Работала в 7 компаниях   16 лет 1 месяц

Банки

Менеджер з продажу. Департамент корпоративного бізнесу

ПАТ “МАРФІН БАНК”

Банки

1 год 2 месяца

07.2013 - 09.2014

Відповідальна за управління відносинами, розвиток нових можливостей для продажу банківських продуктів та послуг для корпоративних клієнтів та МСП. Бізнес-аналіз, структурування угод, транзакцій та виконання операцій, реструктуризація корпоративних кредитів, претензійна робота з проблемними боргами великих корпоративних підприємств, судові позови проти них. Обробка та подання кредитних заявок (проектів) до Кредитного комітету, Міжнародного кредитного комітету. Координація взаємодії з іншими банківськими департаментами для максимізації прибутковості банківського бізнесу та мінімізації ризиків, що виникають в результаті операцій з клієнтами. Організація відділу корпоративного бізнесу та виконання обов'язків керівника (операційне управління).

Департамент по роботи з VIP-клієнтами. Головний кредитний аналітик

Акціонерне товариство “ТАСкомбанк”

Банки

5 месяцев

04.2012 - 09.2012

Відповідальна за аналітичну підтримку обслуговування та продажу банківських продуктів VIP клієнтам. Аналіз бізнес-планів, інвестиційних планів, проектів позичальників. Аналіз фінансової звітності (BS, P & L, CF та ін.), аналіз фінансового стану, кредитоспроможності клієнта / групи пов'язаних компаній. Структурування угод, транзакцій, фінансове моделювання, у тому числі моделі грошових потоків та їх стрес-тестування. Моделювання ризику з компонентами LGD, PD, EAD; визначення кредитного ризику, кредитного скорингу, виконання кредитного контролю. Участь у Кредитному комітеті.

Керівник команди, Менеджер проекту

ВАТ “Райффайзен Банк Аваль”

Банки

2 года

01.2007 - 01.2009

  • Формування процедур та документація щодо регулювання діяльності Виконавчого секретаріату, MBO.
  • Проект «Електронний документообіг», ініційований Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ: Проведення тренінгів по корпоративним стандартам комунікацій в електронних формах та по класифікації внутрішньої документації, та процедурам (організаційна структура та операційна діяльність). Навчання по використанню Lotus Notes. Організація управлінням публічних тендерів по оновленню апаратного обладнання та серверних додатків. Організаційні та адміністративні заходи складалися з інституту асистентів для структурних підрозділів Райффайзен Банку Аваль, оновлення процедур управління документами, скорочення персоналу, підвищення продуктивності та ефективності.
  • Проект «Процес прийняття рішень для Правління Райффайзен Банку Аваль»: Проект щодо формалізації та оновлення процедур прийняття рішень Правлінням Райффайзен Банку Аваль. Оновлено положення та правила роботи Правління Банку, в тому числі офіційна документація та процедури. Засновано адміністративні ролі для підтримки членів Правління, та Правління.

Департамент продажів корпоративного бізнесу. Головний економіст

ВАТ “Райффайзен Банк Аваль”

Банки

11 месяцев

01.2006 - 12.2006

Відповідальна за сегмент середнього ринку та його бізнес-можливості, організаційну структуру та розвиток бізнесу середнього ринку, діяльність бізнес-лінії, MBO та KPI.

  • Визначила сегмент середнього ринку, розробила всі організаційні документи для управління корпоративними продажами, включаючи Положення про Департамент, положення про діяльність для регіональних підрозділів та всі посадові інструкції.
  • Сформувала та організувала бізнес-лінію середніх компаній у регіональних дирекціях та головних філіях, включаючи бізнес-планування (MBO + KPI) для кожної з них.
  • Організовувала та адміністративно заснувала регіональні підрозділи для обслуговування та продажу банківських продуктів середньоринковим компаніям, делегувала обов'язки регіональним дирекціям та основними філіям.
  • Зміцнювала потенціал та навчання всіх підрозділів.

Управління маркетингу та клієнтської політики. Заступник начальника управління

АТ “КБ "Надра”

Банки

3 года 11 месяцев

01.2002 - 12.2005

Відповідальна за стратегічне планування, управління маркетингом, розвиток продуктового ряду та розвиток бізнесу корпоративного банкінгу та МСП; загальне управління дочірніми компаніями, їх стратегічний розвиток та управління маркетингом, організацію нових дочірніх компаній, розробку їх продуктів у поєднанні з банківськими та фінансовими продуктами інших дочірніх компаній.

  • Здійснювала загальний менеджмент дочірніх компаній, нагляд за їх стратегічними планами, а також контролювала і виконувала моніторинг їх корпоративних маркетингових планів.
  • Розробила стратегію зростання прямої та непрямої прибутковості від досягнення більш високого рівня якості, довіри та визнання для збільшення ринкової присутності та частки ринку, а також стратегії поширення бренда. Сформувала та розробила стратегії ціноутворення, інструменти та методи продажу та просування банківських, фінансових та страхових продуктів, здійснювала нагляд за їх виконанням; поступово розгортала маркетингові кампанії від концепції до завершення для збільшення продажів та загальної ефективності комплексних та комбінованих продуктів.
  • Організувала відділенням бек-офісу від фронт-офісу у регіональних філіях та здійснювала нагляд за цим процесом, сформувала мережу продавців, керувала регіональною мережею фахівців з продажів, забезпечувала проведення тренінги для всіх них.

Міжнародний департамент. Головний економіст

АТ “Промінвестбанк України”

Банки

4 года 3 месяца

09.1997 - 12.2001

Відповідальна за розвиток бізнесу кореспондентських банківських відносин з Б/МФІ та НБФУ у їхніх національних валютах у межах 1-ї групи класифікатора НБУ; управління ризиками відкритих валютних позицій за відкритими зобов'язаннями Б/МФІ на рахунках NOSTRO, управління ліквідністю; розвиток та підтримка міжнародних кредитних ліній для провідних вітчизняних виробників та МСП; управління їх кредитним портфелем в іноземній валюті.

  • Розробила механізм обслуговування міжнародних кредитних ліній, що залучаються під суверенні гарантії.
  • Розробила методологію управління ризиками для відкритих валютних позицій за відкритими зобов'язаннями Б/МФІ.
  • Обслуговувала та просувала кредитні проекти, що фінансуються під страхове покриття експортних кредитних агентств, таких як COFACE, CESCE.
  • Сприяла критеріям ЄБРР для МСБ Лінії та відповідала за впровадження: IBP (Програма інституційної побудови), SOPS (Положення стратегії та операційної політики), опис кредитного проекту.
  • Виконувала фінансовий та кредитний аналіз МФІ та НБФУ, управління ризиками та ресурсами, розвивала спільні проекти. Аналізувала бізнес-плани, презентувала кредитні заявки (проекти) Кредитному комітету.

Начальник Управління кредитування і проектного фінансування

АКБ "Надра"

Банки

2 года 11 месяцев

10.1994 - 09.1997

Відповідальна за формування та розвиток інтегрованого управління фінансовими ресурсами, кредитну політику, у тому числі кредитування в іноземній валюті для корпоративних клієнтів; міжфункціональні питання валютного контролю, похідних інструментів, управління казначейством, кредитного адміністрування; реалізація кредитної лінії EBRD SME-II: IBP (Програма інституційної побудови) та SOPS (Положення стратегії та операційної політики).

Ключевая информация

РЕЗЮМЕ ПРОФІЛЮ

Досвідчений та самомотивований старший експерт банківського сектору з більш ніж 20-річним досвідом роботи у сфері стратегічного планування та управління проектами, фінансового менеджменту та управління ризиками, розвитку бізнесу корпоративного банкінгу та дочірніх підприємств, міжнародних відносин і зовнішньоекономічної співпраці для сприяння спільним проектам та покращенню інвестиційного клімату в Україні у процесі виконання програм інституційних побудов, реструктуризацій та розвитку бізнесу в 10 найбільших банках України. Банківський досвід був отриманий від надання фінансових послуг багатостороннім / міжнародним фінансовим інститутам (Б/МФІ) та небанківським фінансовим установам (НБФУ), великим корпораціям, клієнтам середнього ринку, малим та середнім підприємствам, дочірнім компаніям. Наведено послужний список підвищення оцінок задоволеності клієнтів, працюючи у відповідності з усіма політиками компанії. Сильний член команди, здатний працювати самостійно, а також у складі підрозділу.

КЛЮЧОВІ КОМПЕТЕНЦІЇ

  1. Міжнародні економічні відносини. Співпрацювала з Б/МФІ та НБФУ протягом 9 років з метою розширення доступу до інфраструктур фінансового ринку та їх фінансових послуг у різних юрисдикціях для розвитку спільних проектів та фінансових послуг, що підтримують міжнародну торгівлю та фінансове включення, сприяючи розвитку бізнесу та інвестиційному клімату для українських клієнтів: (i) встановлювала кореспондентські відносини з банками з Б/МФІ та НБФУ у межах 1-ї групи класифікатора НБУ; розробляла та підтримувала міжнародні кредитні лінії для провідних вітчизняних виробників та МСП; (іі) відповідала за управління фінансовими ресурсами, ліквідністю, валютними ризиками та кредитними ризиками в іноземній валюті. Досвідчений менеджер в управлінні ризиками відкритих валютних позицій за відкритими зобов'язаннями Б/МФІ на рахунках НОСТРО шляхом обмеження залишків, управління фінансовими ресурсами та поточною ліквідністю; (ііі) достовірний досвід розробки та підтримки міжнародних кредитних ліній для вітчизняних промислових виробників; реалізація кредитних ліній ЄБРР, у тому числі IBP (Програма інституційної побудови) та SOPS (Положення стратегії та операційної політики) у двох українських банках.

  2. Стратегічне планування та управління. Розробила та впровадила всебічну, комбіновану стратегію зростання зі значною складовою маркетингових стратегій просування від досягнення більш високого рівня якості, довіри та визнання, які спрямовані на збільшення прямих та непрямих прибутків, та частки ринку: (i) здійснювала стратегічне планування та розвиток корпоративного банкінгу та дочірніх підприємств; (ii) загальне управління дочірніми компаніями, управління їх маркетингом; (iii) впровадила методологічну підтримку корпоративних банківських послуг та повсякденне управління бізнес операціями, як основну частину адміністративного та оперативного управління в головному офісі.

  3. Фінанси для індустрії і бізнесу. Досвід корпоративного кредитування накопичений за 15 років, в тому числі структурне фінансування під страхове покриття експортних кредитних агентств з використанням інструментів торгового фінансування для найбільших вітчизняних виробників, у таких галузях, як нафтова, металургія, транспорт та підгалузі, оборонно-промислова, агробізнес, а також фінансування для МСП та практичний досвід з реалізації кредитних ліній ЄБРР в українських банках. Знавець у ретельному структуруванні проектів, угод та грошових коштів, аналізуванні фінансового стану Б/МФІ, НБФУ, клієнтів, оцінюванні кредитоспроможності, виконанні фінансового моделювання, у тому числі моделей грошових потоків, стрес-тестування, оцінки якості обслуговування боргу, управлінні ризиком кредитного портфелю.
  4. Управління ризикми: (i) кредитний та інвестиційний процес: розвиток кредитної політики, методологія галузевої концентрації кредитних ризиків, методологія оцінки фінансового стану банку / підприємства; (ii) управління ризиками портфелю: аналіз кредитного портфелю, оцінка якості обслуговування боргу для розрахунку банківських резервів для відшкодування можливих втрат за активними операціями; (iii) аналіз фінансової стійкості для реалізації стратегії управління, як максимізації прибутку (управління GAP, дюрацією, відкритої валютної позицією) та зосередження на мінімізації ризиків (фіксація спреду, імунізація балансу, закрита валютна позиція); управління ліквідністю; лімітування валютних позицій.
  5. Лідерство. Доведений 9-річний досвід керівника в управлінні змінами та управління проектами, стратегічному плануванні та розвитку корпоративного банкінгу і дочірніх компаній, оптимізації бізнес-процесів, управлінні маркетингом, фінансовому менеджменті, реорганізаціях та командних трансформаціях. Вища керівна посада з відповідальністю за кредитний портфель охоплює 3 роки. Знавець на впровадженні нових процесів і процедур для внутрішніх комунікацій, управлінні персоналом, управлінні документами для покращення процесу прийняття рішень на рівні Правління банку і підвищення ефективність бізнесу в міжнародних банках.

Професійні навички підтверджені в LinkedIn ®.

Училась в 2 заведениях

Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

фінанси та кредит, фінансово-економічний факультет, диплом економіста, що відповідає ступеню магістра для теперішнього часу

Київ, 1989

Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Кафедра військової підготовки, медсестра, державна військова реєстрація (військовий квиток)

Київ, 1987

Владеет языками

Английский

свободно

Может проходить собеседование на этом языке

Может проходить собеседование на этом языке

Немецкий

базовый

Русский

родной

Украинский

свободно

Курсы, тренинги, сертификаты

Фінансовий аналітик

Київ, 2015

Програма професійного розвитку

 

Організація, що проводила: Міжрегіональна академія управління персоналом

 

Основні складові програми:

  • Фінансовий менеджмент у банку, EXCEL;
  • Банківський менеджмент;
  • Маркетинг у банку, клієнтська політика.

 

Комплексний іспит - оцінка "відмінно".

 

Отримано свідоцтво  

Фінансовий директор

Київ, 2012

Програма професійного розвитку

 

Організація, що проводила: Університет економіки та права "КРОК" (Корпорація Розвитку Освіти та Кадрів)

 

Основні складові програми:

  • Бухгалтерський облік / Фінансовий облік, МСФО;
  • Управлінський облік і контролінг, бюджетування;
  • Фінансовий менеджмент, фінансовий та економічний аналіз.

 

Комплексний іспит - оцінка "відмінно".

 

Отримано свідоцтво   

English For Business & Marketing Course

the UK, London, 2002

Responsible organization: Language School, Aspect College London, the UK

 

The main components of this course:

  • General English lessons,
  • English for business electives,
  • Marketing study sessions. 

 

The certificate is obtained

Торгове фінансування

Київ, 2000

Семінар.

Організація, що проводила: Сітібанк, Україна

Сертифікат отримано

Кредитний аналіз - 2

Київ, 1997

Семінар.

Організація, що проводила: АМР США

Сертифікат отримано 

 

Дополнительная информация

Комп'ютерні навички

Microsoft Word, Microsoft Windows, Microsoft PowerPoint, Microsoft Office, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Excel, Microsoft Access, Acrobat Reader, ABBYY FineReader, IBM Notes and Domino Social Edition, MS Outlook, Scrooge, RS-Bank-Citrix, macOS

Захоплення та інтереси

Інші сфери інтересів: Бізнес аналіз - Планування та організація - Управління проектами - Фінансовий менеджмент - MS PowerPoint - Маркетинговий аналіз - Управління командою - CRM - PMBOK - MS Excel - Корпоративні фінанси - Ризик менеджмент - IBM Notes and Domino Social Edition - Управління ресурсами - Декомпозиційний аналіз - GAP менеджмент - Проектне фінансування - Розвиток продуктового ряду - Оптимізація бізнес процесів - Кластерний аналіз - Стратегічне планування - Гнучкість мислення - Офіційна думка і прийняття рішень - Переговори та ділова комунікація - Сервісна орієнтованість - Критичне мислення - Взаємодія з людьми - Емоційний інтелект - Фінансово-економічний аналіз - Робота з проблемними активами

Водійське посвідчення

Category B

Про мене

Я народилася у Києві, Україна, де працювала усе своє професійне життя у десяти найбільших банках та банках з міжнародними інвестиціями. Я концентрувалася на стратегічному плануванні та управлінні проектами, міжнародному економічному співпробітніцтві, корпоративному бізнесі та розвитку банківського бізнесу, фінансовому менеджменті та управлінні ризиками, як керівник групи, керівник підрозділу (відділу, управління) та фінансовий аналітик. Професійно цікавлюся максимізацією фінансів для розвитку і прозорим управлінням боргом на засадах чіткої ідентифікації та мінімізації кредитного ризику, ризику ліквідності, ризиків забезпечених активами, інвестиційного ризику, фондового ризику і валютного ризику, які є загальними формами фінансових ризиків притаманних проектному фінансуванню, для того щоб пом'якшити і усунути їх, з першочерговою метою просування фінансованного проекту, покращуючи при цьому якість і структуру управління портфелем.

Наталія Іванівна

Фінансовий аналітик, ризик-менеджер

Другие страны

Готов переехать: Австрия

56 лет

Активно ищет работу

полная занятость

Обновлено только что