Працювала в 3 компаніях   26 років 8 місяців

Фінансові послуги, Державний сектор

Консультант з податків і зборів, спеціаліст департаменту аудиту

Аудиторська компанія

Фінансові послуги

12 років 3 місяці

02.2012 - до теперішнього часу

Консультування клієнтів по телефону та на особистому прийомі. Письмові консультаційні послуги з практичного застосування всіх законодавчих актів, їх моніторинг та аналіз. Податкові консультації з усіх податків та зборів, податкове планування, оптимізація оподаткування, мінімізація податкового навантаження, перевірка та аналіз бухгалтерської та податкової звітності, допомога при заповненні звітності та при спірних ситуаціях. Участь в аудиторських перевірках. Контроль дотримання податкового законодавства, нормативів, бюджетів, платіжної дисципліни. Контроль за веденням кадрового, управлінського обліку.

Надання аудиторських висновків, податкових консультацій, позовних заяв письмово і усно, у тому числі з попередньою оцінкою первинних та інших документів замовника. При виконанні таких завдань самостійно здійснюю юридичний супровід на основі Господарського, Цивільного, Податкового та інших кодексів України, окремих галузевих законів.

Захист клієнтів від неправомірних дій та рішень контролюючих органів, в тому числі на етапі судових справ. Підготовка письмових оскаржень результатів перевірок, складання запитів до контролюючих органів. Розробка рекомендацій щодо усунення порушень, зниженню ризиків, оптимізації процесів, зниження витрат. Робота з довідковими законодавчими базами на рівні професійного користувача, робота з великими обсягами інформації.

Головний державний інспектор

Інформаційно-довідковий департамент Державної фіскальної служби України

Державний сектор

6 років 1 місяць

01.2006 - 02.2012

Надання найбільш складних усних та письмових консультативних висновків, податкових консультацій фізичним особам, підприємствам та підприємцям різних галузей господарювання у статусі супервайзера телефонного колл - центру. Здійснення керівництва та навчання групи операторів телефонного колл - центру.

Поглиблені знання з питань оподаткування податком на додану вартість, податком на прибуток, податком з доходів фізичних осіб, порядку ведення обліку доходів і витрат ФО - СПД на загальній і на спрощеній системі оподаткування, права та обов'язки платників податків, податковий борг, оскарження рішень органів ДПС за результатами перевірок, встановлення та зняття з обліку в органах ДПС юридичних і фізичних осіб; порядок заповнення податкової звітності; апеляційне оскарження результатів перевірок; Проведення моніторингу змін податкового законодавства України; впевнений користувач системи «Ліга-закон». Розміщення статей у засобах масової інформації.

Знання трудового законодавства, досвід роботи у сфері кадрового діловодства.

Головний державний податковий інспектор - ревізор

Державна податкова інспекція у Печерському районі м. Києва

Державний сектор

8 років 1 місяць

11.1997 - 12.2005

Здійснення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності, участь у проведенні податкової діагностики та податковому аудиті; контроль за надходженням до бюджету податкових та інших платежів; перевірка грошових документів, бухгалтерських книг, звітів, кошторисів тощо; аналіз результатів перевірок та застосування фінансових санкцій за порушення податкового законодавства; аудит та виправлення помилок.

Організація і проведення семінарів, круглих столів, брифінгів тощо з питань податкового законодавства. Надання усних та письмових податкових роз'яснень з питань оподаткування. Ведення впродовж 2-х років роботи із зверненнями громадян у громадській приймальні. Досвід роботи по зв'язкам з громадськістю.

Ключова інформація

Податковий аналітик з 17 - річним практичним досвідом у сфері проведення податкового аудиту, консультування з питань оподаткування, аналізу норм податкового законодавства із застосуванням у практичній роботі норм господарського та цивільного права. Також маю досвід фахівця з підбору персоналу та ведення особових справ працівників.

Маю великий досвід як спеціаліст по наданню законодавчо обґрунтованих запитів та відповідей на письмові та усні звернення, скарги, заперечення до актів перевірок, запити громадян, юридичних осіб та контролюючих органів в усіх сферах господарювання. Тривалий час спеціалізувалася роботі, що пов'язана із зв'язками з громадськістю, організацією і проведенням семінарів, круглих столів, брифінгів тощо.

Навчалась в 1 закладі

Київський Славістичний Університет

Бухоблік і аудит, бухгалтер-фінансист

Київ, 2008

Володіє мовами

Англійська

базовий

Російська

вільно

Українська

вільно

Додаткова інформація

Свій розділ

Автор аналітичних статтей та матеріалів в пресі та на електрнонних консультаційних платформах

Олена Анатоліївна

Податковий експерт

Київ

51 рік

повна зайнятість, неповна зайнятість, проектна робота

Характер роботи: віддалена робота, позмінна робота, гібридна

Оновлено 1 місяць тому