Працювала в 4 компаніях   16 років 11 місяців

Енергетика та Енергоносії, Державний сектор, Послуги для бізнесу - інше

PR директор

АТ «Оператор ринку»

Енергетика та Енергоносії

4 роки 10 місяців

08.2019 - до теперішнього часу

Відповідаю за репутацію АТ «Оператор ринку», зовнішні і внутрішні комунікації (побудова комунікаційних стратегій та PR-кампаній, робота з іміджевими ризиками, медіапланування). Розробила і впровадила інформаційну політику товариства, що дало змогу сформувати хорошу ділову репутацію «Оператора ринку» серед ключових стейкхолдерів.
Ініціювала розвиток гендерної політики. У співпраці з USAID провела гендерний аудит в «Операторі ринку». Проведено навчання персоналу та створено Гендерний комітет. Результатом цієї роботи стало визнання «Оператора ринку» кращим енергетичним підприємством з гендерним паритетом у 2020 році. Компанія здобула перемогу у щорічному тематичному конкурсі, посівши перше місце у номінації «Компанія року» як краще енергетичне підприємство, що впровадило і розвиває гендерну політику.
Займаю проактивну позицію в питаннях, які впливають на репутацію товариства. Є ідеологом щорічних онлайн опитувань про роботу «Оператора ринку», що дають змогу під іншим кутом глянути на діяльність товариства.
У 2019 році ініціювала і розвинула телеграмканал «Оператора ринку» як додатковий прямий канал комунікації з ключовими стейкхолдерами, що став найшвидшим і найдостовірнішим джерелом одержання інформації про роботу спотового ринку електроенергії України.
У 2024 році імплементувала Європейський регламент GDPR (захист персональних даних) в роботу компанії.

Project Manager - Радниця з комунікацій віце-прем‘єр-міністра з енергетики

Teplo.gov.ua - Кабінет Міністрів України

Державний сектор

2 роки 4 місяці

04.2017 - 08.2019

Працювала Project Manager урядових комунікаційних кампаній про тарифи, субсидії, енергоефективність. Була радником зі стратегічних комунікацій віце-прем’єр-міністра з енергетики (забезпечувала повний інформаційний супровід).
Маю більш ніж двохрічний досвід успішних урядових pr-кампаній на тему енергетики і підготовки медіа-продуктів для різних каналів комунікації (соціальні мережі, друковані ЗМІ, інтернет видання, ТБ та радіо). Ініціювала і розвинула www.teplo.gov.ua як головний інформаційний ресурс країни про субсидії та реформу ринку газу.
Проводили «заміри» суспільної думки про діяльність Уряду, відпрацьовували оперативні іміджеві рішення. Залучали громадськість та лідерів думок до пояснення складних тем в енергетиці.
Маю досвід роботи на виборах.

Керівник прес-служби

Український союз промисловців і підприємців

Послуги для бізнесу - інше

6 років 11 місяців

06.2010 - 05.2017

Відповідала за зовнішній і внутрішній PR. Генерували інформаційні приводи різного масштабу й адаптували їх під різні канали комунікації у вигляді інформаційних повідомлень, пресрелізів, статтей, інтерв'ю. Вміли організувати вихід матеріалу при "холодному" контакті з редакцією.
Проводили щоденний моніторинг ЗМІ, працювали із соцмережами, розвивали інтернетпортал організації та корпоративний журнал. Організовували іміджеві заходи різного масштабу як для організації, так і її компаній-членів.

Керівник прес-служби

Міністерство економіки України, Департамент взаємодії з органами державної влади та звязків з громадськістю

Державний сектор

2 роки 10 місяців

08.2007 - 06.2010

Відповідала за зовнішні комунікації (підготовка і розповсюдження різноманітних PR-матеріалів, оперативне реагування на запити журналістів, вміння працювати без бюджету на просування).
Займалася розвитком внутрішніх комунікації (створено "з нуля" корпоративне видання міністерства "Новий економіст України", налагоджено системний процес обміну інформацією між департаментами та прес-службою).
Організовували та проводили іміджеві прес-заходи.
Працювала з трьома міністрами економіки України. З двома досі підтримую хороші ділові відносини.

Ключова інформація

Мій досвід роботи в комунікаціях більше 15-ти років, 6 з яких у органах державної влади. Спеціалізуюся на стратегічних та антикризових комунікаціях.
У моєму творчому доробку успішна реалізація державних медіакампаній на тему енергетики, масштабна роз’яснювальна робота суспільно важливих урядових реформ.
Маю дружні ділові відносини з провідними ЗМІ, громадськими організаціями та експертами енергетичної галузі.
Комунікабельна, проактивна, стресостійка, доброзичлива, маю стратегічне мислення та відмінні організаторські здібності. Завжди готова вчитися та приймати найскладніші виклики. Усі мої роботодавці готові це підтвердити.
• Державна установа
• Розвиток бренду
• Соціальні проекти

Навчалась в 1 закладі

Львівський національний університет ім.І.Франка, факультет журналістики

магістр журналістики

Львів, 2007

Володіє мовами

Англійська

нижче середнього

Українська

рідна

Курси, тренінги, сертифікати

YoucontrolAcademy: Комплаєнс та етична культура компанії

Київ, 2023

Впровадження Speak Up культури в компанії, мінімізація ризиків у комплаєнсі, важливіть захисту викривачів

Києво-Могилянська бізнес-школа «Дієві комунікації: практика репутаційного менеджменту»

Київ, 2022

Як працює репутація, криза та інформаційні атаки, соціальні мережі та робота зі ЗМІ, розвиток внутрішньої комунікації.

GENIUS SPACE «Комплексний інтернет-маркетинг»

Київ, 2022

Аналіз цільової аудиторії та робота в соцмережах.

Тренінг «Технології ефективного менеджменту"

Київ, 2009

Курси підвищення кваліфікації за спеціальністю "Економіка"

Київ, 2008

Додаткова інформація

Особисті якості

Доброзичлива, комунікабельна, проактивна, стресостійка. Маю позитивний імідж в журналістських колах та бізнес-середовищі. Користуюся повагою у всіх своїх роботодавців.

Олександра Ігорівна

PR директор

Київ

3 000 $

39 років

повна зайнятість

Оновлено 4 тижні тому