Працювала в 8 компаніях   21 рік 5 місяців

Інше, Видавництва та Поліграфія, Послуги для населення - інше, Медіа / ЗМІ, Освіта, Промисловість та Виробництво

Фріланс

Фріланс

Інше

2 роки 4 місяці

02.2022 - до теперішнього часу

Літературне редагування (книжок, різножанрових матеріалів для ЗМІ).

Рецензування рукописів на замовлення літературної агенції.

Працюю з культурою міста як радниця міського голови (на громадських засадах). Вивчення поточного стану культури міста. Робота з культурною візією, зі стратегією культурного розвитку міста. Участь у роботі з брендингом міста. Розробка культурно-мистецьких, соціально-культурних проєктів та їхня реалізація. Участь у міжнародній співпраці. Входжу до художньої ради, координаційної ради, що працює зі стратегією культурного розвитку Чернівців. Працювала у складі робочої групи до Дня пам’яті захисників України (брала участь в обговоренні концепції меморіалізації міського простору; брала участь у розробці комунікаційної стратегії; підготувала сценарій ролика).

PR-менеджер

Видавництво 21

Видавництва та Поліграфія

5 років 4 місяці

09.2016 - 01.2022

Виконувала обов’язки PR-менеджера, event-менеджер, контент-менеджера, літературного редактора.

Просування продукції видавництва, авторів та перекладачів;

розробка промопланів і промостратегій;

організація, курування, координування заходів, промотурів, участі видавництва у фестивалях, форумах та ярмарках;

робота зі ЗМІ: підготовка текстів відповідного формату (анотації, анонси, релізи, довідки про авторів, перекладачів, ілюстраторів, висвітлення всіх новин, дотичних до видавництва), підготовка преспакетів, пошук інфоприводів, організація/проведення/написання інтерв’ю авторів, перекладачів;

робота з критиками, блогерами, книгарнями, бібліотеками, клубами, фахові коментарі для ЗМІ;

підготовка відповідного контенту і розсилка клієнтам;розробляла ідеї для суббрендів видавництва;

модерування заходів видавництва;

розробка тренінґів для бібліотек та менеджерів книгарень (зокрема розробила і провела тренінґ про книжкову продукцію «Видавництва 21» для київських менеджерів Книгарні «Є» та бібліотекарів);

літературне редагування;

курування окремих видавничих проєктів;

як експерт працювала з деякими текстами, пропонованими видавництву авторами або літагенціями;

адміністрування сайту видавництва, соціальних мереж, підготовка і публікація контенту для сайту та соцмереж;

участь у розробці суббрендингу видавництва.

Як літературний редактор за час роботи у видавництві підготувала близько 20 видань.

Брала участь у навчальних програмах від Конгресу «Література в дії» та «ЛітОсвіти».

Сайт видавництва: http://www.books-xxi.com.ua/

Сторінка у facebook: https://www.facebook.com/booksxxi/

Бібліотекар-бібліограф

Муніципальна бібліотека ім. А.Добрянського

Послуги для населення - інше

2 роки 3 місяці

06.2014 - 09.2016

Основні обов'язки: робота з сайтом бібліотеки, підготовка матеріалів для сайту (опис нових надходжень - аналітичні огляди книг, журналів, анотації, рецензії; підготовка і написання статей про книги, людей, події, пов'язані з Чернівцям; підготовка тематичних виставок і відповідних розгорнутих коментарів до них для сайту; щотижневий огляд культурних подій міста); організація та проведення презентацій (аналітичні репортажі про них для сайту). Написання прес-анонсів, прес-релізів; створення і розсилка прес-пакетів на прес-служби міста. Також в обов'язки входить робота з читачами - допомога у виборі потрібної літератури, консультації. Постійна робота з фондами бібліотеки. Робота з архівами бібліотеки - підготовка, упорядкування на їх базі видань. Загалом, робота редактора, літературного і творчого редактора, копірайтера, коректора, адміністратора сайту, менеджера, модератора. Як літературний редактор працюю зі статтями, підготувала як літературний редактор книгу «CZERNOWITZ: історичні вулиці, будинки та видатні особистості: урбаністичні есеї» (http://dobrabiblioteka.cv.ua/ua/news?id=607261), як автор тексту, упорядник, дизайнер - книгу "Вулиця Українська: мандрівка у часі", як упорядник, редактор, автор приміток, передмови - художньо-документальне видання на базі архівних матеріалів А.Добрянського "Система координат (просторова симфонія)"; редагувала видання місцевих видавництв.

Заступник головного редактора

Журнал "Буковинський журнал"

Медіа / ЗМІ

8 місяців

09.2012 - 05.2013

модератор

"Literatur Cafe"

Інше

2 місяці

10.2012 - 12.2012

Організація та модерування літературно-мистецьких зустрічей, за якими написала цикл аналітичних репортажів (опубліковані на сайті http://vkursi.com/ та в інтернет-виданні 'Місто Ч' (http://micto.cz)).

доцент кафедри української літератури

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Освіта

9 років 11 місяців

09.2002 - 08.2012

Досвід роботи за фахом: 2002 - 2012 - викладач кафедри української літератури ЧНУ ім. Ю.Федьковича: 2002 - 2009 - на посаді асистента, 2009 -2012 - на посаді доцента кафедри.

Досягнення за цей період: у липні 2003 року захистила кандидатську дисертацію, пов'язану з дослідженням архетипних структур та формул; читала лекційні курси, що висвітлювали літературний процес в Україні різних епох та періодів, вела відповідні практичні заняття; читала курси з культурології та культури, етнопедагогіки та етнопсихології; рецензувала кандидатські дисертації, автореферати дисертацій; консультувала студентів у науково-дослідній роботі; брала участь у наукових конференціях, є автором наукових, науково-популярних, літературно-критичних статей; брала участь у радіо- та телепрограмах, присвячених літературно-мистецьким питанням; модерувала факультетські літературно-мистецькі події (презентації, зустрічі з науковцями та митцями); адмініструвала кафедральний сайт (http://litprostir.cv.ua/).

діловод

Виробничо-комеційна фірма "Чемос"

Промисловість та Виробництво

2 місяці

08.1999 - 10.1999

діловод

Завод "Легмаш"

Промисловість та Виробництво

2 місяці

06.1993 - 08.1993

Ключова інформація

Професійні навички: написання оригінальних наукових, публіцистичних, науково-популярних, літературно-критичних, художніх текстів, написання сценаріїв для роликів, відеосюжетів; редагування текстів; організація, проведення, курування заходів; підготовка проєктів (від ідеї та концептуалізації - до реалізації).

Особисті якості: відповідальна, працелюбна, цілеспрямована, комунікабельна, вмію працювати з людьми, легко вчуся новій роботі, опановую нові обов'язки, багатозадачна, стресостійка, витривала.

Навчалась в 1 закладі

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

українська мова та література, філологічний факультет

Чернівці, Україна, 1999

Володіє мовами

Англійська

середній

Російська

вільно

Українська

рідна

Додаткова інформація

Інші відомості

Маю творчі здібності. Автор кількох поетичних книг, пісень, брала участь у створенні мюзиклів, рок-опер (автор лібрето, текстів).

Мета

Отримати посаду літературного або творчого редактора, редактора видавництва, видання, копірайтера, PR-менеджера, event-менеджера, оскільки саме в цих напрямках могла б найкраще зреалізувати свої творчі та професійні здібності, багаторічний досвід редагування, коригування, написання текстів, проявити свої організаційні здібності, вміння працювати з людьми, вміння структурувати, систематизувати інформацію.

Захоплення та інтереси

Інструктор з каланетики (базовий рівень).

За час повномасштабної війни проходила тренінги з тактичної медицини, мінно-вибухової безпеки, порятунку людей з-під завалів, зі стрілецької справи (базові основи поводження зі зброєю), "Квадрокоптери. Види, правила використання в бойових умовах та керування".

Інга Іларіївна

PR-менеджер

Чернівці

Готовий переїхати: Київ

47 років

Працює, але відкритий для пропозицій

неповна зайнятість, проектна робота

Характер роботи: віддалена робота, гібридна

Оновлено 2 дні тому