Работала в 6 компаниях   8 лет 10 месяцев

Торговля оптовая / Дистрибуция / Импорт-экспорт, FMCG, Другое

Аналітик консолідованої інформації Управління трансформації Комерційного департаменту

ПБГ Ковальська

Торговля оптовая / Дистрибуция / Импорт-экспорт

1 год

04.2023 - по настоящее время

Ведення поточної звітності – план-факт, динаміка продажів у розрізі напрямів, груп продукції, SKU, каналів збуту, контрагентів.

Побудова нових звітів, актуалізація звітів на періодичній основі, модернізація та вдосконалення існуючих звітів. Побудова, оновлення та публікація дашбордів Power BI.

Прогнозування виробництва та продажу на основі історичних даних з урахування сезонності. Оцінка фактичного виконання плану у розрізі напрямів, груп продукції, SKU, каналів збуту. Участь у плануванні.

Обробка та аналіз первинної інформації, робота з внутрішніми корпоративними системами - робота з великими масивами даних, підключення до джерел, обробка засобами Excel, Power BI, PowerQuery, використання мов SQL, DAX.

Проведення ABC-XYZ по групах товарів, по SKU, по контрагентах, по регіонах та ін. Факторний аналіз.

Підготовка пропозицій та рекомендацій, візуалізація аналітичних звітів для керівництва.

Участь у проектах комерційної трансформації (аналітика бізнес-процесів, підготовка бізнес-вимог, тестування функціоналу інформаційних систем).

Аналітик консолідованої інформації Департаменту управління бізнес-процесами

ТОВ «Фора»

FMCG

8 месяцев

08.2022 - 04.2023

Розробка та супроводження дашбордів по проектах оптимізації бізнес-процесів, розрахунок ключових показників бізнес-процесів, розробка і аналіз показників проектів, динаміка показників, прогнозування, аналіз план-факт, ABC-XYZ-аналіз номенклатури та товарних груп. Аналіз товарообігу, втрат та інших показників по мережі, по точках продажу, по відділах, по номенклатурі. Аналіз ефективності проведення акцій. Робота з внутрішньою CRM-системо, з базою даних MySQL (підключення до бази даних, написання SQL-запитів), 1С, OLAP-куби. Обробка та аналіз великих даних за допомогою Excel (зведені таблиці, великі формули), PowerQuery, Power BI. Побудова звітів, прогнозів, візуалізація даних з використанням Excel і Power BI. Розробка та підтримка актуальності динамічних дашбордів по проектам у Power BI –підключення до різних джерел (Excel, MySQL, Google Sheets), використання мови DAX.Підготовка звітів для керівництва. Презентація звітів з висновками і рекомендаціями.

Аналітик консолідованої інформації Комерційного відділу - на аутсорсі та в штаті

Група компаній «Агропромисловий Альянс» (М’ясна Гільдія, Андрушівській маслосирзавод та ін.)

Другое

1 год 1 месяц

01.2022 - 02.2023

Робота з великими даними на основі джерел 1С, OLAP-кубів, баз даних. Планування та прогнозування обсягів продаж, аналіз план-факт, ABC-XYZ-аналіз по основних групах та по номенклатурі, по регіонах, менеджерах, дистриб’юторах. Аналіз залишків, складання бюджету відділу. Обробка та представлення даних за допомогою Excel, PowerQuery, Power BI, Office 365, Power Point.Підготовка звітів та аналітичних даних для керівництва та у підрозділи відповідно до запитів. Підготовка для керівництва аналітичних звітів з висновками та рекомендаціями, презентацій у Power Point, дашбордів у Power BI.

Аналітик відділу продажів «М’ясторія» - на аутсорсі

Миргородський м’ясокомбінат

Другое

1 год 10 месяцев

02.2020 - 12.2021

Обробка даних та підготовка звітів, розробка нових форм звітів, оптимізація існуючих форм звітності. Моніторинг, оцінка, аналіз, прогнозування, візуалізація даних – продажі, залишки, складські запаси тощо (аналіз структури продажів, план-факт, динаміка, ABC-XYZ-аналіз, контроль залишків, рентабельність, факторний аналіз продажів, сезонність).

Обробка великих даних, складання звітів, зведені таблиці, діаграми, графіки, дашборди.

Застосування моделей та методів аналізу, побудова прогнозів, трендів. Аналіз ефективності проведення акцій.

Розрахунок KPI для менеджерів відділу продажів. Оптимізація бізнес-процесів.

Візуалізація даних (діаграми, дашборди, презентації). Висновки і рекомендації за результатами аналізу.

Аналітик, аналітик продажів - на аутсорсі

Ханса Україна, Санофі в Україні, Nobel в Україні

Другое

2 года 8 месяцев

03.2017 - 11.2019

  1. Моніторинг, оцінка, аналіз, прогнозування, візуалізація даних - продажі, залишки, складські запаси тощо (аналіз структури продажів, план-факт, динаміка, ABC-XYZ аналіз, контроль залишків, рентабельність, факторний аналіз продажів). Обробка великих даних, складання різного рівня звітів, зведені таблиці, діаграми, графіки, дашборди. Застосування різних моделей та методів аналізу, побудова прогнозів, трендів. Аналіз ефективності проведення акцій. Використання інструментів аналізу і візуалізації даних: Excel, PowerView, PowerPivot, PowerQuery, Power BI, Power Point.

ВІзуалізація даних (діаграми, дашборди, презентації).

Висновки і рекомендації за результатами аналізу.

Аналітик, Аналітик-маркетолог

ТОВ «Максимус», ТОВ «Сакура», ТОВ «Автолідер»

Другое

1 год 9 месяцев

06.2008 - 03.2010

ТОВ «Максимус» - маркетолог-аналітик. Аналіз та прогнозування продуктового портфеля компаниії, обробка, аналіз і візуалізація даних; вивчення ринку продукції, підготовка звітів для керівництва.

ТОВ «Сакура» - маркетолог-аналітик. Вивчення ринку, конкурентного середовища, пошук клієнтів; аналіз та прогнозування випуску продукції і обсягів продажів; обробка, аналіз і візуалізація даних, підготовка звітів для керівництва.

ТОВ «Автолідер» - аналітик. Аналіз операційної діяльності за різними напрямками, аналіз портфеля послуг, аналіз послуг за регіонами, марками автомобілей, сезонністю тощо. Прогнозування попиту. Візуалізація, представлення результатів аналізу для керівництва у вигляді звітів, діаграм, презентацій. Оптимізація CRM системи, оптимізація бізнес процесів компанії

Ключевая информация

Кандидат фізико-математичних наук, доцент.

Досвід роботи в галузі ІТ і математики більше 20 років.

Досвід роботи у сфері обробки та аналізу даних більше 10 років.

Досвід роботи з ринком FMCG.

Досвід обробки й аналізу даних, побудови звітів, прогнозування, візуалізації даних. Нвички обробки даних з первинних джерел, розробка і побудова таблиць для ведення аналізу і прогнозування, формування звітів за різними критеріями (номенклатура, товарні групи, запаси/залишки, точки реалізаці /мережі реалізаці, регіони, постачальники, дебітори, клієнти, менеджери) і періодами (поточні, періодичні, динамічні), факторний аналіз продажів.

Знання Excel на рівні професіонала - складні формули та обчислення, зведені таблиці, пакет аналізу, діаграми, пов'язані дані, великі дані, макроси.

Досвід застосування методів аналізу та прогнозування.

Професійне володіння та досвід використання інструментів аналізу та візуалізації даних: Excel, PowerView, PowerPivot, PowerQuery, Power BI, PowerPoint, Qlik, Tableu.

Приклади звітів:

  • аналіз план-факт;
  • динаміка відвантажень, повернень, продажів, залишків - за товарними позиціями, за групам товарів, за точками продажів, за контрагентами;
  • динаміка продажів і прибутку по відношенню до попереднього періоду, до аналогічного періоду минулого року;
  • контроль залишків - виявлення критичних позицій, за якими є профіцит або прогнозується дефіцит товару;
  • зміна ціни, собівартості та рентабельності продажів за окремими позиціями, групами товарів;
  • ABC-аналіз - розподіл на групи за прибутковістю та висновки щодо того, які товари краще/гірше продаються, які потрібно прорекламувати більше/менше тощо;
  • XYZ-аналіз - розподіл на групи за регулярністю продажів, за стабільністю попиту та висновки щодо того, скільки товару має бути на складі, щоб він не залежався та приносив прибуток тощо;
  • аналіз ефективності проведення акцій.

Професійний рівень володіння Microsoft Office: (Word, Excel, PowerPoint, Access, Project, Outlook), Power BI, Corel Draw, 1С и др.

Мови програмування: Visual FoxPro, Visual Basic, HTML, активне використання SQL, DAX.

Пакети прикладних програм: MatLab, MathCAD, SPSS.

Досівд роботи з базами даних. Знання і досід роботи з SQL.

Досвід розробки програмного забезпечення (ПЗ), програмування, підготовки технічної документації.

Досвід впровадження ПЗ, навчання та консультування користувачів.

Досвід розробки та підтримки сайтів (на Joomla, Wordpress). Знання HTML.

Знання методології та принципів тестування ПЗ та веб-застосунків, досвід тестування, уміння складати чек-листи, писати тест-кейси та тест-плани, досвід роботи в баг-трекінгових системах (Jira, Confluence).

Аналітичний склад розуму, логічне мислення, вміння виділяти головне, чітко викладати думки, усидливість, уважність до деталей, вміння працювати у режимі багатозадачності.

Прагнення розвиватися, вміння самостійно опановувати нове, досить швидко набувати нові знання та навички.

Тетяна Миколаївна

Аналітик, аналітик даних (data analys), аналітик продажів

Киев

50 000 грн.

49 лет

Активно ищет работу

полная занятость

Обновлено 6 часов назад