Працював в 16 компаніях   34 роки 10 місяців

Послуги для населення - інше, Недержавні організації / NGO, Освіта, Транспорт та Логістика, Медицина та Охорона здоров'я

Практичний психолог

ГО Центр Психологічної Допомоги «РУКА ПІДТРИМКИ»

Послуги для населення - інше

1 рік 8 місяців

02.2023 - до теперішнього часу

Робота з втратою, підтримка сімей військових, допомога ВПО, психоедукація,

Психолог волонтер

Психологічна кризова служба Дніпра та Дніпропетровської області

Послуги для населення - інше

2 роки 7 місяців

03.2022 - до теперішнього часу

Психологічна підтримка військових в питаннях, внутрішньо переміщеним особам та їх сім’ям, робота з втратою, групи підтримки та групи з психоедукації

психолог волонтер

Маріупольський міський центр підтримки та розвитку МСБ Центр «ЯМаріуполь»- Кривий Ріг

Недержавні організації / NGO

1 рік 2 місяці

03.2023 - 05.2024

Проведення груп психосоціальної підтримки та взаємодопомоги для ВПО (дорослі та підлітки)

Практичний психолог

ГО Центр партнерства «Перспектива»

Недержавні організації / NGO

10 місяців

06.2023 - 04.2024

Надання психологічних послуг найбільш вразливим категоріям населення: особам з деокупованих територій Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської областей, пенсіонерам, ВПО, ЗПО, людям з особливими потребами. Проведення груп психосоціальної підтримки та взаємодопомоги. Індивідуальні та групові психологічні консультації.

Практичний психолог, учитель

Криворізький ліцей «Кредо» Криворізької міської ради

Освіта

2 роки 11 місяців

12.2020 - 11.2023

Надання психологічних послуг таким категоріям осіб: учням, батькам, вчителям та адміністрації ліцею; сім’ям ВПО та військовослужбовців. Здійснення індивідуального та групового консультування учнів, батьків та працівників ліцею;психодіагностична робота;корекційна робота;співпраця з психологами інших закладів та громадськими організаціями

Практичний психолог, учитель

Криворізький науково-технічний металургійний ліцей №16 Криворізької міської ради

Освіта

5 місяців

06.2020 - 11.2020

Надання психологічних послуг таким категоріям осіб: учням, батькам, вчителям та адміністрації ліцею; сім’ям ВПО та військовослужбовців, родинам опинившимся в СЖО, дітям облікових та пільгових категорій. Здійснення індивідуального та групового консультування учнів, батьків та працівників ліцею;психодіагностична робота;корекційна робота;співпраця з психологами інших закладів та громадськими організаціями;викладання біології, екології та психології.

практичний психолог, учитель

Криворізька загальноосвітня школа №88, Криворізької міської ради

Освіта

2 роки 10 місяців

08.2017 - 06.2020

Надання психологічних послуг таким категоріям осіб: учням, батькам, вчителям та адміністрації школи; сім’ям ВПО, СЖО та військовослужбовців, дітям облікових та пільгових категорій. Здійснення індивідуального та групового консультування учнів, батьків та працівників школи;психодіагностична робота;корекційна робота;співпраця з психологами інших закладів та громадськими організаціями;викладання біології, екології та психології.

Тренер, психолог-консультант

Проект ЮНІСЕФ, НАУКМА та МОН тренінгова програма «Підготовка вчителів до розвитку життестійкості/стресостійкості у дітей в освітніх навчальних закладах», Київ, Дніпро, Першотравенськ

Освіта

2 роки 1 місяць

02.2015 - 03.2017

Надання психологічної допомоги вчителям міста Першотравенськ, Дніпро з розвитку життестійкості/стресостійкості стресу у дітей в освітніх навчальних закладах та навчання навичкам саморегуляції та самовідновлення, робота з ВПО, профілактика професійного та емоційного вигорання

Тренер, психолог-консультант

Проект ЮНІСЕФ, НАУКМА та МОН тренінгова програма «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів» по місту Кривий Ріг та Дніпропетровській області

Освіта

2 роки 10 місяців

04.2014 - 02.2017

Надання психологічної допомоги вчителям міста з розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів та навчання навичкам саморегуляції та самовідновлення, робота з ВПО, профілактика професійного та емоційного вигорання.

Практичний психолог, учитель

Криворізька загальноосвітня школа №128, Криворізької міської ради

Освіта

1 рік 6 місяців

07.2013 - 01.2015

Надання психологічних послуг таким категоріям осіб: учням, батькам, вчителям та адміністрації школи; сім’ям ВПО, СЖО та військовослужбовців, дітям облікових та пільгових категорій. Здійснення індивідуального та групового консультування учнів, батьків та працівників школи;психодіагностична робота;корекційна робота;співпраця з психологами інших закладів та громадськими організаціями;викладання біології, екології та психології.

Практичний психолог, учитель

Криворізький центр професійної освіти,

Освіта

2 роки 1 місяць

06.2011 - 07.2013

Надання психологічних послуг таким категоріям осіб: учням, батькам, вчителям та адміністрації Центру; сім’ям ВПО, СЖО та військовослужбовців, молоді облікових та пільгових категорій, здобувачам освіти з особливими потребами. Здійснення індивідуального та групового консультування учнів, батьків та працівників Центру;психодіагностична робота;корекційна робота; психологічний супровід навчально-виробничого процесу молоді з ООП;співпраця з психологами інших закладів ПТО та громадськими організаціями;викладання біології, екології та психології.

Шкільний психолог, учитель

Коктебельська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Освіта

17 років 1 місяць

08.1992 - 09.2009

Викладацька діяльність, робота з профільними природничо-науковими класами, керівництво дослідницькою діяльністю учнів, розробка навчальних курсів, семінарів, читання лекцій, семінарів, індивідуальне навчання, дослідницька діяльність, психодіагностика та корекція, диференціація та профілізація навчання, профорієнтація, профкорекція. Викладання профільних дисциплін: біологія, психологія, основи здоров'я, фітотерапія, універсальні властивості живих організмів.

Психолог локомотивного депо

Криворізьке локомотивне депо, Придніпровської залізниці

Транспорт та Логістика

6 місяців

02.1992 - 08.1992

Основні заняття – профвідбір, діагностика працездатності, стресостійкості та завадостійкості, комплектування локомотивних бригад, експертиза профпридатності.

Науковий співробітник лабораторії фізіології праці

Криворізький НДІ гігієни праці та професійних захворювань Міністерства охорони здоров'я України

Медицина та Охорона здоров'я

6 місяців

08.1991 - 02.1992

Займався дослідженням проблем захворювань опорно-рухового апарату робітників гірничодобувної промисловості, ергономічними та санітарно-гігієнічними дослідженнями, створенням програми досліджень.

Санітар палат інтенсивної терапії кардіохірургічного відділення

Обласна клінична лікарня ім. І. І. Мечникова, м. Дніпропетровськ

Медицина та Охорона здоров'я

3 роки 6 місяців

12.1987 - 06.1991

Підтримання санітарних вимог до палат та відділення, догляд за хворими, допомога медичному персоналу, вдосконалення практичних навичок в галузі психології та деонтології, асептики та антисептики, фізіології, медичних маніпуляцій, догляду та наданні допомоги хворим.

Завідувач лабораторії електрофізіології кафедри фізіології людини та тварин ДДУ

Лабораторія електрофізіології Кафедри фізіології людини та тварин ДДУ

Освіта

3 роки 6 місяців

12.1987 - 06.1991

Виконував роботи з проведення дослідницької роботи за програмою кафедри фізіології людини та тварин ДДУ, заняття зі студентами, технічне обслуговування електрофізіологічного та діагностичного обладнання.

Ключова інформація

Проведення груп психосоціальної підтримки та взаємодопомоги для ВПО (дорослі та підлітки). Робота з втратою, підтримка сімей військових, допомога ВПО, психоедукація, психопрофілактика. Консультування з питань збереження психічного здоров'я та надання Першої псиїологічної допомоги. Психологічна підтримка військових в питаннях втрати, ПТСР, травмотерапії.Групи підтримки та групи з психоедукації. Надання психологічних послуг найбільш вразливим категоріям населення: особам з деокупованих територій Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської областей, пенсіонерам, ВПО, ЗПО, людям з особливими потребами. Індивідуальні та групові психологічні консультації. Робота з дітьми - терапія травми, Хібукі терапія. Надання психологічних послуг таким категоріям осіб: учням, батькам, вчителям, сім’ям ВПО, СЖО та військовослужбовців, молоді облікових та пільгових категорій, здобувачам освіти з особливими потребами. Здійснення індивідуального та групового консультування учнів, батьків та працівників ; робота з профілактики та попередження професійного та психоемоційного вигорання, психодіагностична робота; корекційна робота; психологічний супровід навчально-виробничого процесу молоді з ООП; психологічний супровід людей з інвалидністю, інклюзія.Надання психологічної допомоги громадам з розвитку життестійкості/стресостійкості (підвищення резілієнсу) та навчання навичкам саморегуляції та самовідновлення, робота з ВПО, робота з волонтерами з профілактики професійного та емоційного вигорання.

Навчався в 2 закладах

Таврійський національний університет імені В.І.Вернадського

Психологічний

Сімферополь, 2003

Дніпропетровський державний університет (м. Дніпропетровськ, Україна)

Біологія/Фізіологія людини та тварин

Дніпро, 1991

Володіє мовами

Англійська

базовий

Українська

рідна

Може проходити співбесіду на цій мові

Може проходити співбесіду на цій мові

Курси, тренінги, сертифікати

Сексуальне здоров’я та ментальне благополуччя. Certificate ID 2552278 Issue date 2024-09-02

Київ, UpPro School , 2024

Особливості підтримки та збереження сексуального здоров'я з застосіванням методів КПТ

Онлайн-практікум СВТ MASTERMIND №2. Certificate ID 2583631 Issue date 2024-09-09

Київ, UpPro School , 2024

Кейси з практики КПТ-терапевтів.Обмін досвідом застосування методу КПТ у консультуванні та терапії

ТРЕНІНГ ДІАЛОГ МОТИВУЮЧИЙ. Сертифікат

Варшава, 2024

Пройшов навчання за 16-годинною програмою з наступних тем: • Вступ до Діалогу Мотивуючого • Транстеоретична модель зміни, динаміка розмов щодо змін, бар'єри комунікації з точки зору Томасса Гордона • Інстинкт направлення і його затримка, дух Діалогу Мотивуючого • Діалог Мотивуючий як метод, що базується на доказах • Специфічні аспекти побудови відносин за методикою Діалогу Мотивуючого • Основні інструменти в праці з використанням Діалогу Мотивуючого: питання відкриті, визнання, віддзеркалення, висновки • Тонування Мови Підтримки і сприяння Розвитку Мови Змін • Чотири процеси.

“Post-traumatic stress disorder (PTSD) in Croatian war veterans” training. CERTIFICATE OF ATTENDANCE 2006/2024/10-14/06

Київ, 2024

Робота з військовими ветеранами.

OF PARTICIPATION CBT: From theory to practice 08 April 2024 ,Issued by UPPRO SCHOOL International praktorium. Сертіфікат

Київ, 2024

Everything you need to know about Cognitive Behavioral Therapy (CBT) to take your counseling and therapy to a whole new level.

Підвищення кваліфікації зі спеціальності 053 «Психологія» за програмою «Психологічна допомога військовослужбовцям та їх близьким»,Свідоцтво про підвищення кваліфікації № ППВ 32/1-1-005/074/2024 20.01.2024-20.03.2024

Одеса, 2024

Навички надання психологічної допомоги військовослужбавцям. Робота з бойовим стресом, гострими станами. ПТСР. Консультування та психологічна підтримка сімей військовослужбовців. Робота з втратою, горюванням та скорботою, невизначеною втратою.

Training on Psychological First Aid, Self-care and Mitigation of Burnout to Care providers and Has Undertaken Modern Models of Dealings with Loss and Breavement Total Training Hours - 24, ID: GB 163180

Israel, 2024

Робота з травмою, перша психологічна допомога, протоколи психологічної допомоги від israel Trauma Coalition.

Авторський курс «ДНК психотравми» Рівень 1 . Сертифікат № 2-2391АРР/1-188

Київ, 2023

Ознайомлення та опрацювання метода "ДНК психотравми" від International Academy of Practical Psychology IAAP.

Завершив навчання за програмою підвищення кваліфікації на тему: «Основи травматерапії» та отримав сертифікаційне звання, кваліфікацію «Травматерапевт». Сертифікат № 260832067

Ізмаїл, 2023

Вивчив основи травматерапії та підвищів кваліфікацію психолог -  травматерапевт

курс: «Зміцнення потенціалу практичних психологів закладів освіти».Сертифікат про підвищення кваліфікації № MHPSS-2479-2675-2993

Київ, 2023

Підвищив рівень загальних і професійних компетентностей щодо оволодіння сучасними технологіями психологічної допомоги в умовах збройного конфлікту та постконфліктний період.

Навчання центру проекту «Хібукі – Терапія», Ізраіль. Сертифікат ЕХ 0720235

Київ, 2023

Успішно пройшов навчання та отримав навички теоретико-методологічного використання терапевтичної методики Хібукі-терапія у роботі з дитячою травмою. Має право на використання методики Хібукі – терапія в роботі.

training on Psychological First Aid, Self-care and Mitigation of Burn-Out and Compassion Fatigue for Care-providers. ID: GB 163180

2023

Навички работи зі стресом, особливості надання першої психологічної допомоги під час військових дій за протоколами Israel Trauma Coalition.

Тренінг. «Формування навичок психологічного відновлення». Сертифікат від ГО "Людина в біді"

Київ, 2023

Робота по психологічному відновленню постраждалих та збереженню ментального здоров'я

Семінар: «8 крокова програма по роботі з втратою для дорослих, дітей та підлітків». Сертифікат

Київ, 2023

Пройшов навчання за програмою "Інститута психології здоров'я" . отримав методичні і практичні навички проведення занять груп підтримки після втрати за програмою університетьської кліники округу Акерсгус, Осло, Норвегія 

Тренінг. «Онлайн методи фасилітації груп взаємопідтримки». Сертифікат

Харків, 2023

Пройшов навчання з використання методів фасілітації з дітьми молоддю та батьками в групах взаємопідтримки.

Сonfirmation of ICDP competence as an ICDP Facilitatorю Диплом

Дніпро, 2023

Завершив курс Міжнародної програми ICDP з фасілітації. Отримав Міжнародний диплом від ICDP Ukraine head, Association of child and family psychologists of Ukraine heat .

Тренінг. «Арт-терапевтичні техніки в роботі з дітьми в умовах війни». Сертифікат

Харків, 2023

Ознайомився з використанням арт-терапевтичних технік з дітьми в умовах війни від Асоціації сімейних і дитячих психологів України

Тренінг. «Методи роботи з горем та втратою»

Харків, 2023

Ознайомився з основними методами роботи з горем та втратою від  Асоціації сімейних і дитячих психологів України.

Тренінг. «Навчання основам самодопомоги та допомоги ближньому у кризових ситуаціях» . Сертифікат

Харків, 2023

Засвоїв основні навики та методи з основ самодопомоги та допомоги ближньому у кризових ситуаціях від Асоціації  сімейних і дитячих психологів України.

V Miedzynarodowa konferencja naukowa “Wartoscy, idii, emocje w slowach I obrazach. Zdrowie, dobrostan, jakosc zycia”. Сертифікат

Варшава, 2023

Прийняв участь в Міжнародній конференції. Виступив з доповіддю za wwygloszenie referatu pod tytuiem: “Dlugoterminowy wplyw wymuszonej izolacji I niepewnosci na samotozsamosc I stan zdrowia psychicnego dzieci w wieku szkolnym/ Dzis I konsekwencje/ Jak pomoc im przez wyzwania wojny?"

Програма: «Хібуки – школа: використання терапевтичної іграшки Хібукі в закладах освіти у воєнні та повоєнні часи і в рамках інтеграції з прогамою СЕЕН». Сертифікат

Київ, 2023

Отримав та засвоїв практичні навички інтеграції психотерапевтичної практики "Хібукі-теравії" та її інтеграції в освітнє середовище України щодо надання психологічної підтримки дітей, батьків та вчителів.

Тренінг. «Практичні аспекти роботи з травмою війни. Техніки самодопомоги». Сертифікат

Харків, 2023

Отримав та засвоїв практичні аспекти роботи з травмами війни та ефективні техніки самодопомоги для роботи з постраждалими верствами населення України від Асоціації сімейних і дитячих психологів України.

Has attended training on Psychological first aid, self-care and mitigation of burn-out and compassion fatigue for care-providers . Сертифікат

Ізраиль, 2022

Протоколи стабілізації та психоедукації від ITC Israel Trauma Coalition.

Who Has undertaken a professional development course “Crisis Intervention Counselor Models” has completed successfully and passed the required assessment . Сертифікат

Ізраїль, 2022

Засвоїв основні кризові інтервенції за проиоколами від ITC Israel Trauma Coalition для використання з постраждалим населенням.

Completed, in its entirety, the following continuing education activity DIRECTED FILM TRENING. IDIFT head, Ph.D. Serhii Krasin.Сертифікат

Харків, 2022

Теоратичні основи та методи створення фільмотренінгу. Фільмоьренінг як один з засобів сучасної позитивної психології

Took part in training on the topic “DIRECTED FILM TRENING”. NGO “INSTITUTE OF DIRECTED FILM TERAPY AND FILM TRENING”, IDIFT head, Ph.D. Serhii Krasin. Сертифікат

Харків, 2022

Вдосконалення навичок створення та проведення фільмотренінгу. Робота з клієнтами методами фільмотерапії.

Тренінг. «Коли світ на межі змін: стратегії адаптації» у рамках проекту Ukraine is the Capital of great people. Сертифікат

Київ, 2022

Вдосконалення навичок робти з дітьми та молоддю з підвищення психоемоційної стійкості за програмою GoGlobal Тренінговий центр, USAID, IREX.  Освоення технік зцілення.

Он-лайн курс: «Надання психологічної допомоги в кризових ситуаціях» від КЗО «Дніпропетровський обласний методичний ресурсний центр» ДОР, Дніпропетровський обласний НМЦ ППіСР. Сертифікат.

Дніпро, 2022

Навички роботи психолога в кризових ситуаціях, ППД, робота з психогенними станами та травмами викликаними військовими діями, психологічна допомога, самодопомога та підтримка

Тренінг «Профілактика суїциду в громадах» від Akershus University Hospital, ЦПЗіПС НАУКМА, ГО «Асоціація фахівців з розв’язання конфліктів та соціальної і психологічної підтримки «Слова допомагають»». Сертифікат

Кривий Ріг, 2022

Навички роботи з клієнтами з суїцидальними думмками, психологічний супровід осіб з саморуйнівною поведінкою. Формування основних навичок  надання першої психологічної допомоги людині у суїцидальній кризі. Підготовку як гейткіпера через формування  внутрішної готовності до взаємодії з людьми, які мають суїцидальні думки та наміри, почувалась впевнено, відкрито говорячи про суїцид, та мали ресурси самоподомоги та навички піклування про себе.

Тренінг. Як зробити спокійним навчання під час повітряних тривог. Активація внутрішніх ресурсів учнів. Сертифікат

Київ, 2022

Участь у Всеукраїнській онлайн конференції з підвищенням кваліфікації «Предметний інтенсив: міжгалузеві інтегровані курси» ГО «ІППО».

Тренінг. Формування та розвиток емоційного інтелекту під час і після війни. Сертифікат

Київ, 2022

Участь у Всеукраїнській онлайн конференції з підвищення кваліфікації «Предметний інтенсив: міжгалузеві інтегровані курси» ГО «ІППО»

Оnline course on Psychological First Aid for People in Crisis. Сертифікат

Ізраїль, 2022

Перша психологічна допомога населенні в кризових ситуаціях від MASHAV, MCTC, Ministry of Foreign Affairs,  ISRAEL

Оnline course on Psychological First Aid for People in Crisis. Часть 2. Сертифікат

Ізраїль, 2022

Перша психологічна допомога населенню в кризових ситуаціях. Вивчення протоклів ППД. Частина 2. Від MASHAV, MCTC, Ministry of Foreign Affairs, ISRAEL

Оnline course on Animal-Assisted Therapy. Сертифікат.

Ізраїль, 2022

Вивчення теорії та основних концепцій сучасної ззтерапії (терапії тваринами). Етапи створення центру аніма-терапії, методологія роботи з різними симптомами та синдромами. Від MASHAV, MCTC, Ministry of Foreign Affairs, ISRAEL.

Тренінг. Контроль емоційного стану педагога та учнів під час війни. Сертифікат

Київ, 2022

Участь у Всеукраїнськії онлайн конференції з підвищення кваліфікації «Предметний інтенсив: міжгалузеві інтегровані курси» ГО «ІППО».

Master class: “Child trauma: capacity of art-therapy for reconstruction of hard anxiety”. Сертифікат

Київ, 2022

Вивчення арт-терапевтичних методів в роботі з дитячою травмою від International Training Company “Osnova”

Марафон: «Арт-терапия в работе специалистов помогающих профессий». Сертифікат

Київ, 2022

Поглиблення знань методів та підходів в роботі фахівців допомогаючих професій з використанням арт-терапевтичних методік від International Training Company “Osnova”.

Навчальна програма: «Діти і війна: навчання технік зцілення». Сертифікат

Львів, 2022

Пройшов навчання за програмою "Українського Інституту когнітивно-поведінкової терапії" "Діти і війна. Навчання технік зцілення". Отримав теоретичні знання та навички роботи з дітьми та підлітками, які потрепають від війни з використанням елементів КПТ

Тренінг. «Робота з гострою травмою». Сертифікат

Львів, 2022

Пройшрв навчання з використання методу EMDR від  інституту EMDR Україна . Отримав ефективні методики зниження травматичного впливу на повсяктенне життя.

Фахова школа на тему: «Роль освітян у системі турботи про психічне здоров’я дітей і молоді». Сертфікат.

Львів, 2021

Ознайомлення з методами роботи з проблеми від Центру здоров’я та розвитку «Коло сім’ї», Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії, Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету.

Міжнародна практична он-лайн конференція «Сучасні методи роботи психолога з сім’єю». Сертифікат.

Харків, 2021

Розширення уявлень та вивчення ефективних методів та технологій роботи з сімями від ГО «Асоціація сімейних і дитячих психологів України».

Курс «Педагогіка довіри» за напрямками «Наскрізні навички», «Психологія», «Практичні прийоми». Свідоцтво.

Київ, 2021

Оволодіння навичками з використання методів та підходів "Педагогіки довіри" від ТОВ «На урок».

Тренінгова програма для фахівців, які працюють з сенсорними кімнатами. Сертифікат.

Кривий Ріг, 2020

Ознойомлення з різновидами комплектації сенсорних кімнат в залежності від призначення. Методи використання інструментарію сенсорних кімнат в інклюзії та для підтримки психічного здоров'я дітей, батьків, вчителів за Проектом «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України».

Курс навчання (16 годин) та провів 40 годин тренінгів за темою: «Профілактика синдрому професійного вигорання». Сеотифікат.

Кривий Ріг, 2020

Навчяння методам роботи з саморегуляції та попередження професійного вигорання. Проведення 40 годин тренінгів з профілактики вигорання в Криворізькій громаді за підтримки ГО «Криворізька фундація майбутнього».

Курс «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти». Сертифікат

Київ, 2020

Вивчення теоретичної основ  профілактики булінгу, юридичних та соціальних питань, повязаних з проблемою булінгу (цькуванню) в закладах освіти, на виробництві, в соціумі. Оволодіння ефективними методами та дієвими підходами в профілактиці булінгу та зменьшення його деструктивного впливу на повсякденне життя за матеріалами курсу від ГО "ПРОМЕТЕУС".

Вебінар «Формування навичок адаптації учнів в різні вікові періоди». Сертифікат.

Київ, 2020

Вивчення теоретичної основ  навичок адаптації  та повязаних з проблемою адаптації в закладах освіти, на виробництві, в соціумі. Оволодіння ефективними методами та дієвими підходами в підвищенні адаптаційних можливостей  та зменьшення дезадаптивного  впливу на повсякденне життя за матеріалами курсу від ТОВ «ВСЕОСВІТА».

Международная конференция «PRO Нейропсихологию и не только…». Сертификат

Чебоксари, 2020

Ознайомлення з сучасними світовими досягненнями нейропсихології, методами корекції та інклюзивними підходами до людей з обмеженими можливостями

Он-лайн – воркшоп з кризової комунікації «Врегулювання конфліктів за принципами інженерії порозуміння». Сеотифікат.

Кривий Ріг, 2020

Покрокове навчання проведення діалонгу з виковистанням методів ненасильницького спілкування від Український центр Ненасильницького спілкування і примирення «Простір  Гідності»

Мастер-класс «Без насилия внутри и снаружи», Сертификат

Кривий Ріг, 2019

Усвідомлення проблеми дитячої травматизації в сімї та школі. Офолодіння ефективними методами та технологіями для роботи з дитячою травмою та зниженням її руйнівного впливу на повсякденне життя за допомогою навчання на майстер-класі від ОО «Фонд об'єднаних сердець», г. Кривий Ріг, ТОВ «Нова Персона», м. Харьків, Тетяна Балан

Международный учебный курс «Эффективное общение родителей с детьми подросткового возраста». Сертифікат

Мінськ, 2018

Навчальна фасілітаційна програма для педагогів, соціальних, робвтників, психологів та батьків для покращення стосунків та взаємодії з підлітками від Региональный ресурсный тренинговый центр для специалистов, работающих с подростками группы риска «EDU-HUB», ИИТО ЮНЕСКО.

Тренінг з технологій роботи та саморегуляції в ситуаціях стресу. Посвідчення.

Дніпро, 2018

Навчання основним крокам саморегуляції під час стресу. Вивчення механізмів впливу стресу на організм людини. Вправи на зниження стресу та саморегуляції від Департаменту освіти і науки ДОР, Дніпропетровського обласного навчально – методичного центру практичної психології і соціальної роботи. 

Семінар «Коли квіти ростуть на камінні: основи Педагогіки травми». Сертифікат

Дніпро, 2017

Навички роботи з дитячою травмою. Історичний абріс та перспективи вирішення проблеми. Організували Центр розвитку компетентності з Педагогіки травми, МГО «Міжнародний центр розвитку і лідерства».

Семинар «Ознакомление с методом ненасильственной коммуникации (по концепции М. Розенберг)». Сертифікат

Дніпро, 2017

Ознайомлення з способами ненасильницької комунікації за маршалос Розенбергом від SUDOST Europa Kultur e.V;  Auswartiges Amt.

Тренінг «Супервізія з питань консультування ЛГБТ - підлітків»

Запоріжжя, 2017

Узагальнення опиту роботи в командах тренерів за участю БФ «Гендер Зед».

Курс лекцій «Психологічна травма і ПТСР» від Оттіс Вінстон (Чип) Тейлор. Сертифікат.

Кривий Ріг, 2016

Вивчення методів та підходів роботи з військовими, військовими - ветеранами, терапія травми та ПТСР. Психологічний (протоколи) та екзістенціальний підхад. за допомогою ГО «Ріка життя», «Фонд «Профессиональное развитие».

Тренінг «Особливості впровадження програми профілактики конфліктів та правопорушень серед учнівської молоді «Будуємо майбутнє разом»». Сертифікат

Дніпро, 2016

Особливості роботи з молоддю з девіантною поведінкою, ефективні психологічні техніки та вправи для роботи з юними правопорушниками з а участю ВГЦ «Волонтер», ЮНІСЕФ.

Тренінг «Школа толерантності з питань ЛГБТ». Сертифікат

Вінниця, 2016

Ознайомлення з психологічними підходами роботиз ЛГБТ спільнотою за участю БФ «Гендер Зед».

In Creating Playful Environment for Children training.Certificate of Participation

Дніпро, 2015

Навчяння використання дитячих наборів лего в роботі з дітьми з ООП, інклюзією, методи саморегуляції та підвищення стресостійкості при участі The LEGO Foundation in Dnipropetrovsk.

Тренінг для тренерів «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу в учнівському середовищі». Сертифікат

Дніпро, 2015

Методіки з підвищення стресостійкості та зменьшення негативного впливу стресогеннихта психогенних факторів на дітей та підлітків за участю Українського НМЦ практичної психології та соціальної роботи, Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, НАУКМА.

Тренінг для тренерів «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів». Сертифікат

Дніпро, 2014

Вдосконалення тренерської роботи з підвищення психоемоційной стійкості та стресостійкості дітей, батьків та вчителей за підтримки Українського НМЦ практичної психології та соціальної роботи, Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, НАУКМА.

Професійний тренінг «Тренінг для тренерів» третій рівень – «Практикум зі створення тренінгових програм». Посвідчення

Дніпро, 2014

Поглиблення вивчення методів та відточування навичок тренерської роботи, підвищення тренерської компетентності через створення та апробацію власних тренерських програм за участю Департаменту освіти і науки ДОР, Дніпропетровського обласного навчально – методичного центру практичної психології і соціальної роботи.

Професійний тренінг «Тренінг для тренерів» перший рівень – «Методика проведення тренінгу». Посвідчення

Дніпро, 2013

Вивчення методів та відточування навичок тренерської роботи за участю Департаменту освіти і науки ДОР, Дніпропетровського обласного навчально – методичного центру практичної психології і соціальної роботи.  

Професійний тренінг «Тренінг для тренерів» другий рівень – «Тренерська компетентність». Посвідчення

Дніпро, 2013

Продовження вивчення методів та відточування навичок тренерської роботи, підвищення тренерської компетентності  за участю Департаменту освіти і науки ДОР, Дніпропетровського обласного навчально – методичного центру практичної психології і соціальної роботи.  

Курсы повышения квалификации по методологии психодиагностического исследования. Сертификат

Москва, 2006

Вдосконалення володіння базовими психодіагностичними методіками, сертифікація користувача адоптованими методіками ІПП (Институт Прикладной психологии, г. Москва)

Курсы повышения квалификации по методологии психодиагностического исследования. Сертифікат

Москва, 1994

Ознайомлення та вивчення основних етапів роботи  з методології психодиагностичного дослідження. Формування навичок вичористання адаптованих психодіагностичних методік ІПП (Институт Прикладной психологии). Сертифікація на використання психодіагностичних методік ІПП.

Сертифікат цифрової грамотності від Дія. Цифрова освіта

Переглянути

Додаткова інформація

Комп'ютерні навички

Користувач ПК. Володію Word, Excel, PoverPoint, Publisher.

Громадська діяльність

Працює психологом ГО "Рука підтримки". Реалізує також міждисциплінарні науково-дослідні проекти. Учасник групи волонтерів ГО «Дівчата», метою якої є захист найбільш вразливих категорій населення України, жінок та дітей та волонтер БФ «ТАПС» де надає активну допомогу родинам військових, дружинам загиблих героїв та підтримка родин де є зниклі безвісті та люди в полоні, підтримує родини , які знаходяться в скорботі. Волонтер Кризової служби Дніпра та області. Співпрацює з лікарнями та реабілітаційними установами де на волонтерских засадах надає допомогу пораненим військовим та пацієнтам з психологічними травмами. Автор багатьох публікацій та дослідницьких робіт.

Водійське посвідчення

Немає

Військова служба

Офіцер запасу

Стажування

Основні області, в яких він пройшов навчання (стажування) і проводить практику: психологічне консультування, терапія, зосереджена на відновленні при психологічній травмі, військовій травмі, втраті, гендерно зумовленому насильству, дитяча психологія (адаптація, корекція, інклюзія), а також робота з родинами військових та вимушено переміщених осіб, психологічна реабілітація військових та людей визволених з полону, робота психологічна підтримка найбільш вразливих категорій населення України підтримка людей в скорботі.

Особисті якості

Активний, зібраний, всебічно розвинений, легко вступаю у вербальний контакт з людьми, комунікабельний, ефективно працюю як індивідуально так і в команді.

Наукова діяльність

Автор багатьох публікацій та дослідницьких робіт. Остання робота: Тімофєєва С.І., Третяк С.В. Воєнна втрата - Як її пережити і жити далі. Практичний посібник для родин полеглих Героїв України. / За підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та БФ "ТАПС"- м. Дніпро, 2024. -54с.

Захоплення та інтереси

Захоплююся подорожами, екскурсіями, природою. Виховую собаку. Вирощую кімнатні квіти. Дуже люблю малювати та читати наукову фантастику. Маю розвинуті гастрономічні смаки та прекрасно готую. Подобається зустрічатися з видатними людьми та складати про ніх історії.

Свій розділ

За фахом - рактичний психолог вищої категорії, психолог-методист, член Асоціації дитячих та сімейних психологів України, асоційований член Національної психологічної асоціації. Психолог зі спеціалізацією у дитячій та сімейній психології та психології ментального здоров’я, тренер, фасилітатор, консультант з терапії травми, кризової психології та реабілітаційної психології, фахівець в проблемах професійного та емоційного вигорання. Перша спеціальність - біолог, фізіолог людини та тварин, за спеціалізацією нейрофізіолог. Громадька спеціальність - кухар п'ятого розряду, кухар-майстер, сертифікований майстер виробничого навчання та викладач спецдісциплін

Мій підхід до роботи з людьми,як психолога та фахівця допомагаючих професій, полягає насамперед у слуханні, постановці відповідних питань, спонуканні до рефлексії, стабілізації клієнтів та наданні психологічної допомоги та підтримки, побудові мотивації, формуванні звичок, постановці викликів та цілей, психоедукації, психологічній просвіті батьків та фахівців допоміжних професій щодо збереження ментального здоров’я та підвищення стресостійкості. Досвід практичної роботи 32 роки.

Третяк

Практичний психолог

Кривий Ріг

58 років

Активно шукає роботу

повна зайнятість, неповна зайнятість, проектна робота

Характер роботи: віддалена робота, гібридна, в офісі/на місці

Оновлено 1 день тому