Працював в 14 компаніях   8 років 2 місяці

Медіа / ЗМІ, Консалтинг / Аудит, Державний сектор, Недержавні організації / NGO

Автор текстів у Telegram (тематика - аналіз політичних, економічних та соціальних тем)

Telegram-канал

Медіа / ЗМІ

9 місяців

12.2023 - до теперішнього часу

Почав роботу з посади редактора стрічки на великому українському каналі-мільйоннику. Згодом з керівництвом запустили власний унікальний аналітичний канал. За 6 місяців без вкладень авдиторія зросла з 0 до 26+ тисяч. Щоденно пишу авторську аналітику, роблю розбори поточної ситуації за широким спектром тем. Є досвід монетизації, комунікації з підписниками.

Політолог, аналітик, автор статей

Український Інститут Політики (УІП)

Медіа / ЗМІ

6 років 2 місяці

07.2018 - до теперішнього часу

Багато років я є членом експертного колективу аналітичного центру "Український Інститут Політики" (засновник та керівник - політолог Руслан Бортнік). Займався та займаюся написанням аналітичних, публіцистичних та наукових статей на політологічну та філософську тематику. Регулярно комунікую з широким колом колег-експертів.

Райтер (політика), політичний консультант

Політконсалтинг

Консалтинг / Аудит

5 місяців

03.2024 - 08.2024

Працював політичним консультантом та райтером у відомого чиновника. Займався реалізацію покращення його публічного образу в ЗМІ, медіа та громадськості.

Журналіст, редактор стрічки новин, політичний журналіст (аналітик)

"Інформатор"

Медіа / ЗМІ

1 рік 2 місяці

06.2023 - 08.2024

Займався написанням журналістських матеріалів. Починав з редактора стрічки. Далі почав писати авторські матеріали з аналітикою актуальної політичної ситуації, однак продовжував також вести стрічку новин. Анонси, прес-релізи, коментарі від політиків та державних органів, великі лонгріди з розбором поточної ситуації - все це я.

Журналіст, редактор TG-каналу

Times of Ukraine

Медіа / ЗМІ

4 місяці

01.2023 - 05.2023

Працював редактором (автором) великого всеукраїнського інформаційно-аналітичного TG-каналу. В обов'язки входило: ведення стрічки, пошук інфоприводів та актуальних цікавих новин, написання авторських аналітичних текстів, пошук та інтерв'ювання експертов на різні теми (переважно політичного та військового характеру). Також брав участь у розробці рекламних кампаній каналу.

Спічрайтер, політичний консультант

Политик

Консалтинг / Аудит

4 місяці

01.2023 - 05.2023

Співпрацював з політичним діячем, який регулярно виступав у ЗМІ в якості експерта. В обов'язки входив підбір актуальних інфоприводів та написання по ним тез для виступів клієнта в етерах національного телебачення. Також здійснював загальне консультування клієнта з питань медіа-позиціонування та розробки публічного образу спікера.

Редактор (автор) Telegram-каналу

TG-канал

Медіа / ЗМІ

7 місяців

05.2022 - 12.2022

Працював редактором на одному з українських TG-каналів. В обов'язки входило ведення стрічки каналу, контент-планування, також брав участь в розробці рекламних кампаній. Тематика каналу: патріотичне спрямування, контрпропаганда та деконструкція пропагандистських тез РФ, новини та невеликі аналітичні пости, візуальне оформлення каналу тощо.

Політичний журналіст - редактор стрічки - випусковий редактор - головред у ЗМІ

K-Time (Klymenko Time)

Медіа / ЗМІ

1 рік 8 місяців

08.2020 - 04.2022

Пройшов усі "кар'єрні сходи" в медіахолдингу. Починав позаштатним автором аналітичних та публіцистичних текстів на політичну тематику. Потім став редактором стрічки новин з відповідним функціоналом. Далі отримав підвищення до випускового редактора. Ця робота переважно містила в собі організаційні функції (+ періодичне написання авторських журналістських матеріалів). На посаді випускового (фактично - заступник головреда) займався загальним кураторством редакційного процесу, шукав та придумував цікаві та актуальні теми, регулярно проводив робочі наради ("планёрки" та "летучки"). У періоди відсутності головреда фактично керував редакцією (5 осіб).

За час мого перебування у керівному складі редакції сайт продемонстрував найвищі показники переглядів за всю свою історію. В момент, коли вирішив залишити даний проєкт, отримав офіційну пропозицію стати головним редактором, однак відмовився з особистих причин, пов'язаних з початком війни.

Політичний консультант (політолог, робота з політичними партіями)

Місцеві вибори-2021, Харків

Медіа / ЗМІ

8 місяців

06.2021 - 02.2022

Працював на місцевих виборах-2021 в Харкові з одним із кандидатів на посаду харківського міського голови. В мої обов'язки входило загальне консультування політика, а також ведення його соціальних мереж, комунікація з громадськістю та ЗМІ, спічрайтінг тощо.

На тих же виборах і надалі паралельно працював з однією із всеукраїнських політичних сил. Обов'язки були схожі: загальне консультування, ведення сторінки партії у Facebook та комунікація зі спільнотою та ЗМІ. У команді займався роботою в тому числі з відділом PR, запропонував та реалізував декілька успішних ідей для PR-заходів. Надалі отримав підвищення до начальника регіонального відділу партії. Займався організацією роботи 4-х осередків партії в місцевих ОТГ (переважно робота йшла в медійному полі).

Політичний експерт у ЗМІ, політолог (робота з політичними партіями)

Місцеві вибори-2020, Харків

Медіа / ЗМІ

7 місяців

05.2020 - 12.2020

Працював на місцевих виборах-2020 у Харкові з кількома всеукраїнськими політичними партіями. Здійснював комплексний інформаційний супровід партії/кандидата під час виборчого процесу.

Політичний консультант

Комунальне підприємство, Харків

Державний сектор

7 місяців

04.2020 - 11.2020

Працював з одним із комунальних підприємств Харкова. КП потребувало інформаційного супроводу та стратегії інформаційного позиціонування (причина – системна антикампанія у ЗМІ проти даного КП). Займався консультуванням керівництва КП, підготував комплексну антикризову стратегію для підприємства, що включала системну роботу зі ЗМІ та ЛОМами, проведення суспільно значущих публічних акцій, ребрендинг соцмереж, etc. За підсумками роботи частота згадок підприємства у ЗМІ у позитивному ключі зросла у 2-3 рази, був проведений якісний ребрендинг публічного позиціонування у бік інклюзивності та відкритості для громадськості. Також отримав пропозицію увійти до складу наглядової ради КП.

Автор TG-каналу - головний редактор

Telegram-канал

Медіа / ЗМІ

6 місяців

03.2020 - 09.2020

Працював спочатку автором-райтером, а згодом головним редактором політичного Telegram-каналу. Писав новинні та аналітичні пости, організовував роботу колективу (3 особи), рекрутував персонал, здійснював загальне керівництво проєктом. За час роботи канал із нуля на старті виріс до 20К підписників за 3-4 місяці (гарний результат для того часу). Нас цитували та репостили великі TG-канали, середній ERR становив 55%.

Автор статей (політологічна та правозахисна тематика)

ГО "Харківська Правозахисна Група"

Недержавні організації / NGO

3 місяці

12.2018 - 03.2019

Працював у некомерційній організації "Харківська Правозахисна Група", писав статті на актуальну політичну та правозахисну тематику.

Редактор стрічки новин, політичний журналіст (автор статей)

"Медіа-Слово"

Медіа / ЗМІ

1 рік 10 місяців

07.2015 - 05.2017

Моя перша робота за спеціальністю. Спершу займався стрічкою новин, написанням анонсів та прес-релізів, веденням текстових трансляцій тощо. Далі почав писати свої перши авторські матеріали на політичну тематику.

Ключова інформація

Головна справа мого життя - це політика в широкому сенсі слова. А конкретно - аналіз цієї самої політики та, загалом, соціально-політичної та економічної ситуації в країні, регіоні, світі. Адже політичний аналіз - це не професія, а спосіб життя та образ мислення.

Весь професійний шлях працюю в ЗМІ та медіа і планую робити це й надалі. Відчуваю пульс інформаційного буття країни, вмію відокремити ключове від другорядного, гарно знаюся на політиці, політичних системах різних держав, історії тощо. Великий бекграунд таких знань допомогає робити новини, статті та аналітику більш компетентною та професійною.

Можу легко зробити як звичайну коротку новину або формат "новина + розкладка" (тобто контекст), так і гарний публіцистичний журналістський матеріал або змістовний аналітичний текст. Знаю та активно застосовую такі методи аналізу політичних та інших питань, як кризове моделювання, SWOT, SNW, etc.

На "ти" з ПК, працюю з Microsoft Office, добре знаю CMS Wordpress, працював з Google Docs та Google Analytics, на базовому рівні володію графічними та відео-редакторами.

Навчався в 2 закладах

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна

Філософський факультет, отримую науковий ступінь PhD з філософії

Харків, 2024

ХНУ імені В.Н. Каразіна

Соціологічний факультет, кафедра політології, спеціальність "Політологія"

Харків, 2019

Володіє мовами

Англійська

вище середнього

Російська

рідна

Може проходити співбесіду на цій мові

Може проходити співбесіду на цій мові

Українська

рідна

Може проходити співбесіду на цій мові

Може проходити співбесіду на цій мові

Курси, тренінги, сертифікати

Практика на базі "Українського Інституту Політики"

Київ, 2018

Політологічний та аналітичний практикум. 

Додаткова інформація

Особисті якості

Відповідальний, комунікабельний, дуже працьовитий (трудоголік, що скоріше навіть мінус :)), вимогливий до себе та своєї роботи. Завжди готовий навчатися і дізнаватися щось нове. Працюю на розвиток у професійному та особистісному планах.

Маю великий досвід роботи у сфері політичної журналістики та політичної аналітики, досвід публічних виступів у ЗМІ, на круглих столах та конференціях тощо. Неодноразово брав практичну участь у виборчих кампаніях.

Маю базу контактів серед політичних експертів та журналістів. Маю досвід організаційної роботи та управління персоналом у ЗМІ та політичних партіях.У моєму активі також великий досвід публічних виступів у ЗМІ (з 2018 року по теперішній час).

БУДЬ-ЯКІ ПРИКЛАДИ РОБІТ (ЧИСЛЕННІ СТАТТІ, АВТОРСЬКІ ПУБЛІКАЦІЇ У ЗМІ ТА БЛОГАХ, ЕКСПЕРТНІ КОМЕНТАРІ ПО ТЕЛЕБАЧЕННЮ ТА В ОНЛАЙН-ЗМІ) НАДАМ ДОДАТКОВО НА ВИМОГУ ЗАМОВНИКА/КЛІЄНТА/РОБОТОДАВЦЯ.

Микита

Журналіст, політичний аналітик, редактор стрічки, райтер (Telegram, ЗМІ)

Київ

Готовий переїхати: Харків

27 років

Активно шукає роботу

повна зайнятість, неповна зайнятість, проектна робота

Характер роботи: віддалена робота, позмінна робота, гібридна, в офісі/на місці

Оновлено 9 годин тому