Працював в 10 компаніях 24 роки 9 місяців
Промисловість та Виробництво, Торгівля оптова / Дистрибуція / Імпорт-експорт, FMCG, Торгівля роздрібна / Retail, IT
Заступник директора з маркетингу та розвитку продукту
ТОВ UniBlend, група компаній ALVIVA group
Промисловість та Виробництво
5 місяців
03.2024 - 08.2024
- Управління маркетингом, продажами, фінансами, технологічною підтримкою проектів.
- Розробка фінансових звітів, аналіз результатів та прогнозування фінансових показників.
- Здійснення маркетингового та технологічного супроводу продажів нових та існуючих продуктів .
- Формування загальної концепції напрямку розвитку каналів продажу та затвердження бюджету .
- Підключення нових клієнтів та участь у комерційному просуванні продажів продуктів по технічному завданню .
- Використання технологій та інструментів : Digital marketing для підвищення впізнаваності бренду та побудова системи маркетингових заходів по проекту альтернативної сировини.
- Планування проектів і створення інноваційних продуктів під клієнтський запит.
- Організація розрахунків ТЕО ефективності від реалізації проектів.
- Після затвердження проектів організація підготовки відповідної документації.Підготовка матеріалів та участь у тендерах.
- Аналіз економічних, фінансових показників на кожному етапі реалізації проекту.
- Взаємодія з основними потенційними клієнтами на профільних конференціях.
- Разом з відділом розробок R&D участь у проведенні аналізу інформації для подальшого доопрацювання продукту згідно запиту .
- Взаємодія з виробничим та технологічним відділами компаній клієнта для вивчення та аналізу інформації про всі показники роботи на кожному етапі відтворення замінників продуктів .
- Детальний аналіз інформації про обсяги продажу на момент розробки та реалізації проекту.
- Вивчення та аналіз даних по продукції , яка на даний час використовується на виробництві потенційних клієнтів.
- Розробка презентацій, специфікацій та прас листів на готову продукцію.
- Аналітика результатів роботи відділу маркетингу та розвитку і вивчення впливу на кількісно–якісний показник реалізації інноваційних продуктів та загальний показник рентабельності компанії.
Директор з розвитку, Project Director – USAID
TD Eldorado
Торгівля оптова / Дистрибуція / Імпорт-експорт
5 років 1 місяць
02.2019 - 03.2024
- Борошномельний комбінат потужністю 120 тон/добу.
- Повний цикл переробки , власна логістика, склади і продажі B2B.
- Розробка комерційної політики сегментного напрямку борошна цільового призначення, контролювання ціноутворення.
- Оптимізація торгових процесів підприємства, виведення продажів на максимальний рівень і вхід до ТОП 10 (рейтинг спілки Борошномелів України) в 2023 році: по кількості і асортименту виробленої продукції.
- Формування моделі управління маркетингу інноваційних продуктів : розробка специфікацій, презентацій, відео презентацій та публікація статей у профільних журналах.
- Підготовка пропозицій для продажу через тендерні закупівлі: Smart Tender, E-tender, Prozzoro,
- Розробка фінансових звітів, аналіз результатів та прогнозування фінансових показників, звітування перед CEO по управлінському обліку: звіти P&L та Cash Flow.Здійснення технологічного та комерційного супроводу продажів нових продуктів .
- Управління фінансами, економічною складовою, логістикою, продажами, закупівлями.Робота з контролюючими органами по аудиту сертифіката харчової безпеки: FSSC 22000.
- Розширення та стимулювання продажів нового асортименту інноваційних продуктів.
- Впровадження СRM-технологій, автоматизація бізнес процесів. Розрахунок базової собівартості інноваційних продуктів цільового призначення та аналіз економічної ефективності від їх застосування.
- Впровадження інструментів Lean Manufacturing: аналітика результатів роботи відділу розробок R&D при визначенні кількісно–якісного показника та впливу його на рентабельність від реалізованих проектів.
- Розробка проекту по участі та підготовці технічної документації , формування бюджету та подання супровідних документів за грандовою програмою USAID AGRO по фортифікації борошна.
Керівник Інноваційного Центру
Puratos Ukraine
FMCG
2 роки 7 місяців
04.2017 - 11.2019
- Розробка та впровадження проекту відкриття Інноваційного центру Puratos Ukraine.
- Аналіз, планування, організація, управління та контроль продажів по ключовим клієнтам та національній дистриб'юції.
- Розвиток амбасадорського напрямку поліпшувачів по індустріальному каналу продажів.
- Реалізація проектів B2B продажів по напрямку інноваційних розробок модульних поліпшувачів.
- Виведення нових продуктів на національний ринок та розвиток дистрибьюції.
- Розробка комерційних пропозицій по інноваційним продуктам компанії.
- Формування та прогнозування звітів управлінського обліку в SAP CRM.
- Аналітика по відпрацюванням зразків та удосконаленням ТЕО.Узгодження цінової пропозиції та умов постачання, відтермінування надходження коштів по новим продуктам на всіх етапах тестування компонентів.
- Ведення комерційних проектів на стадії розрахунку ефективності модульного поліпшення основної сировини на зернопереробних підприємствах, коригування ферментними комплексами та вітамінізації борошна.
- Проведення бенчмаркінгу цін конкурентів по всіх регіонах України.
- Організація семінарів, пробних випробувань продуктів компанії Puratos на устаткуванні Інноваційного Центру, а згодом на індустріальних лініях потенційних клієнтів.
- Організація розрахунків прайсових цін в залежності від обєму постачань та узгодження комерційних пропозицій та додаткових угод. Виконання планових показників KPI за кількістю продажів.
- Організація проведення конференцій з тестуванням продуктів компанії Puratos (Київ, Дніпро, Полтава).
- Проведення тренінгів для фокусної команди продажів дистриб'ютора по продуктам компанії.
Регіональний менеджер
Koritsa Украина, Київ
Торгівля оптова / Дистрибуція / Імпорт-експорт
5 місяців
09.2016 - 02.2017
- Розробка маркетингової стратегії, асортиментної та цінової політики.
- Оптимізація роботи відділу продажів, закупівель, доставки.
- Здійснення оперативного планування продажів.
- Аналіз конкурентного середовища по каналах продажів : хорека, пекарні, кав'ярні, кондитерські та мережі рітейл
- Планування бюджету на закупівлю натурального шоколаду та мастики за кордоном.
- Формування та впровадження освітніх та тренінгових програм для всіх рівнів торгового команди.
- Підготовка комерційних пропозицій та доопрацювання основного каталогу інгредієнтів, елементів декору та упаковки .
- Розробка бонусних і мотиваційних програм KPI.
- Оптимізація логістичних шляхів доставки прдукції по Україні.
- Організація маркетингових заходів: Підготовка асортименту компанії до участі в Міжнародній виставці ресторанного та готельного бізнесу FoReCH.
- Збільшення товарообігу компанії за період роботи, розробка ціноутворення та виведення на ринок оновленої лінійки продукції.
Керівник проекту розвитку продукту
Smacojane , Cookietone, кондитерська, Киев
Промисловість та Виробництво
3 місяці
06.2016 - 09.2016
- Розробка та впровадження стратегії розвитку бізнесу.
- Оптимізація діючого кондитерського виробництва відповідно до маркетингової політики мережі Good Wine, Еколавка та проходження аудиту за стандартами харчової безпеки по сертифікації HACCP.
- Розробка асортиментної та цінової політики.
- Введення в продаж нових позицій асортименту авторського печива.
- Оптимізація процесу тестових відпрацювань по всіх видах продукції компанії та послідуючий розрахунок калькуляцій собівартості з урахуванням механічних втрат.
- Розробка планограм шаблонів та брокеражних зразків готової продукції на ресурсі компанії.
- Аудит обладнання кондитерського виробництва та модернізація цеху.
- Розробка проекту нової упаковки із міцного харчового пластику для окремих видів асортименту.
- Вирішення проблем пересортом продукції, що поставляється кінцевому споживачеві (запровадження маркування продукції).
- Оптимізація роботи термотонелю та вакууматора для пакування продукції.Складання мотиваційних програм та атестація персоналу.
Керівник відділу продажу інноваційних продуктів
Компания IREKS GmbH, Київ
Торгівля оптова / Дистрибуція / Імпорт-експорт
1 рік
06.2015 - 06.2016
- Розвиток бізнесу в сегменті B2B (індустріальні виробництва).Розробка стратегії по роботі з ключовими клієнтами.
- Розрахунок методологій калькуляційних карт для хлібопекарських та кондитерських сумішей, покращувачів та солодових продуктів.
- Організація системної роботи по створенню асортиментної лінійки та тестуванням у bakery лабораторії готових хлібопекарських та кондитерських виробів на базі сухих сумішей, покращувачів власного виробництва.
- Визначення ефективності розрахунків дозування монокомпонентів по взаємозамінності окремо взятих складових (ферменти, підкислювачі, стабілізатори, закваски, поліпшувачі, солодові продукти, хлібопекарські суміші, начинки, наповнювачі та заварні креми, шоколадні глазурі, посипки, суміші для кондитерських виробів, ароматизатори.
- Супровід продажів інгредієнтів та обладнання для хлібопекарського та кондитерського виробництва.
- Проведення презентацій, майстер класів та відпрацювання інгридієтів на хлібозаводах, пекарнях, ресторанах та кондитерських цехах.
- Проведення тренінгів для менеджерів - технологів, завідувачів виробництв, щодо особливостей використання пропонованих продуктів.
Керуючий виробництвом відділу випічки
ТОВ "Экспансия" гипермаркет Fozzy Group, Киев
Торгівля роздрібна / Retail
1 рік
07.2014 - 07.2015
- Запуск проекту нового виробництва в мережі пекарень Fozzy Group
- Підбір, стажування та навчання персоналу по етапам виробничого процесу
- Проведення інвентаризації виробництва, планових переобліків, контроль залишків сировини на складі та строків його реалізації.
- Складання щоденних виробничих завдань на підставі продажів за попередні періоди.
- Складання мотиваційних програм персоналу, ведення табеля та графіків роботи виробничого цеху.
- Замовлення сировини та хлібопекарських сумішей для виробництва.
- Контроль за дотриманням умов та термінів зберігання сировини у холодильних та морозильних камерах, на складах та у виробничих приміщеннях.
- Встановлення причин бракування продукції , псування сировини, розробка заходів щодо їх усунення.
- Контроль якісті, терміни реалізації, надходження продукції на вітрині: власне виробництво та привізні постачальники.
- Контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог працівниками провадження.
- Ведення фінансового моніторингу продажів асортименту, що виробляється, і проведення маркетингових заходів щодо реалізованих нових видів продукції.
- Підготовка асортименту за розташуванням магазину та сезонних видів продукції .
- Розробка розташування планограм товарних категорій, викладки, підбір асортименту .
Заступник керівника з розвитку виробництва
ТОВ "Київські пиріжки", Киев
Промисловість та Виробництво
6 місяців
01.2014 - 07.2014
- Оптимізація виробничих процесів по етапам виробництва і видам продукції із дріжджового, листкового, бісквітного та пісочного тіста.
- Планування та координація виробничого процесу на виробництві.
- Контроль та дотримання стандартів якості, підвищення прибутковості та ефективності виробництва.
- Взаємозаміна вхідної сировини, напівфабрикаті та внесення в програму 1С 8.2 Виробництво .
- Організація та проведення переобліків за складом сировини та цеху готової продукції на виробництві.
- Запровадження розробки кодифікатора продукції.
- Проведення передсертифікаційного аудиту виробництва HACCP.
- Розробка та підготовка річного виробничого плану, контроль за виконанням.
- Планування завантаження виробництва.
- Складання та укладання договорів із постачальниками.
Адміністратор
Компанія DEPS Україна, Киев
IT
4 роки 1 місяць
12.2009 - 01.2014
- Вирішення адміністративних питань (підготовка документів, отримання дозволів)
- Забезпечення документообігу.
- Ведення вхідної/вихідної документації компанії, надсилання кореспонденції
- Консультації щодо послуг компанії .
- Підготовка презентацій по продуктам компанії.
Операційний директор з виробництва
ВАТ "БАХМАЧ ХПП", Бахмач
Промисловість та Виробництво
9 років 11 місяців
06.1999 - 05.2009
- Борошномельний комбінат потужністю 45 тон/добу . Повний цикл переробки , власна логістика, склади і продажі .
- Управління всім циклом виробничого підприємства, фінансами, технічним забезпеченням, економічною складовою, логістикою, продажами, закупівлями.
- Оптимізація та модернізація виробництва, виведення підприємства на максимальні потужності.
- Планування та контроль виробничих процесів борошна різних сортів і забезпечення виконання фінансових показників .
- Стратегічне планування і виконання поставлених результатів перед власниками компанії .
- Організація та контроль виконання плану продажу та плану по прибутку.
- Бюджетування , управління технологічними та виробничими процесами , контроль витрат.
- Надання керівництву регулярної та періодичної звітності про результати вироблення та продажів борошна.
- Впровадження нових процесів по деталізації розрахунків щодо виходу продукції , згідно форми звітності відділу якості компанії.
- Планування запасів сировини на виробництві по категоріям : кількості та якості зерна з подальшим формування помельних партій, згідно прогнозованого замовлення від клієнтів.
- Підбір персоналу, навчання працівників та підвищення кваліфікації по категоріям , загальний штат працівників по двом виробництвам : 35 чоловік.
- Операційні покращення діючого борошномельного виробництва :Управління замовленнями, графіками доставки, оптимізація відділу логістики.
- Розробка проекту з модернізації існуючого обладнання та введення в експлуатацію нової виробничої полуавтоматизованої лінії
- Впровадження детальної аналітики по контролю якості за періоди ( день, місяць і рік ) з подальшою аналітикою зворотнього зв’язку від клієнтів .
- Розробка проекту та реконструкція підготовчого відділення виробничого елеватора.
- Проходження стажування на борошномельному підприємстві з комплектним обладнанням компанії Buhler
Ключова інформація
- Починаючи від освіти в галузі харчової та переробної промисловості , весь професійний досвід :
- більше 20 років , пов'язаний з інноваційними проектами та продуктами , запуском нових виробництв з безпосередньою участю у покращенні операційних , технологічних, маркетингових процесів в діючих компаніях та при відкритті нових проектів .
- Зараз готовий до нових викликів та реалізації нових інноваційних проектів.
- Чим я можу бути корисним для бізнесу:
- По перше – це аналітика по операційній діяльності компанії , аналіз фінансових показників з послідуючим узгодженням та реалізацією заходів направлених на автоматизацію процесів і виконання поставлених завдань власниками компанії .
- Допомога компаніям приймати обґрунтовані рішення, пов’язані з операційною діяльністю по виробництву , з подальшою технологічною підтримкою та розвитком комерційних процесів і маркетингових заходів.
- Мої цінності:
- Покращення основних цільових KPI : якість, продуктивність, енергоефективність, терміни, собівартість .
- Інноваційність: постійно вдосконалюю свої навички та активно цікавлюся новими технологіями для підвищення ефективності роботи.
- Цілеспрямованість у досягненні поставлених завдань.
- Здатність діяти на користь команди.
- Готовий до професійного зростання.
Навчався в 2 закладах
Одеська Державна Академія Харчових Технологій
Технологія зберігання та переробки зерна. Борошномельне, круп'яне та комбікормове виробництво
Одеса, 1999
Чернігівський Кооперативний Технікум
Хлібопекарське, макаронне, кондитерське виробництво
Чернігів, 1994
Володіє мовами
Англійська
середній
Українська
рідна
Може проходити співбесіду на цій мові
Може проходити співбесіду на цій мові
Курси, тренінги, сертифікати
Курси публічних виступів (Сергій Стужук)
Курси з управління B2B продажами, управління відділом продажів, управління торговою командою (Тетяна Пан)
Курси фінансової аналітики та менеджменту
Курсы по газовому хозяйству промышленных предприятий.
Мережеві курси з управління та бізнес-планування
Додаткова інформація
Профессиональные навыки
- MS Excel
- 1С УВП
- Планування бюджету
- Ведення звітності
- Digital marketing
- Уміння аналізувати
- Управління командою
- MS Power BI
- Управління підприємством
- FMCG-продаж
- Продаж B2B
- Впровадження системи KPI
- P&L
- Cash Flour
- R&D
- SAP CRM
- Lean Manufacturing
Богдан Васильович
Богдан Васильович
Комерційний директор, керівник відділу продажів, sales manager, регіональний менеджер (B2B)
Київ
Працює, але відкритий для пропозицій
повна зайнятість
Оновлено 1 тиждень тому