Работал в 8 компаниях   24 года 6 месяцев

Энергетика и Энергоносители, Транспорт и Логистика, Промышленность и Производство

Директор

іSolar

Энергетика и Энергоносители

3 месяца

02.2024 - по настоящее время

Керівництво компанією повного циклу з альтернативної сонячної енергетики. Операційна діяльність. Розробка стратегічного плану розвитку. Постановка процесів, контроль на всіх етапах, залучення фінансування. Співпраця з грантодавцями та інвесторами, світовими організаціями і компаніями. Управління командою, забезпечення розвитку та мотивації. Лідогенерація, продажі в сегменті B2G/B2B, сервісне обслуговування. Впровадження проектів мережевих, автономних та гібридних сонячних електростанцій, співпраця з провідними виробниками обладнання. Співпраця з крупними замовниками (ДТЕК, Метінвест, Укрзалізниця, Центравіс, Епіцентр, Офісом відновлення інфраструктури України, Асоціацією енергосервісу, Асоціацією інженерів-енергетиків, Асоціацією сонячної енергетики, Асоціацією утилізації відходів, будівельними компаніями, фондами та інш. Управління пакетом проектів декарбонізації та альтернативної енергетики, будівництво сонячних електростанцій. Є реальні проекти на горизонті 2024 р.

Заступник директора

АТ «Укрзалізниця»

Транспорт и Логистика

6 месяцев

07.2023 - 01.2024

Керівництво роботою команди. Розробка стратегічного плану розвитку. Постановка процесів, контроль на всіх етапах, залучення фінансування. Впровадження пакету проектів (загальним бюджетом більш 1 млрд. грн.). Впровадження системи енергоменеджменту. Співпраця з грантодавцями та інвесторами, світовими організаціями і компаніями. Впровадження проектів автономного енергозабезпечення в умовах блекаутів. Проекти ТЕЦ, котелень, систем стиснутого повітря, теплових насосів, сонячних електростанцій. Проведено аудити 100 філій і підрозділів, розроблено заходи, проекти та програми з енергоефективності та зниженню собівартості перевозок, підвищення ефективності бізнеса.

Заступник генерального директора

«Clear Energy Group», «RSE» (Чехія)

Энергетика и Энергоносители

6 месяцев

01.2023 - 07.2023

Керівництво роботою компанії, операційна діяльність, формування та управління командою, стратегічне та фінансове планування, розвиток бізнесу, проектні продажі. Розробка ефективних бізнес-процесів та контроль. Виведення на ринок нових продуктів і брендів.Управління пакетом коштів приватних інвесторів (понад 10 проектів). Реалізація проектів від ідеї до реалізації. Співпраця з ключовими клієнтами: Нафтогаз України (ТЕЦ, когенерація), промислові підприємства (Молокія, Фармак, Тернопільський спиртзавод та інш.), комунальні теплові мережі (ТЕЦ Львівська, Охтирська, Житомирська та інш.), організація роботи ліцензіата - виробника електричної енергії (у власності декілька ТЕЦ). Виведення на ринок Євросоюзу нових продуктів та бренду енергетичного обладнання «RSE» в Чехії (м. Брно). Розробка та виробництво обладнання для очистки та скраплення біогазу. Розробка пакету проектів на ринку Євросоюзу: маневрові потужності, біометан та біо-LNG (Чехія, Словакія, Італія, Австрія, Великобританія, Польща, Румунія, Угорщина, Болгарія, Україна). Співпраця з сертифікуючими організаціями та трейдерами. Є реальні проекти на горизонті 2024 р.

Директор департаменту управління проектами, Керівник проектів

ДТЕК, ЯСНО ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ

Энергетика и Энергоносители

5 лет 1 месяц

06.2017 - 07.2022

Керівництво департаментом, управління портфелем проектів 60 млн. доларів США (понад 20 проектів), управління командою. Виведення на ринок продукту – енергосервіс (Energy Performance Contracting) в промисловості (від ідеї до реалізації) з 2017 р. Стратегічне і оперативне планування, розробка бізнес-планів, створення бізнес-процесів, контроль; виконання показників, звітність. Лідогенерація, продажі в сегменті B2G/B2B, сервісне обслуговування.Маю підтверджений результат – запропоновані та реалізовані мною проекти сформували 70% бізнес-плану і прибутку Компанії (2018-2022 рр.). Жодного неефективного проекту. Замовники: ДТЕК, Метінвест, «Маріупольський Металургійний Комбінат ім. Ілліча», «Азовсталь», «Центральний горно-збагачувальний комбінат», «СевГОК», «Запорожсталь» «Камет-Сталь» (м. Кам’янське), Укроборонпром, завод «Антонов» та інш.Реалізовано: «Модернізація агломераційних машин з економією природного газу ММКІ» (економія природного газу 40%), «Модернізація системи стисненого повітря, заміна компресорного обладнання ММКІ» (економія електроенергії 40%), ряд проектів високовольтного частотнорегульованого приводу насосного і компресорного обладнання ММКІ (економія електроенергії 35%), «Високовольтний частотнорегульований привід нагнітачів коксового газу Камет-Сталь», «Модернізація газових обжигових машин з економією природного газу ММКІ» (економія природного газу 35%); підготовлено до реалізації проекти модернізації свічок допалювання конвертерного газу, модернізації стендів сушки сталевозних та чівуновозних ковшів; реконструкції ТЕЦ, котлів та печей на металургійних комбінатах (Метінвест: Запорожсталь, Азовсталь, ММКІ, КРМЗ, Камет-сталь); когенерація на коксовому і доменному газі 10 МВт і 40 МВт; Технічне переоснащення системи клімату Бурштинська ТЕС ДТЕК; технічне переоснащення теплопостачання дитячих навчальних закладів (теплові пункти), модернізація систем освітлення ММКІ, Азовсталь (економія електроенергії 75%). Розробив нові продукти та напрямки бізнесу: когенерація (CHP) і тригенерація (CCHP), розподілена генерація, маневрові потужності на базі газопоршневих двигунів та системи накопичення, децентралізація та резервування електро- і теплопостачання; турбіни ORC, абсорбційні холодильні машини; теплові насоси; модернізація електричних мереж за стандартами ENTSO-E, в тому числі компенсація реактивної потужності; утилізація шахтного метану, утилізація доменного, коксового газу; газифікація відходів; реконструкції котлів та печей на металургійних комбінатах; виробництво та використання водню. Проекти біометану і біоенергетики. Впровадження мережевих, автономних і гібридних сонячних електростанцій. Є реальні проекти на горизонті 2024 р.

Керівник департаменту

Миронівський хлібопродукт, "МХП Еко-Енерджі"

Энергетика и Энергоносители

2 года 6 месяцев

12.2014 - 06.2017

Керував департаментом інноваційних та енергоефективних проектів. Брав участь у реалізації проектів когенерації, котлів, насосного та компресорного обладнання, теплових насосів, утилізації відходів, поновлюваних джерел енергії (біомаса, каналізаційні стоки, тверді побутові відходи, сільськогосподарські відходи, сонячні електростанції). Впровадження системи енергоменеджменту. Реалізовано найбільші на той час в Європі проект на біогазі "Оріль Лідер" 5,5 МВт http://www.mhp.com.ua/en/operations/biogas; підготовлено проект біогазового заводу "Ладижинська птахофабрика" 30 МВт.

Заступник директора з розвитку. Керівник комплексних проектів.

СІНАПС (SINAPSE) – авторизований дистриб'ютор та сервісний партнер General Electric

Энергетика и Энергоносители

8 лет 10 месяцев

01.2006 - 11.2014

Розвиток бізнесу, розробка стратегії, бізнес-планів. Управління командою. Контроль и координація підрозділів компанії і підрядників, укладання договорів, розподіл и контроль ресурсів, фінансове управління. Планування, аналіз ефективності, мінімізація витрат. Організація роботи в сегменті B2G/B2B/B2C. Дистриб'юція та сервісне обслуговування GE Jenbacher (Австрія), Waukesha (США), Himoinsa (Іспанія), GUASCOR, АВВ, Schneider Electric, CHINT (Китай), Viessmann (Німеччина), Wartsila (Фінляндия) та інш. Досягнення долі на ринку 60%. Проектні продажі. Керівництво комплексними проектами в енергетиці, енергоефективності, альтернативних джерелах енергії (від ідеї до реалізації): когенерація (CHP) і тригенерація (CCHP), розвиток розподіленої генерації, маневрові та резервні потужності, біогаз; метан вугільних шахт, модернізація котелень та ТЕЦ, утилізація відходів, зниження викидів парникових газів за Кіотським протоколом. Співпрацював із провідними замовниками: General Electric, Contour Global, Pepsi Americas, Coca-Cola, ДТЕК, МХП, ЮТЕМ, НАК «Нафтогаз України», мережеві АЗС, банківські та медичні установи та інш.Вперше в Україні реалізував інноваційні проекти тригенерації Pepsi Americas Сандора (м. Миколаїв), когенерації Coca-Cola (Київська обл.), когенерація на біогазі 5,5 МВт «Оріль-Лідер». Розробка Програми утилізації шахтного метану (Львівська та Донецька області); приймав участь у самому крупному у Європі проекті когенераційної електростанції на «Шахті ім. Засядька» (36 МВт), готував проекти «Червоноармійська-Західна», «Макіїв вугілля»; Енергоцентр Національного банку України «Малинська паперова фабрика»; аеропорт «Бориспіль»; «Чорноморнафтогаз», Феодосійська та Севастопольська ТЕЦ; Газифікація відходів (ТБО і очисних споруд); теплові мережі Львів, Харків та ін; енергопостачання хмарочосу "Sky Tower" (43 поверхи) м. Київ; проекти енергетичної безпеки, системи гарантованого електропостачання; безперебійники; дизельні та газові генератори в т.ч. для банківського сектору. Програма розвитку біогазових станцій.

Керівник проектів, інженер-енергетик

Milkiland Ukraine Group, "1 Inc" Investment company

Промышленность и Производство

2 года 2 месяца

10.2003 - 12.2005

Керував проектами енергоефективності та альтернативних джерел, холодопостачання, вентиляції, теплопостачання, очисні споруди. Модернізовано: Львівський, Славутський, Кам'янець-Подільський, Роменский молочні заводи, Миргородський сироробний завод, Бродський консервний завод; мережа супермаркетів «Край», ТЦ «Магеллан» та ін. Впровадження системи енергоменеджменту.

Головний спеціаліст управління експертизи інвестиційних проектів, енергоаудитор

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (Державна інспекція з енергозбереження)

Энергетика и Энергоносители

4 года 2 месяца

07.1999 - 09.2003

Організація надання послуг з енергетичного аудиту. Проводив експертизу з енергозбереження інвестиційних проектів. Займався реформою енергетичного ринку та оцінкою стійкості енергетичного сектору України, енергетичною безпекою, аналізом енергоефективності промислових підприємств, альтернативних та відновлюваних джерел енергії (вітер, сонце, біомаса, відходи). Провів близько 50 енергоаудитів підприємств України.

Ключевая информация

Досвідчений та успішний керівник, орієнтований на досягнення результату. 23 роки досвіду управління. Маю підтверджену репутацію та потужні бізнес-результати. Маю поєднання експертизи в технічній, комерційній і управлінській сферах, інвестиційній діяльності, стратегічному та фінансовому плануванні, розвитку бізнесу і проектних продажах.Маю лідерські якості, високу самоорганізацію, системне та аналітичне мислення, креативний підхід до вирішення задач. Готовий посилювати свої управлінські компетенції. Маю досвід розробки та контролю бізнес-процесів, застосування інструментів управління: планування, облік, наради, оптимізація, показники ефективності, стратегія ощадливого виробництва (Lean), стратегічне та тактичне планування.Маю сучасні знання та розуміння тенденцій розвитку ринку, практичні навички щодо трансформації компанії, пошуку нових бізнес-можливостей.Маю досвід управління ефективною командою, відбирав та розвивав високопотенційних менеджерів та спеціалістів.Маю актуальні напрацювання 2023-2024 рр., бачу бізнес-можливості зараз під час воєнних дій, а також у майбутньому для відновлення економіки України. Готовий брати на себе відповідальність та забезпечити результати із мінімальними витратами часу та ресурсів.

Учился в 2 заведениях

Національна академія внутрішніх справ України

Юридичний/ правознавство

Київ, 2014

Національний технічний університет України «КПІ»

Інститут енергозбереження та енергоменеджменту/ інженер-енергетик

Київ, 2002

Владеет языками

Английский

средний

Русский

родной

Может проходить собеседование на этом языке

Может проходить собеседование на этом языке

Украинский

родной

Может проходить собеседование на этом языке

Может проходить собеседование на этом языке

Курсы, тренинги, сертификаты

Академія Atmosfera

Київ, 2024

«Сонячні електростанції: будова та експлуатація»;  «Проектування сонячних електростанцій»

iSolar

Київ, Буковель, 2024

 «Управління проектами сонячних електростанцій».

Academy DTEK, MBA

Київ, 2022

«Ефективний керівник» (2022). "Управління продажами", "Переговори"

Асоціація інженерів енергетиків України

Київ, Дніпро, 2020

Енергоменеджмент, енергоефективність в промисловості

Клуб енергоменеджерів Метінвест

Київ, Запоріжжя, Маріуполь, 2020

Енергоефективні проекти в металургійній і добуваючої промисловості

Сертифікат US Depatment of Energy (США)

Дніпро, 2019

«Підвищення енергоефективності промисловості, процеси нагріву та парові системи»

Інститут Фінансів і Права м. Київ

Київ, 2014

«Держзакупівлі»

Південна академія підвищення кваліфікації керівних кадрів промисловості

м. Миколаїв, 2013

Енергозбереження в промисловості

«Гельштальт Консалтинг груп»

Київ, 2013

Тренинги: «Проектний менеджмент»; «Впровадження системи управління якістю ISO 9001:2000», «Управління продажами»; «Техніка публічного виступу»; «Управління бізнес-процесами» 

Academy General Electric

м. Єнбах, Австрія, 2012

"Project management", "Когенерація. Альтернативні джерела енергії, утилізація відходів, біогаз і біометан"

ПС "Розвиток"

Київ, 2009

 Тренинги: «Ділові переговори» (2009).

Київський національний університет будівництва та архітектури

Київ, 2003

Курси «Експертиза інвестиційних проектів», «Енергозбереження у промисловості та будівництві»

Центр підготовки енергоменеджерів «КПІ»

Київ, 2000

Енергетичний менеджмент та енергоаудит

Дополнительная информация

Додаткова інформація

Високий рівень MS Excel, MS Project, MS Power Point; MS Project; 1С, АВК, AutoCAD, та інш. інженерні програми, CRM, тендерні майданчики. Особиста інформація: одружений, двоє дітей; захоплення: туризм, плавання. Права категорії В.

Андрій Олексійович

Директор, заступник директора, керівник департаменту, менеджер проектів

Киев

45 лет

Активно ищет работу

полная занятость

Обновлено 3 дня назад