Працював в 3 компаніях   27 років 3 місяці

Банки

Заступник начальника Управління НПА

АТ "ОКСІ БАНК"

Банки

1 рік 11 місяців

06.2022 - до теперішнього часу

Основні здобутки:

Безпосередня участь в розробленні ВНД та управління процесами непрацюючими активами та стягнутим майном, згідно Постанови НБУ № 97 від 18 липня 2019 року та №49 від 13.04.2020 року, а саме: - «Положення про функціонування системи раннього реагування»; «Стратегії управління проблемними активами»;

- «Оперативного плану реалізації стратегії управління проблемними активами»;

- Бюджетування та розрахунки показників Стратегії та Оперативного плану Застосування Медіації як одного з методів врегулювання спорів між сторонами.

- Заступник Голови Комітету з питань управління непрацюючими активами та стягнутим майном.

- Участь в розробці звітів, автоматизації процесів пов’язаних з управлінням НПА.

Обов’язки:

- Впровадження системи раннього реагування. Виявлення контрагентів банку з ознаками потенційної проблемності, робота з даним пулом контрагентів. Досудове врегулювання заборгованості юридичних та фізичних осіб (споживче кредитування);

- Врегулювання потенційно проблемної та проблемної заборгованості шляхом реструктуризації, часткового прощення боргу, відступлення (факторингу), реалізації стягнутого майна та активів, конкурсні процедури з продажу майна та активів, організація та проведення аукціонів на електронній платформі Прозоро Продажі;

- Врегулювання/реструктуризація кредитної заборгованості по споживчим кредитам фізичних осіб (захищеної категорії населення під час воєнного стану);

- Співпраця з колекторськими компаніями щодо врегулювання кредитної заборгованості позичальників – фізичних осіб (споживче кредитування);

- Розроблення заходів щодо врегулювання потенційно проблемної заборгованості позичальників продукту POS – кредитування (споживчі кредити);

- Продаж активів на електронній біржі Прозоро.Продажі (майданчик - Українська Універсальна Біржа - лідер системи Прозорро.Продажі); - Звітування перед Колегіальними органами банку (Комітет НПА, Правління, Наглядова рада), щодо врегулювання проблемної заборгованості (аналітичні довідки, презентації).

Начальник Управління реалізації заставних зобов'язань Юридичного департаменту.

ПАТ "Промінвестбанк"

Банки

12 років 8 місяців

09.2009 - 05.2022

Заступника начальника Департаменту - начальника Управління моніторингу заставного майна та активів Д

ТОВ "Укрпромбанк"

Банки

12 років 6 місяців

03.1997 - 09.2009

Ключова інформація

Робота на посадах головного юрисконсульта управління реалізації заставних зобов'язань Департаменту проблемних активів, начальника економічного відділу управління супроводу банкрутства реалізації заставного майна Департаменту захисту економічних інтересів банку.

  • Забезпечення та супровід операцій з врегулювання позасудовими способами проблемної заборгованості за кредитними операціями, шляхом розробки та впровадження схем взаємодій між банком і боржниками (в тому числі, але не виключно - відступлення прав вимоги за кредитними зобов'язаннями, факторингові операції, продаж застави/іпотеки/непрофільних активів, утилізація фізично та морально зношених активів), розробка та підготовка відповідних документів та договорів.
  • Розроблення та впровадження в роботу «Стратегії та оперативного плану з управління непрацюючими/проблемними активами» (відповідно до Постанови Національного банку України від 18 липня 2019 року № 97).
  • Підготовка матеріалів (презентацій, інформаційних довідок щодо стану справ, та методів врегулювання заборгованості проблемних позичальників), проектів рішень для розгляду колегіальними органами Банку, з питань реструктуризації проблемних кредитів, відступлення прав вимоги за кредитами проблемних позичальників, відчуження та прийняття у власність заставного майна, проведення Конкурсних процедур з продажу майна та активів банку за найвищими ринковими (конкурентними) цінами тощо.
  • Взаємодія з НБУ щодо узгодження відчуження прав вимоги за кредитами проблемних позичальників банку (підготовка відповідних звернень та матеріалів).
  • Організація і контроль роботи підрозділу банку щодо підвищення ефективності продажу заставного майна, проблемних та непрофільних активів.
  • Пошук потенційних покупців на майно та активи (клієнтська база). Розроблення, тестування та подальший супровід сторінки банківського сайту - «Заставне та інше майно».
  • Визначення ринкової вартості заставного майна та активів (в т. ч. специфічного обладнання, плавзасобів, непрофільних активів), складання окремих звітів про стан, якість та ліквідність майна.
  • Моніторинг якості та достовірності будівельних кошторисів.
  • Організація та контроль виконання робіт з проведення оцінки/експертизи заставного майна (права вимоги), активів будь якої складності (судова, економічна, будівельна, почеркознавча, сюрвейерська та інші). Співпраця з торгівельними організаціями (СЕТАМ), товарними біржами («УТСБ», «УУБ»), оціночними компаніями (в т.ч. «Велика четвірка»).
  • Співпраця з охоронними структурами (організація заходів щодо вилучення, прийняття під охорону заставного майна та активів банку).
  • Організація заходів з розшуку заставних плав засобів, в будь-який акваторії.
  • Проведення інвентаризації майна великих виробничих підприємств (в т. ч. цукрові та нафтопереробні заводи), організація та участь в проведенні перевірок заставного майна на підприємствах.
  • Визначення кодів Української класифікації товарів зовнішньо економічної діяльності при реалізації, передачі в оренду майна (УКТ ЗЕД).
  • Участь в розроблені внутрішніх нормативних і методологічних документів банку з питань, що стосуються реалізації заставного майна та непрофільних активів.
  • Підтримка та актуалізація єдиної бази заставного майна, відповідна звітність.

Основні здобутки:

  • З метою прозорості та отримання найвищої ціни (відшкодування) від реалізації заставного майна та активів банку:
  • особиста участь в розробленні спеціального порядку, технологічної карти та документації щодо реалізації заставного майна та активів банку, шляхом проведення відкритих Конкурсних процедур (Конкурсів) з реалізації майна, майнових прав, інших активів банку на конкурсній основі;
  • розроблення відповідної документації, шаблонів договорів гарантійного внеску, договорів ескроу, заявок, тощо;
  • продаж майна за максимально високими цінами на прозорій основі.

Навчався в 1 закладі

Київський національний університет технології та дизайну.

Економіка підприємств. Спеціальність: Спеціаліст з економіки підприємств

Киев, 2010

Володіє мовами

Англійська

нижче середнього

Курси, тренінги, сертифікати

Участь в робочих зустрічах організованих комітетом Асоціації українських банків з питань NPL стосовно внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства – запровадження процедури превентивної реструктуризації боржника.

Київ, 2023

Обговорення проекту Закону №10143 «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства та інших законодавчих актів України щодо імплементації Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу та запровадження процедур превентивної реструктуризації».

Українська комерційна школа

Киев, 2013

базова підготовка оцінювача за напрямом «Оцінка майна в матеріальній формі», спеціалізація «Оцінка об'єктів нерухомості», «Оцінка машин і обладнання», «Оцінка колісних транспортних засобів», «Оцінка рухомих предметів, крім тих, що віднесені до машин, обладнання, колісних транспортних засобів, летальним апаратів, судно плавним засобів і тих, які не становлять історичної цінності».

Спеціалізований практикум Ліга Закон

Киев, 2012

самовільне будівництво (реконструкція перепланування), легальні способи узаконення об'єктів.

Українська фінансово-банківська школа при Київському національному економічному університеті

Киев, 2002

Навчання за програмою базової підготовки оцінювача за напрямом «Оцінка майна в матеріальній формі», спеціалізація «Оцінка об'єктів нерухомості, в тому числі земельних ділянок».

Українська фінансово-банківська школа при Київському національному економічному університеті.

Киев, 1999

Комерційний кредит і контроль. Спеціальність: Молодший банківський фахівець. Особиста (письмова) рекомендація ректора, професора, доктора економічних наук Савлука Михайла Івановича.

Додаткова інформація

Особисті дані

Українська - рідна

Англійська - зі словником

Посвідчення водія - В, В1

Наявність автомобіля - так

Посвідчення судноводія - маломірні судна.

Особисті якості: стрес стійкий, ініціативний, комунікабельний, відповідальний, вимогливий до себе та інших.

Досвід роботи в умовах віддаленого офісу.

Без шкідливих звичок.

Володіння програмами:

Досвідчений користувач Microsoft Office, Мovavi video editor, Power Point, Paint 3d.

Внутрішній сертифікат COVID 19: №URN:UVCI:01:UA:MC10VNT1MRGZRX1SF3MOBCPR.

Vaccination certificate: №URN:UVCI:01:UA:Q49W2FLC4SZLR, до 10.12.2022 року.

Михайло

Проблемна заборгованісь, непрацюючі активи НПА, стягнуте/заставне майно, звітність НПА

Київ

Святошинський район

50 000 грн.

54 роки

Активно шукає роботу

повна зайнятість

Характер роботи: віддалена робота, в офісі/на місці

Оновлено 3 тижні тому