Работала в 1 компании   36 лет 6 месяцев

АПК (Агропромышленный комплекс)

• завідувачка лабораторії генетики, генетичних ресурсів і біотехнології. (2003–теперешній час)

Інститут овочівництва і баштанництва НААН

АПК (Агропромышленный комплекс)

36 лет 5 месяцев

04.1988 - по настоящее время

  • Сфера діяльності – сільськогосподарська біотехнологія в селекції і насінництві овочевих культур; вирощування нішевих культур (спаржа, батат), випробування ЗЗР.
  • Маю 20-річний досвід керівництва науково-дослідницької та методичної діяльності колективу, який складається з 20 працівників. Мій посадовий профіль – розробка перспективного і річних планів роботи лабораторії, технічних завдань, календарних планів, техніко - економічного обґрунтування. Постійно приймаю участь в узагальненні експериментальних даних, підготовці і обговоренні наукових звітів. Також займалась підготовкою угод про наукове співробітництво з науковими установами Національної академії наук, та організовувала укладання і виконання угод з розмноження цінних генотипів біотехнологічними методами, замовниками яких були фермери та комерційні установи різних форм власності.
  • Автор більше ніж 185 наукових публікацій, у тому числі 15 патентів, 5 сортів, 2 ДСТУ, Підготувала 4 кандидати сільськогосподарських наук. Експерт МОН при проведенні Державної атестації наукових установ за напрямом аграрних та сільськогосподарських наук та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, член докторської спеціалізованої вченої ради
  • Для впровадження результатів досліджень у виробництво постійно приймала участь у конференціях,, не одноразово виступала на телебаченні. у організованих проектом EastFruit за підтримки ЄБРР та ФАО для в країн Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії вебінарах (2023 р.) (2,3 тис переглядів); у щорічних конференція FTradeClub-2022 для професіоналів плодоовочевого ринку; у онлайн-форумах проекту ЕФКО, була організатором проведення за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО Днів (2021 р) поля та Міжнародної конференція виробників спаржі (https://mailchi.mp/chemonics.com/asparagus-conference) за участі міжнародних спікерів і представників FAO .
  • Активно запроваджую нові наукові підходи серед колег і молодих наукових кадрів. Під моїм керівництвом захищено 4 кандидатські дисертації, 1 аспірантка продовжує навчання. У період з 2016 по 1018 рр. працювала викладачем магістерської програми на кафедрі плодоовочівництва і зберігання Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. З 2016 р. і по теперішній час є викладачем за освітньо-науковою програмою «Агрономія» ІІІ рівня вищої освіти ІОБ НААН.6. Стажування та міжнародне співробітництво. Проходила стажування у наступних програмах: Group Fellowship on “Induce mutation in Solanaceae spp.” Turkey, (2010); "Group Fellowhip on Mutation Breeding and Supportive Biotechnology - Solanaceae Component", Ankara, Turkey, (2011); «Training Course on Grinhouse Vegetable Cultivation Technology for Asian and European Countries» Jinan, China, (2014). У 2021 р. проходила навчання за програмою Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie «New and innovative teaching methods» Польща, з використання у освітньому процесі сучасних методик навчання, інноваційних освітніх технологій. Також під час часи міжнародних візитів мені вдалося суттєво розширити мережу своїх професійних контактів.7. Особисті якості . Мої аналітичні навички і досвід роботи будуть корисними при розв’язанні як проблемних/складних питань які виникають під час вирощування сільськогосподарських культур за сучасних високо інтенсивних технологій, так і при розробці перспективних та високо моржинальних напрямів розвитку компанії. Ініціативна, відповідальна, комунікабельна, легко знаходжу не стандарті рішення при розв’язанні проблемних питань

Tetiana

research agronomist

Харьков

58 лет

полная занятость

Обновлено 1 месяц назад