Працювала в 7 компаніях   36 років 4 місяці

Промисловість та Виробництво

Головний харчовий технолог

SMF TECHNOLOGY POLAND – інжинірингова та технологічна компанія для харчової промисловості. Свідник, Польща

Промисловість та Виробництво

1 рік 8 місяців

05.2024 - 12.2025

Провела R&D продуктової лінійки та валідацію продуктів на інноваційній установці обробки рідких продуктів, розробленій інженерами компанії.
Успішно протестувала 4 групи складних продуктів (включно з молочними та соково-молочними міксами), підтвердивши стабільність роботи системи у 100% проведених випробувань.
Сформувала портфоліо демо-продуктів, яке демонструє клієнтам здатність машини замінити 2-3 вузькопрофільні одиниці обладнання (завдяки доведеній універсальності).

Головний технолог

СП ТОВ «MILK HOUSE» – виробник молочної продукції, бренд Musaffo (один з лідерів ринку Узбекистану в сегменті кисломолочної продукції, масла та UHT молока ). Ташкент, Узбекистан

Промисловість та Виробництво

6 років 8 місяців

09.2017 - 04.2024

Повна технологічна відповідальність: рецептури, процеси, стандарти якості, команда технологів.
Масштабувала виробництво з 10 до 100 т/добу, розробила та впровадила у виробництво 10+ нових продуктів: катик (національний продукт), кефір, біокефір, айран (термін придатності 21+ діб), йогуртні продукти питні та ложкові ( в асортименті) з терміном до 120 діб, солодкі глазуровані сирки, молочні ароматизовані та шоколадні коктейлі ( UHT) – це розширило асортимент і присутність у роздрібних мережах, дозволило компанії вийти на національний рівень дистрибуції та закріпити бренд Musaffo серед лідерів ринку. Бюджетний ложковий йогурт «Engil», для якого розробила рецептуру; лінійку було масштабовано до понад 2 млн упаковок на місяць, а її успіх став одним із ключових чинників здобуття брендом Musaffo звання «Бренд року 2024».
Керувала технологічною частиною запуску нового кисломолочного цеху у форматі Ultra Clean ( система високої гігієни) потужність 50 т/добу, сформувала й розвинула команду з 15 технологів із чіткими зонами відповідальності та системою звітності забезпечивши масштабування виробництва та високу якість кисломолочних продуктів.
Була ключовим учасником впровадження ISO 22000, HACCP, FSSC 22000.

Інженер-технолог / Консультант

ООД «БІОМІЛК ДОБРИЧ» – виробництво органічних кисломолочних продуктів Добрич, Болгарія

Промисловість та Виробництво

2 роки 3 місяці

07.2015 - 09.2017

Ключова технологічна роль у проєктуванні та запуску нового цеху з лабораторією (логістика потоків, підбір обладнання, сировини, документація).
Розробила й упровадила рецептури органічних кисломолочних продуктів, що забезпечили 100% відповідність вимогам Organic EU і стабільну якість.

Інженер-технолог / Консультант

ФГ «СІЯБ ШОВКАТ ОРЗУ» – виробник молочної продукції, бренд Pure Milk (один з лідерів ринку Узбекистану в сегменті кисломолочної продукції та твердих сирів ) Самарканд, Узбекистан

Промисловість та Виробництво

1 рік 1 місяць

09.2014 - 09.2015

Розробила нові рецептури кисломолочних продуктів та оптимізувала технологічні режими, збільшивши термін зберігання з 7 до 15 діб; підвищила якість та стабільність продукції, що дозволило подвоїти обсяги продажів. Першою в Узбекистані запустила йогурт з натуральними фруктово-ягідними наповнювачами, ставши піонером та лідером у цій категорії.

Інженер R&D / інженер технолог кисломолочного цеху / майстер цеху UHT

ПАТ «Донецький ММЗ №2» – великий молокозавод потужністю 300–400 т/добу (Донецьк, Україна

Промисловість та Виробництво

8 років

01.2007 - 12.2014

На посаді R&D Провела оновлення маркування для 100+ SKU продуктової лінійки відповідно до нових вимог законодавства. Розробила рецептури сиркових десертів та йогурту «Смузі» з натуральними молочними білками та підвищеним вмістом фруктів (до 25%)

Інженер технолог

ТОВ «Аккра» – виробництво кондитерської та шоколадної глазурі

Промисловість та Виробництво

7 років

01.2001 - 12.2007

• Розробка та впровадження технологічних процесів у виробництво
• Оптимізація виробничих процесів та підвищення їхньої ефективності
• Контроль якості виробництва та впровадження заходів для покращення якості продукції

Інженер хімік

ВАТ «Бахмачконсервмолоко» – молочний завод

Промисловість та Виробництво

11 років 4 місяці

09.1989 - 12.2000

• Здійснення контролю за якістю виконуваних робіт та процесів

Ключова інформація

Я не просто технолог – я будівник молочних бізнесів. За 11 років я запустила 3 виробництва з нуля, масштабувала потужність з 10 до 100 т/добу, створила продукт, що став «Брендом року», і подвоїла продажі через оптимізацію термінів зберігання. Моя унікальність – я поєднуюю глибоку технічну експертизу з розумінням комерції та міжнародний досвід 4 ринків. Я допомагаю компаніям не просто виробляти якісні продукти, а створювати конкурентні переваги.

Навчалась в 1 закладі

Національний університет харчових технологій

Технологія переробки молока

2004

Володіє мовами

Українська

вільно

Може проходити співбесіду на цій мові

Може проходити співбесіду на цій мові

Курси, тренінги, сертифікати

Внутрішній аудитор ISO 22000:2018 , «FSSC 22000 v4.1: Розробка та впровадження»

2022

Курси та сертифікації (релевантні) Внутрішній аудитор ISO 22000:2018 — Квітень 2022, Ташкент. «FSSC 22000 v4.1: Розробка та впровадження» — Червень 2018, Ташкент.

Olena

Інженер технолог молочного виробництва

Київ

Готовий переїхати: Львів, Одеса, Тернопіль

3 000 $

53 роки

Активно шукає роботу

повна зайнятість

Оновлено 7 годин тому