Працювала в 11 компаніях 16 років 6 місяців
FMCG, Консалтинг / Аудит
Менеджер систем якості
ТОВ «Торговий дім «Біола», м. Дніпро (виробництво та реалізація соків, води, напоїв)
FMCG
4 роки 4 місяці
07.2020 - до теперішнього часу
Функціональні обов'язки:
- Забезпечення ефективного функціонування інтегрованих систем управління безпечністю харчових продуктів та якістю (ISO, FSSC) на виробничих майданчиках ТОВ «ТД «Біола» (ПрАТ «Орлан»,«Ерлан»);
- Супровід проведення зовнішніх аудитів другої та третьої сторони на виробничих потужностях;
- Аудити виробничих майданчиків ТОВ «ТД «Біола»;
- Робота із рекламаціями споживачів;
- Контроль ефективності впровадження коригуючих дій, спрямованих на усунення невідповідностей, встановлених при проведенні аудитів, верифікації процесів;
- Оцінка постачальників інгредієнтів, пакувальних матеріалів;
- Організація розробки заходів щодо безперервного вдосконалення систем управління безпечністю харчових продуктів та якістю;
- Проведення тренінгів з безпечності харчових продуктів для працівників виробництва, логістики, продажу;
- Проведення навчання внутрішніх аудиторів систем менеджменту (ISO, FSSC);
- Вивчення кращого передового вітчизняного та світового досвіду у сфері технічного регулювання, змін у законодавчій та нормативній базі та надання рекомендацій щодо впровадження та використання сучасних розробок та документів;
- Здійснення контролю за дотриманням нормативних вимог та проведення оцінки ризиків при зміні будь-якого процесу чи параметру продукту;
- Розробка технічного тексту етикетки та контроль коректності інформації при затвердженні оригінал-макетів етикеток;
- Здійснення робіт щодо отримання штрих-кодів на харчові продукти компанії;
- Планування бюджету та контроль його виконання;
- Функціональне управління виробничою лабораторією, розробка та контроль дотримання схем лабораторного контролю на всіх стадіях виробничого процесу;
- На час тимчасової відсутності директора з якості (період воєнного стану), начальника лабораторії (період відкритої вакансії), менеджера зі стандартизації (період відпусток) виконання покладених на них обов'язків.
Менеджер систем якості/Директор з якості
Загальні компетенції та професійні здобутки:
FMCG
11 років 9 місяців
02.2013 - до теперішнього часу
Професійні здобутки:
- Розробка та впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів та якістю ISO 22000, IFS Food (без залучення консалтингу) та успішне проходження сертифікаційних аудитів та аудитів торгових мереж «АТБ-маркет», «ФОЗЗІ-Груп» з результатами оцінки показників найвищого рівня;
- Досвід отримання сертифікатів на відповідність вимог органічного виробництва та кошерного продукту;
- Створення та реалізація бізнес-процесів як стратегічних пріоритетів компанії:
«Програма оцінки та затвердження постачальників та послуг»;
«Програма належних практик в логістиці»;
«Програма управління зверненнями споживачів»;
«Програма списання та повернення логістичного браку та браку торгових мереж/АЗС».
- Впровадження на підприємствах систем:
«Оцінки задоволеності споживачів від яких надійшли звернення»;
«Онлайн тестування персоналу з документації систем менеджменту безпечністю харчових продуктів та якістю»;
«Управління ризиками відповідно до ISO 9001:2015 та ISO 22000:2018, розробка карт процесів»;
«Оцінювання Контексту підприємства та дій щодо поводження з ризиками та можливостями у зв'язку з воєнними діями на території України»;
- Досвід керівництва процесами виробництва від запуску виробничої потужності з «0» до успішного функціонування;
- Створення Відділу управління якістю з «0»: організаційна структура, забезпечення необхідними ресурсами, політикою та процедурами;
- Проведення тренінгів для співробітників департаментів виробництва, логістики, продажу на тему:
«Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАРСР)»;
«Використання інструментів “Fish-Bonе” та “5 Whys при розслідуванні інцидентів”;
«Внутрішні аудитори у сфері управління безпечністю харчових продуктів».
- Впровадження проекту з автоматизації CRM системи (уніфікація напрямків бізнесу з подальшою оптимізацією існуючих процесів за рахунок відсутності «ручної роботи»);·
- Запуск проекту «Бізнес-сніданок: «Експорт товарів до країн ЄС/СНД/Китаю» (збільшення кількості клієнтів/доходів).
Очікування від нового місця роботи:
зацікавленість вищого керівництва у реалізації стратегічних цілей і завдань, які забезпечують виробництво безпечних і конкурентних продуктів, відповідно до вимог міжнародних стандартів.
Директор з якості
ТОВ «Джі Еф Ес Фреш Фекторі», м. Київ (виробництво продуктів харчування в категорії "Ready meals" та "Food to go", входить до групи компаній "GFS")
FMCG
1 рік
07.2019 - 07.2020
Функціональні обов'язки:
- Розробка, впровадження та підтримка систем управління безпечністю харчових продуктів та якістю (IFS);
- Встановлення, впровадження та підтримання всіх процесів необхідних для систем менеджменту у робочому порядку (на виробництві, у лабораторії, між виробничими майданчиками та відділами центрального офісу: закупки, логістика, торгівля, маркетинг);
- Організація та управління процесами в підрозділах компанії, які направлені на попередження випуску продукту, невідповідного вимогам нормативної документації, внутрішніх специфікацій, умовам поставок та договорів;
- Забезпечення підвищення задоволеності споживачів;
- Організація необхідного рівня лабораторних випробувань та технічного оснащення лабораторії;
- Координація роботи підлеглого персоналу Відділу управління якістю;
- Участь у відборі та забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня підлеглих працівників;
- Забезпечення нормативних та сертифікаційних аспектів бізнесу, проведення переговорів із державними органами.
Менеджер з якості
ТОВ «Данон Дніпро», м. Херсон (молокопереробне підприємство, що входить до групи компаній "Danone")
FMCG
3 місяці
12.2018 - 03.2019
Функціональні обов'язки:
- Забезпечення функціонування систем менеджменту безпечністю харчових продуктів (FSSC 22000, FSI, PRP, API);
- Участь в оцінці ризиків безпечності харчових продуктів під час запуску нових проектів;
- Забезпечення необхідного рівня лабораторного контролю та технічного оснащення лабораторій;
- Робота зі зверненнями споживачів;
- Розробка та контроль виконання дій, спрямованих на покращення роботи системи в цілому та підвищення якості і безпечністю харчових продуктів та послуг;
- Планування бюджету та контроль його виконання.
Менеджер систем якості
ПрАТ «Орлан», м. Київ (виробництво напоїв безалкогольних, мінеральної та питної обробленої води, входить до групи компаній "Біола")
FMCG
1 рік 7 місяців
05.2017 - 12.2018
Функціональні обов'язки:
Аналогічну посаду займаю з липня 2020р – по теперішній час з тими ж обов’язками.
Виконавчий директор
ТОВ «Адвайзер-Біз», м. Київ (консалтингова компанія: впровадження міжнародних стандартів з управління безпечністю харчових продуктів, аудити, навчання, допомога при експорті товарів)
Консалтинг / Аудит
4 місяці
01.2017 - 05.2017
Функціональні обов'язки:
- Забезпечення реалізації стратегічних цілей та завдань компанії;
- Участь у переговорах та тендерах на проведення аудитів постачальників ВТМ для торгових мереж, контроль та аналіз виконання умов договорів;
- Побудова системи планування аудитів, обліку та контролю зниження витрат;
- Організація навчання аудиторів на відповідність вимогам аудиторських перевірок торгових мереж;
- Управління проектом з організації міжнародної конференції.
Позаштатний співробітник, аудитор
ТОВ «Адвайзер-Біз», м. Київ
Консалтинг / Аудит
2 роки
01.2015 - 01.2017
Менеджер систем якості роботи з рекламаціями
ТОВ «Терра Фуд», м. Київ (виробництво та реалізація молочної продукції)
FMCG
9 місяців
04.2014 - 01.2015
Функціональні обов'язки:
- Контроль за дотриманням виробничими потужностями Групи компаній (Білоцерківський молочний комбінат, Крижопільський сирзавод, Вапнярський сирзавод, Решетилівський маслозавод, Рожищенський сирзавод, Тульчинський маслосирзавод) вимог міжнародних стандартів (ISО 9001, FSSC 22000);
- Організація та проведення розслідувань із встановлення причин виникнення скарг або інцидентів, моніторинг термінів та повноти виконання коригувальних та запобіжних дій, зворотній зв'язок із споживачами, систематизація та узагальнення даних;
- Оформлення звітів та презентацій щодо діяльності департаменту якості.
Менеджер систем якості
ТОВ «Торговий дім «Щедро», м. Дніпро (виробництво та реалізація масложирової продукції)
FMCG
1 рік
02.2013 - 02.2014
Функціональні обов'язки:
- Аналогічну посаду займала в 2014р-2015р з тими ж обов’язками. В Групу компаній входило три виробничі потужності (Львівський «ЛЖК», Запорізький «ЗЖК», Харківський «ХЖК» жирокомбінати).
Інженер з якості
ПАТ "ГАЛАКТОН", м. Київ (молокопереробне підприємство, що входить до групи компаній "Danone-Юнімілк")
FMCG
3 роки 5 місяців
08.2009 - 01.2013
Контролер харчової продукції
ПАТ "ГАЛАКТОН", м. Київ (молокопереробне підприємство, що входить до групи компаній "Danone-Юнімілк")
FMCG
1 рік 1 місяць
06.2008 - 07.2009
Ключова інформація
- Розробка та впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів та якістю відповідно до вимог міжнародних стандартів ISO 22000, FSSC 22000, IFS Food, ISO 9001;
- Розробка ключових показників діяльності процесів, контроль їх оцінки та актуальності;
- Оцінка ризиків при зміні будь-якого процесу чи параметру продукту;
- Проведення внутрішніх аудитів та аудитів постачальників;
- Навчання персоналу стандартам харчової безпечності;
- Знання законодавчих актів та нормативних документів України, вимог міжнародних стандартів ISO 22000, ISO 9001, IFS Food, BRC GS for Food Safety, FSSC 22000, GLOBAL GAP, FSI, PRP, API;
- Представлення та лобіювання інтересів компанії у відносинах із споживачами, постачальниками, державними органами;
- Досвід участі в тендерах з торговельними мережами та підтримка партнерських відносин;
- Навички бюджетування та фінансового обліку.
Навчалась в 1 закладі
Національний університет біоресурсів та природокористування України (НУБіП України)
Ветеринарна медицина/якість та безпека агропромислового комплексу
Київ, 2008
Володіє мовами
Англійська
вище середнього
Українська
вільно
Курси, тренінги, сертифікати
Системи управління безпечністю харчових продуктів та якістю (ISO, FSSC)
2020р. - Схема сертифікації визнана GFSI – FSSC 22000, ver.4.1 (ISO 22000: 2005 + ISO/TS 22002-1: 2009). Внутрішні аудити. Керівництво ISO 19011:2018. Огляд і вимоги стандарту IFS (v.6.1) («Bureau Veritas»);
2018р. - Вимоги стандарту ISO 22000. Внутрішній аудит системи менеджменту харчової безпеки. Схема сертифікації FSSC v.4. Вимоги стандартів програм передумов " («Bureau Veritas»);
2015р. - Сертифікований курс із присвоєнням кваліфікації коуч з інтегрального спілкування “Coach of collective intelligence” (Інститут Інтегрального Товариства «Insocium»);
2013р. - «Сертифікований в IRCA курс «Провідний аудитор системи управління безпечністю харчових продуктів FSSC 22 000» («SGS»);
2011р. - «Глобальні ринки (GFSI): - обізнаний рівень для консультантів з безпеки харчових продуктів» (IFS);
2010р. - Спеціалізований тренінг для консультантів у сфері управління безпекою хар
Додаткова інформація
Комп'ютерні навички
MS Office, 3S, поштові програми («Lotus Notes 8.5», «Microsoft Outlook 2010», «Zimbra»).
Особисті якості
- націленість досягнення результату;
- вміння працювати у команді;
- прагнення підвищення професійних навичок;
- вміння знаходити рішення і працювати з великими обсягами інформації;
- висока адаптація і швидке навчання вміння організовувати роботу команди;
- аналізувати та ставити задачі;
- публічні виступи та презентації.
Оксана
Оксана
Директор з якості /Керівник відділу якості /Керівник відділу по роботі з претензіями та рекламаціями
Київ
повна зайнятість
Характер роботи: в офісі/на місці
Оновлено 1 місяць тому