Работал в 3 компаниях   27 лет 5 месяцев

Банки

Заступник начальника Управління по роботі з непрацючими активами

АТ "ОКСІ БАНК"

Банки

2 года 1 месяц

06.2022 - по настоящее время

Безпосередня участь в розробленні ВНД на виконання вимог «Положення про організацію процесу управління проблемними активами в банках України», затвердженого Постановою Правління Національного банку України від 18.07.2019 № 97, а саме: «Положення про функціонування системи раннього реагування»; «Стратегії управління проблемними активами»; «Оперативного плану реалізації стратегії управління проблемними активами».

Обов’язки: Впровадження системи раннього реагування з виявлення боржників з ознаками потенційної проблемності; Досудове врегулювання заборгованості юридичних та фізичних осіб;Застосування Медіації як одного з методів врегулювання спорів між сторонами; Врегулювання потенційно проблемної та проблемної заборгованості шляхом реструктуризації, часткового прощення боргу, відступлення (факторингу), реалізації майна та активів, конкурсні процедури з продажу майна та активів; Врегулювання кредитної заборгованості по споживчим кредитам фізичних осіб (захищеної категорії населення під час воєнного стану); Звітування перед Колегіальними органами банку щодо врегулювання проблемної заборгованості (аналітичні довідки, презентації).

Начальник Управління реалізації заставних зобов'язань Юридичного департаменту.

ПАТ "Промінвестбанк"

Банки

12 лет 8 месяцев

08.2009 - 04.2022

Основні здобутки:

З метою прозорості та отримання найвищої ціни (відшкодування) від реалізації заставного майна, прав вимоги за кредитами зобов’язаннями проблемних позичальників та інших активів банку:розроблення спеціального порядку та документації щодо реалізації заставного майна та активів банку, шляхом проведення відкритих Конкурсних процедур з реалізації майна, майнових прав, інших активів банку на конкурсній основі;розроблення відповідної документації, заявок на участь у Конкурсі, шаблонів договорів гарантійного внеску, договорів ескроу, тощо;продаж майна за максимально високими цінами на прозорій основі. розроблення та підготовка документів підвищеної складності (проекти рішень колегіальних органів, аналітичні довідки, презентації), що стосуються врегулювання проблемної заборгованості, реалізації заставного майна та непрофільних активів.

Заступника начальника Департаменту - начальника Управління моніторингу заставного майна та активів Д

ТОВ «Укрпромбанк»

Банки

12 лет 6 месяцев

02.1997 - 08.2009

Основні здобутки:

Безпосередня участь в практичному застосуванні Статті 36 Закону про іпотеку, шляхом звернення стягнення на предмет іпотеки шляхом позасудового врегулювання на підставі застереженням про задоволення вимог іпотекодержателя, що міститься в іпотечному договорі (ТОВ «Укрпромбанк одне з перших застосувало на практиці дану норму Закону»);безпосередня участь в розробленні ВНД «Методичні вказівки по роботі з заставним майном».

Ключевая информация

  • Забезпечення та супровід операцій з врегулювання позасудовими способами проблемної заборгованості за кредитними операціями, шляхом розробки та впровадження схем взаємодій між банком і боржниками (в тому числі, але не виключно - відступлення прав вимоги за кредитними зобов'язаннями, факторингові операції, продаж застави/іпотеки/непрофільних активів, утилізація фізично та морально зношених активів), розробка та підготовка відповідних документів та договорів.
  • Розроблення та впровадження в роботу «Стратегії та оперативного плану з управління непрацюючими/проблемними активами» (відповідно до Постанови Національного банку України від 18 липня 2019 року м. Київ № 97).
  • Підготовка матеріалів (презентацій, інформаційних довідок щодо стану справ, та методів врегулювання заборгованості проблемних позичальників), проектів рішень для розгляду колегіальними органами Банку, з питань реструктуризації проблемних кредитів, відступлення прав вимоги за кредитами проблемних позичальників, відчуження та прийняття у власність заставного майна, проведення Конкурсних процедур з продажу майна та активів банку за найвищими ринковими (конкурентними) цінами тощо.
  • Взаємодія з НБУ щодо узгодження відчуження прав вимоги за кредитами проблемних позичальників банку (підготовка відповідних звернень та матеріалів).
  • Організація і контроль роботи підрозділу банку щодо підвищення ефективності продажу заставного майна, проблемних та непрофільних активів.
  • Пошук потенційних покупців на майно та активи (клієнтська база). Розроблення, тестування та подальший супровід сторінки банківського сайту - «Заставне та інше майно».
  • Визначення ринкової вартості заставного майна та активів (в т. ч. специфічного обладнання, плавзасобів, непрофільних активів), складання окремих звітів про стан, якість та ліквідність майна.
  • Моніторинг якості та достовірності будівельних кошторисів.
  • Організація та контроль виконання робіт з проведення оцінки/експертизи заставного майна (права вимоги), активів будь якої складності (судова, економічна, будівельна, почеркознавча, сюрвейерська та інші). Співпраця з торгівельними організаціями (СЕТАМ), товарними біржами («УТСБ», «УУБ»), оціночними компаніями (в т.ч. «Велика четвірка»).
  • Співпраця з охоронними структурами (організація заходів щодо вилучення, прийняття під охорону заставного майна та активів банку).
  • Організація заходів з розшуку заставних плав засобів, в будь-який акваторії.
  • Проведення інвентаризації майна великих виробничих підприємств (в т. ч. цукрові та нафтопереробні заводи), організація та участь в проведенні перевірок заставного майна на підприємствах.
  • Визначення кодів Української класифікації товарів зовнішньо економічної діяльності при реалізації, передачі в оренду майна (УКТ ЗЕД).
  • Участь в розроблені внутрішніх нормативних і методологічних документів банку з питань, що стосуються реалізації заставного майна та непрофільних активів.
  • Підтримка та актуалізація єдиної бази заставного майна, відповідна звітність.

Основні здобутки:

  • З метою прозорості та отримання найвищої ціни (відшкодування) від реалізації заставного майна та активів банку:
  • розроблення технологічної карти та документації щодо спеціального порядку з реалізації заставного майна та активів банку, шляхом проведення Конкурсних процедур (конкурсів) з реалізації майна, майнових прав, інших активів банку на конкурсній основі;
  • розроблення відповідної документації, шаблонів договорів гарантійного внеску, договорів ескроу, заявок, тощо;
  • продаж майна за максимально високими цінами на прозорій основі.

Учился в 2 заведениях

Київський національний університет технології та дизайну.

Економіка підприємств. Спеціальність: Спеціаліст з економіки підприємств

Киев, 2004

Українська фінансово-банківська школа при Київському національному економічному університеті.

Комерційний кредит і контроль. Спеціальність: Молодший банківський фахівець. Особиста рекомендація ректора, професора, доктора економічних наук Савлука Михайла Івановича.

Киев, 1999

Владеет языками

Английский

ниже среднего

Курсы, тренинги, сертификаты

Семінар  в рамках проєкту ЄС «Право-Justice»   онлайн-обговорення на тему: «Європейські тренди в сфері неплатоспроможності».

Київ, 2023

 Захід присвячений практичним питанням імплементації країнами Центральної та Східної Європи Директиви ЄС 2019/1023 про превентивну реструктуризацію. Серед учасників визнані правники з Чеської Республіки, Республіки Польща, Німеччини, Словацької Республіки, Румунії, представники всіх гілок влади, зокрема Міністерства юстиції України, судді Верховного Суду, народні депутати, представники юридичної спільноти, міжнародні експерти Проєкту ЄС «Право-Justice».

В рамках проєкту ЄС «Право-Justice» онлайн-обговорення на тему: «Європейські тренди в сфері неплатоспроможності». Захід присвячений практичним питанням імплементації країнами Центральної та Східної Європи Директиви ЄС 2019/1023 про превентивну реструктури

Київ, 2023

 Серед учасників визнані правники з Чеської Республіки, Республіки Польща, Німеччини, Словацької Республіки, Румунії, представники всіх гілок влади, зокрема Міністерства юстиції України, судді Верховного Суду, народні депутати, представники юридичної спільноти, міжнародні експерти Проєкту ЄС «Право-Justice».

Участь в робочих зустрічах організованих комітетом Асоціації українських банків з питань NPL стосовно внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства – запровадження процедури превентивної реструктуризації боржника.

Київ, 2023

Обговорення проекту Закону №10143 «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства та інших законодавчих актів України щодо імплементації Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу та запровадження процедур превентивної реструктуризації».

Українська комерційна школа

Киев, 2013

базова підготовка оцінювача за напрямом «Оцінка майна в матеріальній формі», спеціалізація «Оцінка об'єктів нерухомості», «Оцінка машин і обладнання», «Оцінка колісних транспортних засобів», «Оцінка рухомих предметів, крім тих, що віднесені до машин, обладнання, колісних транспортних засобів, летальним апаратів, судно плавним засобів і тих, які не становлять історичної цінності».

Спеціалізований практикум Ліга Закон

Киев, 2012

самовільне будівництво (реконструкція перепланування), легальні способи узаконення об'єктів.

Українська фінансово-банківська школа при Київському національному економічному університеті.

Киев, 2002

Навчання за програмою базової підготовки оцінювача за напрямом «Оцінка майна в матеріальній формі», спеціалізація «Оцінка об'єктів нерухомості, в тому числі земельних ділянок».

Дополнительная информация

Личные качества

Українська - рідна

Англійська - зі словником

Посвідчення водія - В, В1

Наявність автомобіля - так

Посвідчення судноводія - маломірні судна.

Особисті якості: стрес стійкий, ініціативний, комунікабельний, відповідальний, вимогливий до себе та інших.

Досвід роботи в умовах віддаленого офісу.

Без шкідливих звичок.

Володіння програмами:

Досвідчений користувач Microsoft Office, Мovavi video editor, Power Point, Paint 3d.

Внутрішній сертифікат COVID 19: №URN:UVCI:01:UA:MC10VNT1MRGZRX1SF3MOBCPR.

Vaccination certificate: №URN:UVCI:01:UA:Q49W2FLC4SZLR, до 10.12.2022 року.

Михайло

Керівник підрозділу, проблемна заборгованість/проблемні активи/непрофільні активи/непрацюючі активи

Киев

Святошинский район

50 000 грн.

54 года

Активно ищет работу

полная занятость

Характер работы: удаленная работа, в офисе/на месте

Обновлено 2 дня назад