Працював в 2 компаніях   11 років 4 місяці

Державний сектор, Промисловість та Виробництво

головний державний інспектор

Управління інспекційної діяльності у Вінницькій області

Державний сектор

6 років 5 місяців

12.2017 - до теперішнього часу

Здійснення державного контролю за дотриманням Законодавства України з охорони праці.

Начальник відділу охорони праці

ДТЕК ЛАДИЖИНСЬКА ТЕС

Промисловість та Виробництво

4 роки 9 місяців

12.2012 - 09.2017

Організація і координація роботи з охорони праці на підприємстві, здійснення контролю за додержанням у структурних підрозділах законодавчих і нормативних правових актів з охорони праці, проведенням профілактичної роботи із запобігання виробничого травматизму, професійних і виробничо-обумовлених захворювань, заходів зі створення здорових і безпечних умов праці на підприємстві, за наданням робітникам установлених пільг і компенсацій за умовами праці.

Організація вивчення умов праці на робочих місцях, роботу з проведення паспортизації санітарно-технічного стану цехів, перевірки технічного стану устаткування, запобіжних і захисних пристроїв, здійснення контролю за ефективністю роботи вентиляційних і аспіраційних систем. Організовія проведення перевірок, обстеження технічного стану будинків, будівель, устаткування, машин і механізмів на відповідність їх вимогам нормативних актів з охорони праці, стану санітарно-побутових приміщень, засобів колективного і індивідуального захисту працівників, контроль своєчасності їх проведення.

Приймання участі у складанні розділу "Охорона праці" колективного договору, здійснення контролю за його виконанням, а також виконанням приписів органів державного контролю, інших заходів з поліпшення умов праці. Участь в узгодженні розроблюваної на підприємстві проектної документації, у роботі комісій з приймання в експлуатацію завершених будівництвом або реконструйованих об'єктів виробничого призначення, з приймання із ремонту установок, агрегатів і іншого обладнання щодо додержання вимог нормативних правових актів з охорони праці.

Надання методичної допомоги керівникам підрозділів підприємства у складанні списків професій і посад, згідно з якими працівники повинні проходити обов'язкові попередні і періодичні медичні огляди, у разі розробки і перегляду інструкцій з охорони праці, стандартів підприємства з безпеки праці. Забезпечення проведення ввідних і повторних інструктажів, навчання і перевірки знань з охорони праці працівників підприємства.

Видавання керівникам структурних підрозділів підприємства обов'язкових для виконання приписів щодо усунення наявних недоліків, одержання від них необхідних відомостей, документації і поясненнь з питань охорони праці, вимагання відсторонення від роботи осіб, які не пройшли медичного огляду, навчання, інструктажу, перевірки знань і не мають допуску до відповідних робіт або не виконують нормативи з охорони праці, зупинка роботу виробництв, дільниць, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва в разі порушень, які створюють загрозу життю або здоров'ю працюючих. Надсилання керівникові підприємства подання про притягнення до відповідальності працівників, які порушують вимоги щодо охорони праці.

Забезпечення участі відділу в розробленні та впровадженні більш досконалих конструкцій обгороджувальної техніки та інших засобів захисту, маршрутів безпечного руху транспорту і пішоходів на території підприємства, заходів щодо створення безпечних та здорових умов праці. Взяття участі у розробленні проектів перспективних і річних планів з поліпшення умов праці на підприємстві. Забезпечення проведення інструктажу (навчання) працівників з питань охорони праці, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, правил поведінки в разі виникнення аварій згідно з чинним типовим положенням; контроль складання кошторисів витрат на заходи з охорони праці в підрозділах підприємства.

Проведення ідентифікації і оцінки ризиків для організації безпечного виконання робіт.

Проведення внутрішніх аудитів стану охорони праці на підприємстві та проведення зовнішніх аудитів стану безпеки та гігієни праці на інших підприємствах.

Навчався в 1 закладі

Вінницький Національний технічний університет

електричні системи і мережі

Вінниця, 2009

Олександр Вікторович

Начальник відділу охорони праці

Вінниця

Готовий переїхати: Київ, Львів, Гайсин, Ладижин

49 років

Активно шукає роботу

повна зайнятість

Оновлено 1 день тому