Працював в 7 компаніях   24 роки 6 місяців

Транспорт та Логістика, Енергетика та Енергоносії, Промисловість та Виробництво

Заступник директора, проект енергоефективності

АТ «Укрзалізниця»

Транспорт та Логістика

10 місяців

07.2023 - до теперішнього часу

Керівництво роботою команди. Розробка стратегічного плану розвитку. Постановка процесів, контроль на всіх етапах, залучення фінансування. Організація впровадження пакету проектів на філіях. Впровадження системи енергоменеджменту. Співпраця з грантодавцями та інвесторами, світовими організаціями і компаніями. Управління командою співробітників, забезпечення їх розвитку та мотивації.

Заступник директора

«Clear Energy Group», «RSE» (Чехія)

Енергетика та Енергоносії

6 місяців

01.2023 - 07.2023

Керівництво роботою компанії, управління фінансовою та операційною діяльністю, формування та управління командою, стратегічне та фінансове планування, розвиток бізнесу і організація проектних продаж. Розробка ефективних бізнес-процесів та контроль. Мінімізація витрат. Виведення на ринок нових продуктів і брендів.Управління пакетом коштів приватних інвесторів (понад 10 проектів). Реализація проектів з енергоефективності (від ідеї до реалізації) в співпраці з Нафтогаз України (ТЕЦ, когенерація), впровадження проектів для промислових підприємств (Молокія, Фармак, Тернопільський спиртзавод та інш.) та комунальних теплових мереж (ТЕЦ Львівська, Охтирська, Житомирська та інш.), організація роботи компанії-ліцензіата виробника електричної енергії, організація роботи когенераційних електростанцій. Виведення на ринок ЕС нових продуктів та нового бренду енергетичного обладнання «RSE» в Чехії (м. Брно). Організація розробки та виробництва обладнання для апгрейду та скраплення біогазу. Розробка пакету проектів для ринку ЕС з виробництва біометану та біо-LNG (Чехія, Словакія, Італія, Австрія, Великобританія, Польща, Румунія, Угорщина, Болгарія, Україна). Співпраця з сертифікуючими організаціями та трейдерами для продажу біометану і LNG. Розробка пакету проектів маневрових потужностей.

Керівник департаменту управління проектами, Керівник проектів

ДТЕК, ЯСНО ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ

Енергетика та Енергоносії

5 років 1 місяць

06.2017 - 07.2022

Керівництво департаментом, управління портфелем проектів 60 млн. доларів США (понад 20 проектів), управління командою. Виведення на ринок продукту – енергосервіс (Energy Performance Contracting) в промисловості (від ідеї до реалізації) з 2017 р. Стратегічне і оперативне планування, розробка бізнес-планів, створення бізнес-процесів, контроль, мінімізація затрат; виконання показників, підготовка звітності. Лідогенерація, продажі в сегменті B2G/B2B, сервісне обслуговування.Маю підтверджений результат – запропоновані та реалізовані мною проекти сформували 70% бізнес-плану і прибутку Компанії (2018-2022 рр.). Жодного неефективного проекту. Замовники: ДТЕК, Метінвест, «Маріупольський Металургійний Комбінат ім. Ілліча», «Азовсталь», «Центральний горно-збагачувальний комбінат», «СевГОК», «Запорожсталь» «Камет-Сталь» (м. Кам’янське), Укроборонпром, завод «Антонов» та інш.Реалізовано: «Модернізація агломераційних машин з економією природного газу ММКІ» (економія природного газу 40%), «Модернізація системи стисненого повітря, заміна компресорного обладнання ММКІ» (економія електроенергії 40%), ряд проектів високовольтного частотнорегульованого приводу насосного і компресорного обладнання ММКІ (економія електроенергії 35%), «Високовольтний частотнорегульований привід нагнітачів коксового газу Камет-Сталь», «Модернізація газових обжигових машин з економією природного газу ММКІ» (економія природного газу 35%); підготовлено до реалізації проекти модернізації свічок допалювання конвертерного газу, модернізації стендів сушки сталевозних та чівуновозних ковшів; реконструкції ТЕЦ, котлів та печей на металургійних комбінатах (Метінвест: Запорожсталь, Азовсталь, ММКІ, КРМЗ, Камет-сталь); когенерація на коксовому і доменному газі 10 МВт і 40 МВт; Технічне переоснащення системи клімату Бурштинська ТЕС ДТЕК; технічне переоснащення теплопостачання дитячих навчальних закладів (теплові пункти), модернізація систем освітлення ММКІ, Азовсталь (економія електроенергії 75%). Займався підготовкою нових продуктів: когенерація (CHP) і тригенерація (CCHP), розвиток розподіленої генерації, децентралізація та резервування електро- і теплопостачання; турбіни ORC, абсорбційні холодильні машини; теплові насоси; маневрові та резервні потужності на базі ГПД та акумуляції; модернізація електричних мереж за стандартами ENTSO-E, в тому числі компенсація реактивної потужності; утилізація шахтного метану, утилізація доменного, коксового газу; газифікація відходів; реконструкції котлів та печей на металургійних комбінатах; сонячні електростанції; виробництво та використання водню. Проекти біометану і біоенергетики – реальні на горизонті 2024 р.

Керівник департаменту

Миронівський хлібопродукт, "МХП Еко-Енерджі"

Енергетика та Енергоносії

2 роки 6 місяців

12.2014 - 06.2017

Керував департаментом інноваційних та енергоефективних проектів. Брав участь у реалізації проектів когенерації, котлів, насосного та компресорне обладнання, ЧРП, теплових насосів, утилізації відходів, використання місцевих поновлюваних джерел енергії (біомаса, каналізаційні стоки, тверді побутові відходи, сільськогосподарські відходи). Впровадження системи енергоменеджменту. Реалізовано найбільший на той час в Східній Європі когенерація ГПД на біогазі "Оріль Лідер" 5,5 МВт, налагодження сервісу (Cogeneration and Biogas complex "Orel-Leader" 5.5 MW Dnipropetrovsk oblast. http://www.mhp.com.ua/en/operations/biogas ); підготовлено проект біогазового заводу "Ладижинська птахофабрика" 30 МВт.

Заступник директора з розвитку. Керівник комплексних проектів.

СІНАПС (SINAPSE) – авторизований дистриб'ютор та сервісний партнер General Electric

Енергетика та Енергоносії

8 років 10 місяців

01.2006 - 11.2014

Розвиток бізнесу, розробка стратегії, бізнес-планів. Управління командою, дисципліною, мотивацією. Контроль и координація підрозділів компанії і підрядників, укладання договорів, розподіл и контроль ресурсів, фінансове управління. Планування, аналіз ефективності, мінімізація витрат.Організація роботи в сегменті B2G/B2B/B2C. Дистриб'юція та сервісне обслуговування GE Jenbacher (Австрія), Waukesha (США), Himoinsa (Іспанія), GUASCOR, АВВ, Schneider Electric, CHINT (Китай), Viessmann (Німеччина), Wartsila (Фінляндия) та інш. Досягнення долі ринку газопоршневих генераторів до 2014 р. – 60%). Проектні продажі. Керівництво комплексними проектами в енергетиці, енергоефективності, альтернативних та поновлюваних джерелах енергії (від ідеї до реалізації): когенерація (CHP) і тригенерація (CCHP), розвиток розподіленої генерації, маневрові та резервні потужності, біогаз; метан вугільних шахт, модернізація газових котелень та ТЕЦ, утилізація відходів, зниження викидів парникових газів у рамках Кіотського протоколу. Співпрацював із провідними замовниками: General Electric, Contour Global, Pepsi Americas, Coca-Cola, ДТЕК, Метінвест, МХП, ЮТЕМ, НАК «Нафтогаз України», мережеві АЗС, банківські та медичні установи та інш.Вперше в Україні реалізував інноваційний проект тригенерації Pepsi Americas Сандора (м. Миколаїв) (CCHP complex of Sandora Pepsi), Когенерація (CHP) Coca-Cola (Київська обл.), когенерація на біогазі 5,5 МВт «Оріль-Лідер». Розробка Програми утилізації шахтного метану, приймав участь у самому крупному у Європі проекті когенераційної електростанції на «Шахті ім. Засядька» (36 МВт), готував проекти «Червоноармійська-Західна», «Макіїв вугілля»; Енергоцентр Національного банку України «Малинська паперова фабрика»; Енергопостачання аеропорту «Бориспіль; автономне електропостачання «Чорноморнафтогаз», Феодосійська та Севастопольська ТЕЦ; Газифікація відходів (ТБО і очисних споруд); модернізація комунальних теплових мереж Львів, Харків та ін; система енергопостачання комплексу "Sky Tower" (43 поверхи) м. Київ; автономне електропостачання «Чорноморнафтогаз», Феодосійська та Севастопольська ТЕЦ; Газифікація відходів (ТБО і очисних споруд); модернізація комунальних теплових мереж Львів, Харків та ін.; проекти енергетичної безпеки, системи гарантованого електропостачання; безперебійники; дизельні та газові генератори в т.ч. встановлення дизельгенераторів для банківського сектору; проекти енергетичної безпеки, системи гарантованого електропостачання; Програми розвитку біогазових станцій та утилізації шахтного метану.

Керівник проектів, інженер-енергетик

Milkiland Ukraine Group, "1 Inc" Investment company

Промисловість та Виробництво

2 роки 2 місяці

10.2003 - 12.2005

Керував проектами енергоефективності та використання альтернативних джерел, системи холоду, вентиляції, теплопостачання, електроспоживання, очисні споруди. Модернізовано: Львівський, Славутський, Кам'янець-Подільський, Роменский молочні заводи, Миргородський сироробний завод, Бродський консервний завод; мережа супермаркетів «Край», ТЦ «Магеллан» та ін. Впровадження системи енергоменеджменту. Підготовлено проект виробництва біогазу з відходів та стоків молочного та сирного виробництва та когенерації на альтернативних джерелах енергії.

Головний спеціаліст управління експертизи інвестиційних проектів, енергоаудитор

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (Державна інспекція з енергозбереження)

Енергетика та Енергоносії

4 роки 2 місяці

07.1999 - 09.2003

Організація надання послуг з енергетичного аудиту та консалтингу. Аналіз питань енергетичної безпеки України та ЄС. Проводив експертизу з енергозбереження інвестиційних проектів. Займався реформою енергетичного ринку та оцінкою стійкості енергетичного сектору України, аналізом енергоефективності промислових підприємств, альтернативних та відновлюваних джерел енергії (вітер, сонце, біомаса, відходи). Провів близько 50 енергоаудитів підприємств України.

Ключова інформація

Досвідчений та успішний керівник, орієнтований на досягнення результатів. 23 роки досвіду управління. Маю підтверджену репутацію та потужні бізнес-результати. Маю унікальне поєднання експертизи в технічній, комерційній і управлінській сферах, інвестиційній діяльності, стратегічному та фінансовому плануванні, розвитку бізнесу і проектних продажах.

Маю лідерські якості, високу самоорганізацію, системне та аналітичне мислення, креативний підхід до вирішення задач. Готовий посилювати свої управлінські компетенції. Маю досвід розробки та контролю бізнес-процесів, застосування інструментів управління: планування, облік, наради, оптимізація, показники ефективності, стратегічне та тактичне планування.

Маю сучасні знання та розуміння тенденцій розвитку ринку, практичні навички щодо трансформації компанії, пошуку нових бізнес-можливостей.

Маю досвід управління ефективною командою, брав участь у відборі та розвитку високопотенційних менеджерів та спеціалістів.

Маю актуальні напрацювання 2023 р., розробки бізнес-можливостей зараз під час воєнних дій, а також у майбутньому для відновлення економіки України.

Зі свого боку готовий брати на себе відповідальність та забезпечити досягнення результатів із мінімальними витратами часу та ресурсів.

Навчався в 2 закладах

Національна академія внутрішніх справ України

Юридичний/ правознавство

Київ, 2014

Національний технічний університет України «КПІ»

Інститут енергозбереження та енергоменеджменту/ інженер-енергетик

Київ, 2002

Володіє мовами

Англійська

середній

Російська

рідна

Може проходити співбесіду на цій мові

Може проходити співбесіду на цій мові

Українська

рідна

Може проходити співбесіду на цій мові

Може проходити співбесіду на цій мові

Курси, тренінги, сертифікати

Academy DTEK, MBA

Київ, 2022

Ефективний керівник

Асоціація інженерів енергетиків України

Київ, Дніпро, 2020

Енергоменеджмент, енергоефективність в промисловості

Клуб енергоменеджерів Метінвест

Київ, Запоріжжя, Маріуполь, 2020

Енергоефективні проекти в металургійній і добуваючої промисловості

Сертифікат US Depatment of Energy (США)

Дніпро, 2019

«Підвищення енергоефективності промисловості, процеси нагріву та парові системи»

Інститут Фінансів і Права м. Київ

Київ, 2014

«Держзакупівлі»

Південна академія підвищення кваліфікації керівних кадрів промисловості

м. Миколаїв, 2013

Енергозбереження в промисловості

«Гельштальт Консалтинг груп»

Київ, 2013

Тренинги: «Проектний менеджмент»; «Впровадження системи управління якістю ISO 9001:2000», «Управління продажами»; «Техніка публічного виступу»; «Управління бізнес-процесами. Впровадження Navision» 

Academy General Electric

м. Єнбах, Австрія, 2012

"Project management", "Когенерація. Особливі види газів, утилізація відходів, біогаз і біометан", "Альтернативні джерела енергії".

ПС "Розвиток"

Київ, 2009

 Тренинги: «Ділові переговори», «Управління колективом» (2009).

Київський національний університет будівництва та архітектури

Київ, 2003

Курси «Експертиза інвестиційних проектів», «Енергозбереження у промисловості та будівництві»

Центр підготовки енергоменеджерів «КПІ»

Київ, 2000

Енергетичний менеджмент та енергоаудит

Додаткова інформація

Додаткова інформація

Високий рівень MS Excel, MS Project, MS Power Point; MS Project; 1С, АВК, AutoCAD, та інш. інженерні програми, досвід роботи в CRM, робота з тендерними майданчиками. Особиста інформація: одружений, маю двоє дітей; захоплення: туризм, плавання. Права категорії В.

Андрій Олексійович

онлайн

Директор, заступник директора, керівник департаменту, менеджер проектів

Київ

45 років

Активно шукає роботу

повна зайнятість

Оновлено щойно