Працював в 1 компанії   9 місяців

Trainee DevOps

Kinoa

8 місяців

05.2022 - 01.2023

Ключова інформація

Git (IntelliJ IDEA)

Jenkins CI/CD Pipelines

Sonatype Nexus Repository

Kubernetes

Docker hosts

Linux

Terraform

AWS,Hetzner

Володіє мовами

Англійська

середній

Додаткова інформація

Education

Січень 2022 - Травень 2022

Я познайомився з професією Devops і вирішив присвятити себе цьому напрямку. Почав вивчати численні курси на таких ресурсах як Udemy, KodeKloud, Youtube тощо. Виконував різні лабораторні роботи та завдання на KataCoda та KillerCoda. Вивчав професійну документацію на таких платформах як kubernetes.io, hashicorp.com, docker.com та ін. У вирішенні труднощів мені допомагали поради інших розробників на GitHub, Stackoverflow, AskUbuntu.

Травень 2022 - Листопад 2022

Протягом семи місяців систематично (5 разів на тиждень) перебував у головному офісі девелеперської компанії Kinoa та спостерігав за робочим процесом досвідчених Devops інженерів, переймаючи їх досвід та вміння працювати в команді. Регулярно отримував від них нові теми для навчання та закріплював вже наявні знання. Серед отриманих тем були - робота з Git ( IntelliJ Idea) , розгортання та налаштування Jenkins(master+slave) та CI/CD Pipelines, Sonatype Nexus Repository, Kubernetes, Docker hosts, Linux, Ter raform, робота з хмарними провайдерами Amazon AWS, Hetzner.

Листопад 2022 - Січень 2023

Паралельно навчанню розпочав роботу над своїм повноцінним проектом з автоматизації публікації коду та розгортання додатку, яка зачіпає всі інструменти та необхідні знання для Devops інженера.

ДОСВІД РОБОТИ

Практичні навички отримав у результаті роботи над нижньописаним проектом Особливості проекту: Як я описав раніше, цей проект стосується всіх основних інструментів Devops. Основа проекту - Maven та Java. Виконаний за допомогою Master Node і двох Jenkins Slave Nodes. Для написання, коригування та наступних commit'ів коду на GitHub, я використав IntelliJ IDEA.

З чого складається проект: Основний код проекту знаходиться на моєму GitHub (github.com/vanya231202/hello-world.git).

Весь проект побудований на основі Jenkins Pipeline створеного з JenkinsFile.

Стадії Pipeline:

1. Initialize Перевірка змінних.

2.Build Вилучення змінних середовища для maven, java та наступних стадій, складання веб-додатку.

3.Test Перевірка побудови оболонки Maven із pom.xml файлу.

4.Publish to Nexus Repository Manager Завантаження артефактів webapp.war, server.jar і pom.xml та публікація цих артефактів у Sonatype Nexus Repository за допомогою Jenkins pluginNexusArtifactUploader.

5.Docker - Build Docker login в NexusDockerRegistryHost и побудова DockerImage з DockerFile.

6.Docker Push to Nexus Docker Regist ry Відправка DockerImage в NexusDockerRegistryHost.

7.Deploy to DevDockerHost Розгортання програми як DockerContainer, побудованого з DockerImage, взятого з NexusDockerRegistryHost.

8.Deploy to Kubernetes На цій стадії моя програма розгортається на Worker Node кластера Kubernetes, який у свою чергу був піднятий за допомогою інструменту Terraform, написаного на HCL коді і включає різні модулі. Кластер піднімається в EKS "AWS" і виконується побудова програми за допомогою deployment.yml і service.yml файлів, на Worker Node, до якої я підключаюся за допомогою SSH.

Також на GitHub є маленька презентація до проекту.

Иван Валентиновч

Junior devops

Київ

Готовий переїхати: Львів, Одеса

400 $

21 рік

Активно шукає роботу

повна зайнятість, неповна зайнятість, проектна робота

Характер роботи: віддалена робота, стажування / практика, позмінна робота, гібридна, в офісі/на місці

Оновлено 2 тижні тому