Працював в 7 компаніях   25 років 1 місяць

Банки

Радик Голови Наглядової ради (з питань ризиків)

БАНК "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ"

Банки

1 рік 1 місяць

07.2020 - 08.2021

Надання рекомендацій по мінімізації ризиків в діяльності банку

Член Правління - Начальник управління ризиків

БАНК "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ"

Банки

3 місяці

04.2020 - 07.2020

Впровадив управлінську звітність щодо ризиків та контролю нормативів (щоденну, щомісячну, щоквартальну) для керівних органів Банку відповідно до вимог НБУ. Впровадив сценарне моделювання потреби банку в капіталі. Розробив та впровадив візуалізацію контролю за дотриманням нормативів НБУ (створив дашборд в Екселі) з елементами щоденного стрес-тестування кожного нормативу. Розробив VaR-модель для управління валютним ризиком, включаючи VaR-ліміти для Казначейства, бек-тестування, аналіз чутливості.

Радник Голови Наглядової ради (з питань фінансів та ризиків)

БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ

Банки

1 рік 5 місяців

07.2018 - 12.2019

Надання рекомендацій щодо мінімізації ризиків та підвищення ефективності в діяльності Банку.

Голова Правління

БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ

Банки

1 рік 6 місяців

11.2016 - 05.2018

Загальне керівництво банком (40 відділень, понад 600 працівників). Успішно реалізував нову стратегію розвитку Банку (за півтора року було подвоєно мережу відділень, створено позитивний мікроклімат в оновленій команді, впроваджено мобільний банкінг, оновлено сайт, запущено партнерський термінальний бізнес, змінено локацію Центрального офісу з метою посилення бренду банку, запуск нових продуктів). Отримано банком високої оцінки за результатами комплексної інспекційної перевірки НБУ (CAMELSO) у 2017 році. Підвищено кредитний рейтинг Банку до рівня АА. Організував систему мотивації співробітників за індивідуальними KPI.

Фінансовий директор

БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ

Банки

4 місяці

06.2016 - 10.2016

Організував ефективну систему фінансового планування та бюджетування. Впровадив систему управлінського обліку та трансфертного ціноутворення для визначення прибутковості відділень та різних бізнес-напрямків. Розробив та впровадив систему регулярної управлінської звітності для керівництва (за напрямками: фінанси, ризики, казначейство, відділення).

Член Правління - начальник Департаменту з питань аналізу та управління ризиками (CFO та CRO)

БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ

Банки

7 років 8 місяців

09.2008 - 05.2016

1-й блок «Фінанси/CFO»: розробка Стратегії розвитку та бюджету Банку; управління активами та пасивами; фінансовий контролінг; аналіз ефективності роботи Банку (у розрізі відділень, бізнес-напрямків, продуктів, клієнтів); розробка та підготовка управлінської звітності для Акціонерів, Наглядової ради та Правління.

2-й блок «Ризики/CRO»: управління ризиками (кредитний, ліквідності, ринковий, валютний, процентний, операційний); управління капіталом та кредитним портфелем (в т.ч. резервами); контроль за дотриманням нормативів НБУ; встановлення лімітів на ризик-позиції та банківські операції; підготовка висновків щодо кредитних заявок на Кредитний комітет; методологічна робота з ризиків (написання політик, регламентів, методик); розробка та підготовка управлінської звітності щодо ризиків.

Начальник Управління ринковими та операційними ризиками та інші посади в Департаменті ризиків та Фін

VAB Банк

Банки

12 років 1 місяць

08.1996 - 09.2008

Брав участь в складанні стратегії розвитку та бюджету Банку, побудові системи управління ризиками. Контролював дотримання Банком нормативів НБУ. Аналізував банки-конкуренти. Впроваджував рекомендації Базель-ІІ. Розробляв та готував управлінську звітність для керівництва з ризиків та фінансів.

Ключова інформація

Професійні компетенції: Відмінне розуміння роботи банку у різних напрямках (розробка стратегії, фінансовий аналіз, управління ризиками, кредитування, казначейство, комплаєнс, фінансовий моніторинг).

Підготовка та захист перед акціонерами Стратегії розвитку та бюджету банку. Підготовка та візуалізація управлінської звітності для керівництва (презентацій, таблиць, звітів).

Аналіз діяльності банку з метою виявлення ризиків та джерел підвищення ефективності/прибутковості. Розробка фінансових моделей управління активами та пасивами, аналізу ефективності відділень, бізнес-напрямків, окремих продуктів та клієнтів.

Аналіз фінансового становища інших банків (неодноразово брав участь у due diligence як українських, так і іноземних банків). Кредитний аналіз платоспроможності позичальників (юридичних та фізичних осіб). Аналіз фінансового стану страхових компаній (для їх акредитації в банку).

Знання нормативно-правової бази НБУ в галузі: корпоративного управління, управління ризиками, обов'язкових економічних нормативів, комплаєнс-контролю, фінансового моніторингу. Знання рекомендацій Базельського комітету з управління капіталом та ризиками. Відмінні навички написання внутрішніх нормативних документів банку (політики, регламенти, методики).

Навчався в 1 закладі

Приватний вищий навчальний заклад "Європейський університет"

Фінанси та кредит

Київ, 1996

Володіє мовами

Англійська

середній

Курси, тренінги, сертифікати

Google Digital Marketing & E-commerce Certificate

2023

Digital Marketing & E-commerce

Google Project Management Certificate

2023

Project Management

Basics of data analytics (Business intelligent)

Київ, 2023

MySQL, Power BI

«Фінансовий директор», «Фінансове моделювання», «Організаційний дизайн», «Advanced Excel», «Excel для фінансів» та «Магія PowerPoint»

Київ, 2021

Організатор: онлайн-платформа "ЛАБА"

LEAN-менеджмент

Київ, 2020

Организатор: онлайн-платформа "Prometheus"

Банківська гра-тренинг з управління активами та пасивами

Гаага (Нідерланди), 2008

Організатор: Банк FMO (Нідерланди)

В складі команди VAB Банк зайняв 2-ге місце.

Управління ризиками, Стратегічне планування, Базель-II, Казначейство

Київ, 2006

Організатор: ING Bank в рамках програми TACIS по підвищенню кваліфікації банківських працівників

Банківська гра-тренінг з управління активами та пасивами "Swiss Banking Cup"

Київ, 2002

Організатор: Швейцарська організація сприянню інвестицій (SOFI).

В 2001 и 2002 роках в складі команди VAB Банк зайняв 1-ше місце

Додаткова інформація

Особисті якості

Проактивність, націленість на результат, чесність, порядність, відповідальність, відкритість, стратегічне бачення, аналітичний склад розуму, системне мислення, уміння працювати в команді, бажання постійно навчатися та розвиватися, неконфліктність, здатність знаходити нестандартні/креативні рішення.

В управлінні підлеглими керуюся принципами «Емоційного інтелекту» (постійно розвиваю себе та підлеглих, створюю позитивну доброзичливу атмосферу в колективі).

Маю бездоганну ділову репутацію в тлумаченні Положення про ліцензування банків (Постанова №149, п.60).

Олександр Вікторович

Фінансовий директор, Казначей, Ризик-менеджер, член Наглядової ради, Незалежний директор

Київ

50 років

Активно шукає роботу

проектна робота, неповна зайнятість, повна зайнятість

Характер роботи: віддалена робота

Оновлено 2 тижні тому