продажами, закупівлями.
- Розробка методології по забезпеченню стабільної якості готової продукції компанії : робота з контролюючими органами по аудиту сертифіката харчової безпеки FSSC 22000
- Створення нового асортименту інноваційних продуктів .
- Надання технологічної підтримки по розробленим продуктам : безпосередньо на обладнанні та рецептурах потенційних клієнтів.
- Формування бюджету акредитованої лабораторії ( прилади Infraneo, Mixolab, Alveolab ) та розробка механізмів регулювання якості вхідної сировини та налаштування режимів технологічного обладнання.
- Розрахунок базової собівартості інноваційних продуктів цільового призначення та аналіз економічної ефективності від їх застосування.
- Аналітика результатів роботи відділу R&D при визначенні кількісно–якісного показника та впливу його на рентабельність від реалізованих проектів .
- Розробка проекту по участі та підготовці технічної документації , формування бюджету та подання супровідних документів за грандовою програмою USAID АГРО по фортифікації борошна.
Керівник Інноваційного Центру
Puratos Ukraine
FMCG
2 роки 7 місяців
04.2017 - 11.2019
- Розробка та реалізація проекту відкриття Інноваційного центру Puratos Ukraina (підбір обладнання, відрацювання асортименту, підготовка та проведення презентацій)
- Підбір та налаштування обладнання центру спільно з компанією БМСервіс.
- Реалізація проектів по напрямку інноваційних розробок поліпшувачів для борошна , категорія компаній індустріальні клієнти по всій країні .
- Розробка та тестування нових продуктів компанії з послідуючою реалізацією на виробництвах .
- Аналітика по відпрацюванням з послідуючим удосконаленням існуючих рецептур.
- Формування графіків відпрацювання та узгодження їх замовником, контроль виконання на всіх виробничих етапах тестування компонентів компанії.
- Розробка технологічних методологій для серійного виробництва.
- Проекти за ключовими індустріальними клієнтам.
- Ведення проектів з модульного поліпшення борошна на зернопереробних підприємствах коригування ферментними комплексами та вітамінізація борошна
- Проведення бенчмаркінгу реологічних показників борошна по всіх регіонах України
- Проведення пробних випробувань інноваційних продуктів компанії Puratos на устаткуванні Інноваційного Центру, а згодом на індустріальних лініях по всій країні.
- Організація розрахунків та узгодження рецептур, норм витрати на одиницю продукції. Налагодження технологічних режимів індустріальних ліній хлібозаводів.
- Оформлення та презентація комерційних пропозицій.Виконання планових показників KPI за кількістю продажів.
- Технологічна підтримка продажів дистриб'юторів компанії по всіх регіонах України.
- Проведення семінарів з інноваційних продуктів компанії Puratos (Київ, Дніпро, Полтава).
- Проведення тренінгів для фокусної команди дистриб'ютора з продуктів компанії.Регіональний менеджер
Регіональний менеджер
Koritsa Украина, Київ
Торгівля оптова / Дистрибуція / Імпорт-експорт
5 місяців
09.2016 - 02.2017
- Побудова ефективних відносин та комунікацій із ключовими партнерами
- Створення та реалізація бізнес-пропозицій, які відповідають потребам клієнтів та передбачають цінні та інноваційні рішення.
- Стимулювання продажів, керування запасамиРозробка маркетингових стратегій, проектів
- Проведення досліджень ринку та конкурентів
- Оптимізація роботи відділу продажів, закупівель, доставки, маркетингу, фінансового відділу та покращення взаємодії між ними.
- Здійснення оперативного планування продажів
- Аналіз конкурентного середовища по каналах продажів : хорека, пекарні, кав'ярні, кондитерські та мережі рітейл
- Планування бюджету на закупівлю натурального шоколаду та мастики за кордоном.
- Формування та впровадження освітніх та тренінгових програм для всіх рівнів торгового колективу.
- Підготовка комерційних пропозицій та доопрацювання основного каталогу інгредієнтів, елементів декору та упаковки .
- Розробка бонусних і мотиваційних програм для торгової команди.
- Формування цінової політики компанії.Організація маркетингових заходів:
- Підготовка асортименту компанії до участі в Міжнародній виставці ресторанного та готельного бізнесу FoReCH 2016
Головний Технолог виробництва
Smacojane , Cookietone, кондитерська, Киев
Промисловість та Виробництво
3 місяці
06.2016 - 09.2016
- Оптимізація діючого кондитерського виробництва відповідно до рекламацій мережі Good Wine, Еколавка та проходження аудиту за стандартами харчової безпеки.
- Внесення змін до технологічного процесу випікання печива, заморожування напівфабрикатів, фасування та зберігання готової продукції.
- Введення нових позицій асортименту печива та вхідної сировини. Тестові відпрацювання всіх видів продукції компанії та послідуючий розрахунок калькуляцій собівартості з урахуванням механічних втрат.
- Розробка планограм шаблонів та брокеражних зразків готової продукції на ресурсі компанії.
- Аудит обладнання кондитерського виробництва та модернізація цеху .
- Розробка проекту нової упаковки із міцного харчового пластику для окремих видів асортименту.
- Вирішення проблем пересортом продукції, що поставляється кінцевому споживачеві (запровадження маркування продукції).
- Оптимізація роботи термотонелю та вакууматора для пакування продукції.
- Складання мотиваційних програм та атестація персоналу.
Технолог відділу R&D розробок
Компания IREKS GmbH, Київ
Торгівля оптова / Дистрибуція / Імпорт-експорт
1 рік
06.2015 - 06.2016
- Розробка рецептур , прорахунок калькуляційних карт для хлібопекарських та кондитерських сумішей, покращувачів та солодових продуктів.
- Розробка асортиментної лінійки та тестування у bakery лабораторії готових хлібопекарських та кондитерських виробів на базі сухих сумішей, покращувачів власного виробництва.
- Визначення дозування по взаємозамінності окремо взятих складових (ферменти, підкислювачі, стабілізатори, закваски, покращувачі, солодові продукти, хлібопекарські суміші, начинки, наповнювачі та заварні креми, шоколадні глазурі, посипки, суміші для кондитерських виробів, ароматизатори.
- Технологічний супровід продажів інгредієнтів та обладнання для хлібопекарського та кондитерського виробництва.
- Проведення презентацій, майстер класів та відпрацювання інгредієтів на хлібозаводах, пекарнях, ресторанах та кондитерських цехах країни .
- Надання консультацій технологам, завідувачам виробництв щодо особливостей ведення технологічного процесу з використанням пропонованих продуктів.
Завідувач відділу випічки
ТОВ "Экспансия" гипермаркет Fozzy Group, Киев
Торгівля роздрібна / Retail
1 рік
07.2014 - 07.2015
- Запуск проекту нового виробництва в мережі пекарень Fozzy Group .
- Підбір, стажування та навчання персоналу по етапам виробничого процесу
- Складання технологічних карток з урахуванням калькуляції продукції, розробка та впровадження нових видів асортименту з використанням покращувачів, заквасок, солодових та хлібопекарських сумішей.
- Введення нових виробів, підбір інгредієнтів та опрацювання вже діючих рецептур.
- Проведення інвентаризації виробництва, планових переобліків, контроль залишків сировини на складі та строків його реалізації. Планування технологічного процесу при роботі з опарами, заквасками .
- Складання щоденних виробничих завдань на підставі продажів за попередні періоди.
- Складання мотиваційних програм персоналу, ведення табеля та графіків роботи виробничого цеху.
- Замовлення сировини та хлібопекарських сумішей для виробництва. Контроль за дотриманням умов та термінів зберігання сировини у холодильних та морозильних камерах, на складах та у виробничих приміщеннях;
- Встановлення причин бракування продукції , псування сировини, розробка заходів щодо їх усунення;
- Контролює якість, терміни реалізації, надходження продукції на вітрині власне виробництво та привізні постачальники.
- Контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог працівниками провадження; (Ведення журналів здоров'я, дезінфекції інвентарю, броккеражного журналу).
- Ведення фінансового моніторингу продажів асортименту, що виробляється, і проведення маркетингових заходів щодо реалізованих нових видів продукції.
- Підготовка асортименту за розташуванням магазину та сезонних видів продукції .
- Розробка розташування планограм товарних категорій, викладки, підбір асортименту
Заступник керівника з розвитку виробництва
ТОВ "Київські пиріжки", Киев
Промисловість та Виробництво
6 місяців
01.2014 - 07.2014
- Контроль показників невідповідності базовим параметрам в технологічному процесі від моменту надходження сировини, приготування тіста, формування, вистоювання та випікання готової продукції.
- Оптимізація виробничих процесів по етапам виробництва і видам продукції із дріжджового, листкового, бісквітного та пісочного тіста. Планування та координація виробничого процесу на виробництві.
- Контроль та дотримання стандартів якості, підвищення прибутковості та ефективності виробництва.
- Взаємозаміна вхідної сировини, напівфабрикаті та внесення в програму 1С 8.2 Виробництво .
- Організація та проведення переобліків за складом сировини та цеху готової продукції на виробництві.
- Запровадження розробки кодифікатора продукції. Проведення передсертифікаційного аудиту виробництва.
- Розробка та підготовка річного виробничого плану, контроль за виконанням.
- Планування завантаження виробництва.
- Складання та укладання договорів із постачальниками.
- Досягнення:
- Оптимізація роботи цеху фасування продукції.
- Введення в дію принтера чекодруку та розробка фірмової етикетки. Запуск автоматичного пакування на флоу-паку зокрема: гамбургерів, сендвічів, кексів, круасанів.
- Розробка фірмового логотипу на поліетиленових пакетах і поліпропіленовій плівці.
Адміністратор
Компанія DEPS Україна, Киев
IT
4 роки 1 місяць
12.2009 - 01.2014
- Вирішення адміністративних питань (підготовка документів, отримання дозволів)
- Забезпечення документообігу.
- Ведення вхідної/вихідної документації компанії, надсилання кореспонденції
- Консультації щодо послуг компанії .
- Підготовка презентацій по продуктам компанії.
Операційний директор з виробництва
ВАТ "БАХМАЧ ХПП", Бахмач
Промисловість та Виробництво
9 років 11 місяців
06.1999 - 05.2009
- Борошномельний комбінат потужністю 45 тон/добу .
- Повний цикл переробки , власна логістика, склади і продажі . Управління всім циклом виробничого підприємства, фінансами, технічним забезпеченням, економічною складовою, логістикою, продажами, закупівлями.
- Оптимізація та модернізація виробництва, виведення підприємства на максимальні потужності.
- Планування та контроль виробничих процесів борошна різних сортів і забезпечення виконання фінансових показників .
- Стратегічне планування і виконання поставлених результатів перед власниками компанії .
- Бюджетування , управління технологічними та виробничими процесами , контроль витрат.
- Надання керівництву регулярної та періодичної звітності про результати вироблення та продажів борошна.
- Переобладнання та реконструкція виробничих потужностей борошномельного комбінату, збільшення асортименту продукції , виконання щомісячних планів, сервісних робіт за всіма підрозділами .
- Впровадження нових процесів по деталізації розрахунків щодо виходу продукції , згідно форми звітності відділу якості компанії.
- Планування запасів сировини на виробництві по категоріям : кількості та якості зерна з подальшим формування помельних партій, згідно прогнозованого замовлення від клієнтів.
- Підбір персоналу, навчання працівників та підвищення кваліфікації по категоріям , загальний штат працівників по двом виробництвам : 35 чоловік.
- Операційні покращення діючого борошномельного виробництва:
- Управління замовленнями, графіками доставки, оптимізація відділу логістики.
- Розробка проекту з модернізації існуючого обладнання та введення в експлуатацію нової виробничої полуавтоматизованої лінії .
- Розробка та планування міжсервісних інтервалів виробничого обладнання та перенастроювання по кількості та якості виходів борошна за сортами .
- Впровадження детальної аналітики по контролю якості за періоди ( день, місяць і рік ) з подальшою аналітикою зворотнього зв’язку від клієнтів .
- Досягнення:
- Збільшення обсягів продукції по критеріям: асортименту і кількості вироблених тонн борошна - в три рази .
- Введення в експлуатацію ємностей по безтарному зберіганню борошна з послідуючим відвантаженням у автоборошновози .
- Модернізація процесу і обладнання по відвантаженню борошна у вагонах та подальшому транспортуванню залізничним транспортом Встановлення та введення в експлуатацію напівавтоматизованої лінії млина
- Розробка проекту та реконструкція підготовчого відділення виробничого елеватора.
- Проходження стажування на борошномельному підприємстві з комплектним обладнанням компанії Buhler
Ключова інформація
Починаючи від освіти в галузі харчової та переробної промисловості , весь професійний досвід : більше 20 років , пов'язаний з інноваційними проектами та продуктами , запуском нових виробництв з безпосередньою участю у покращенні операційних , технологічних, маркетингових процесів в діючих компаніях та при відкритті нових проектів . Зараз готовий до нових викликів та реалізації нових інноваційних проектів.
Чим я можу бути корисним для бізнесу:
По перше – це аналітика по операційній діяльності компанії , аналіз фінансових показників з послідуючим узгодженням та реалізацією заходів направлених на автоматизацію процесів і виконання поставлених завдань власниками компанії .
Допомога компаніям приймати обґрунтовані рішення, пов’язані з операційною діяльністю по виробництву , з подальшою технологічною підтримкою та розвитком комерційних процесів і маркетингових заходів.
Мої цінності:
Покращення основних цільових KPI : якість, продуктивність, енергоефективність, терміни, собівартість .
Інноваційність: постійно вдосконалюю свої навички та активно цікавлюся новими технологіями для підвищення ефективності роботи.
Цілеспрямованість у досягненні поставлених завдань.
Здатність діяти на користь команди.
Готовий до професійного зростання.
Навчався в 2 закладах
Одеська Державна Академія Харчових Технологій
Технологія зберігання та переробки зерна. Борошномельне, круп'яне та комбікормове виробництво,
Одеса, 1999
Чернігівський Кооперативний Технікум
Хлібопекарське, макаронне, кондитерське виробництво
Чернігів, 1994
Володіє мовами
Англійська
середній
Українська
рідна
Може проходити співбесіду на цій мові
Може проходити співбесіду на цій мові
Курси, тренінги, сертифікати
Курси з управління B2B продажами, управління відділом продажів, управління торговою командою (Тетяна Пан)
Курси публічних виступів (Сергій Стужук)
Курси фінансової аналітики та менеджменту
Курсы по газовому хозяйству промышленных предприятий.
Мережеві курси з управління та бізнес-планування
Додаткова інформація
Профессиональные навыки
- MS Excel
- 1С УВПП
- Планування бюджету
- Ведення звітності
- Digital marketing
- Уміння аналізувати
- Управління командою
- MS Power BI
- Управління підприємством
Богдан Васильович
Богдан Васильович
Керівник харчового виробництва, Головний технолог, R@D розробник
Київ
повна зайнятість
Оновлено 1 місяць тому